uv lampe negle

Negle

Bedste UV-lamper til negle (TEST): 3 slags til at hærde negle

Ønsker du en nem og hurtig måde til at få dine negle til at se ud som en professionel manicure? Så er UV-lamper til hurtig hærdning og holdbar overflade, det du leder efter.

skrevet af Camilla Jepsen

I denne artikel

Vores anbefalinger er givet af vores eksperter. Vi kan få en kommission, hvis du køber et produkt gennem vores links. Læs mere

Det er en fantastisk fornemmelse, når man har forkælet sig med en manicure og kommer ud med de flotteste negle.

Neglene ser skarpe ud, og man er klar til at vise dem frem for verdenen.

Heldigvis er det også muligt at få et par flotte negle derhjemme ved hjælp af en UV lampe til negle, som giver gode resultater på kort tid.

I denne artikel vil du blive præsenteret for, hvordan du kan opnå nogle af de flotteste negle med markedets bedste UV-lamper.

Bedste UV-lamper til negle

For at være sikker på, at du får en god UV-lampe til dine negle, har vi fundet de 3 bedste på markedet:

 1. UV/LED Lampe Pro 48W
 2. UV/LED rejse lampe 6W
 3. Beurer Neglehærder MP48
UV_LED Lampe Pro 48W

UV/LED Lampe Pro 48W

Stop med at vente på din neglelak lufttørrer! Med Naillaks teknologifyldte 48W lampe kan du få smukke og tørre negle på ingen tid.

Det kan vi lide

 • Hurtig til at hærde negle
 • Nem at benytte
 • Indstillinger til alle negletyper
 • Pæn UV lampe til negle

Denne UV lampe fra Naillak var klart en favorit, da den hærder ens gel neglelak på kort tid. Den har Naillak’s Pro UV og LED lampe, hvilket giver en kombination, der hærder neglen på 30 til 45 sekunder.

Den er fyldt med teknologi, hvor der både er indbygget timer og sensorer, som registrerer din hånd og begynder at hærde dine gele negle automatisk. Den har hele 4 funktioner, hvilket betyder, at dine negle bliver perfekte, uanset hvor tykt laget er.

UV_LED rejse lampe 6W

UV/LED rejse lampe 6W

Hvorfor begrænse dig selv til kun at kunne lave flotte negle hjemmefra? Med denne rejse lampe får du muligheden for at tage dig selv og dine flotte negle hele jorden rundt.

Det kan vi lide

 • Lille i størrelsen men effektiv
 • Stilren
 • Perfekt til at tage med på farten
 • Kan oplades via USB

Dette er Naillaks mindre udgave, som er perfekt til at tage med på farten. Naillak har fået 2 produkter på vores top liste, da de har skabt nogle effektive lamper samtidig med, at maskinerne er flotte.

Denne rejse UV lampe er også en kombination af både UV og LED dioder, som gør at neglene tørrer hurtigere end ved en normal UV lampe. Din gellak hærder lidt langsommere end ved Naillaks større model, men muligheden ved at kunne bringe denne med til besøg hos veninder eller på en rejse, er et stort plus.

Beurer Neglehærder MP48

Beurer Neglehærder MP48

Mangler du en UV lampe til negle, men er i tvivl om, hvilket produkt der dækker dine behov? Beurers UV neglelampe er et godt all-round produkt, der passer til de flestes behov.

Det kan vi lide

 • Et godt produkt for alle
 • Simpelt at bruge
 • Effektiv

Beurer er et kendt tysk mærke, da deres kvalitet altid er i top. Det vigtigste at pointere ved denne UV/LED lampe er, hvor brugervenlig og simpel den er. Lampen har kun 1 knap, så det bliver ikke lettere. Knappen bruges både til at tænde UV lampen og til at starte en timer.

Dette er også en kombinationen af UV/LED lampe til negle, som fremskynder hærdningen af både almindelig neglelak og gellak.

Beurers produkter er kendt for deres effektivitet, og det er også tydeligt at mærke i denne UV/LED lampe, da dens inderskal er reflekterende. Dette betyder, at de stråler som ellers ikke rammer din hånd, vil stadig have mulighed for at ramme dine negle.

Hvad bruger man en UV lampe til neglene til?

En UV lampe til negle er et værktøj, der bruges til at tørre og hærde gel neglelak og UV-følsomme neglelak. Den bruges som en negle tørre maskine, hvor den tørrer og hærder hurtigere end den almindelige tørretid.

UV lampen fremskynder dermed processen, så du slipper for at stå med våd neglelak.

Hvis du køber et neglsæt, er det en god idé at købe et sæt, der også har en UV lampe.

Før du køber en UV lampe til neglene

For at hjælpe med at besvare nogle ofte stillede spørgsmål til UV lampe negle, har vi samlet en række informationer, som kan være nyttige for dig.

Hvad er en UV lampe?

En UV lampe lyder som noget fancy teknologi, hvilket det også er. Lampen hjælper med at tørre neglene, uanset om det er til en base coat eller top coat. Det skal ikke ses som en neglelak maskine, men som et lille apparat, der har små UV lys, som lyser på dine negle og dermed tørrer dem.

Der er plads til én hånd i de produkter, som vi har udvalgt til at være de bedste. Du kan derfor nemt bruge din anden hånd frit til at lave andre ting, imens neglene hærdes.

Hvordan virker en UV lampe til neglene?

UV neglelampe virker ved brug af ultraviolet (UV) lys, som er en elektromagnetisk stråling. Strålerne er usynlige for det menneskelige øje og har ingen skadelig effekt på neglen.

Der kommer UV stråler på den påførte gellak og hjælper på tørring og forhindrer, at lakken skaller eller flager af, hvilket giver smukke negle over længere tid.

Skal du købe en UV eller LED lampe?

Både LED negle lampe og UV lamper virker ved brug af lys dioder. Typen af lyset som dioderne producerer er det, som adskiller dem. LED dioder producerer et bredt spektrum af lys, hvor UV lamperne udelukkende producerer UV lys.

Begge typer af neglemaskine er energieffektive og kan bruges til at give et finishing look til dine negle. LED lys er som regel lidt hurtigere til at tørre dine negle, men har ikke et desinficerende egenskab, som UV lyset har.

Nogle foretrækker derfor UV lampe negle, da de er med til at dræbe eller inaktivere mikroorganismer som bakterier, virus og svampe. Det hjælper dermed på at holde dit neglebånd sundt, hvilket er vigtigt, da det er basen for sunde og lange negle.

I nye produkter er man begyndt at sammensætte LED og UV dioder for at skabe en kombination, der får din gellak eller almindelig neglelak til at hærde endnu hurtigere. Derfor får du fordelene fra både en led lampe og UV lampe til negle uden at skulle gå på kompromis.

Hvornår skal man bruge en UV lampe?

Da UV lamperne er en neglelak tørrer maskine, skal den benyttes efter påføring af din gele negle- eller almindelig neglelak. Efter et minut eller to kan du derefter påføre endnu et lag for at give dem det perfekte finish, ligesom hvis du var hos en negletekniker.

Brug af en UV negle lampe

Kan man bruge en UV lampe til normal neglelak?

Med din negle UV lampe kan du hærde både almindelig neglelak såvel som gellak, men det anbefales at hærde gellak, da UV lyset er med til at hærde lakken i flere uger. Nogle almindelige neglelak skriver “UV-følsom” på neglelakken, hvilket betyder at en UV lampe vil være mere effektiv på netop den neglelak.

Andre former for neglelak, som du måske har i hjemmet, kan være akrylnegle eller shellac. Disse har ikke den samme effekt ved brug af neglelampe, da de typisk er lavet af pulver og derfor tørres bedst ved hjælp af en føntørrer.

Gør det ondt at bruge en UV lampe?

Det gør ikke ondt at bruge UV lys, så længe at den bruges ansvarligt. Lamperne bruges for at lakken kan hærdes, hvilket som regel vil betyde, at din neglelak holder i flere uger. Derimod, hvis man får UV-stråling på huden over en længere periode, kan det medføre tør hud eller rødme.

Det er dog kun ved ekstraordinær meget brug, som hvis man brugte sit UV lys negle flere gange dagligt. Selvom langt de fleste ikke bruger sin lampe dagligt, anbefaler vi dog, at du læser instruktionerne, som medfølger i pakken, hvis der opstår tvivl.

Er UV lys farligt negle?

UV lys til normalt brug at hærdning af neglelak er uden fare. Det er dog vigtigt ikke at skabe et overforbrug af lampen, hvor man overstiger tørretiden eller bruger lampen utroligt ofte.

Årsagen til, at man ikke skal have et overforbrug af UV-lyset, er for at mindske risiciene for tør hud eller misfarvning af neglene. Følges instruktionerne fra sit produkt er der intet at være bekymret for.

Hvad er forskellen på LED og UV lampe?

Det er nemt at forveksle de to, da de begge hærder neglelakken og ligner hinanden. De bruger to forskellige teknologier, hvor LED lampe bruger dioder som er mere energibesparende, og UV lampe til negle benytter UV stråling.

Samtidig med at LED lampe bruger mindre energi, er den ofte anset for at være hurtigere til at hærde neglelakken. UV strålingen fra UV lamper giver dog en desinficerende effekt, hvilket kan være fordelagtigt.

Fordi der er fordele ved at bruge både UV og LED lampe, er det klogt at investere i en UV/LED lampe, som har en kombination af de to lys. De 3 lamper, som vi har kåret til de bedste UV-lampe på markedet, er lavet med en kombination af UV og LED lampe.

Hvad er en god UV lampe?

Tidligere beskrevet i artiklen har vi vurderet 3 lamper, som var testvinderene. Vi kan med sikkerhed sige, at disse lamper ikke skuffer.

Vi har vurderet kvaliteten af produkterne og valgt nogle, der havde en optimal UV-stråling og bølgelængde, som er med til at tørre neglelakken hurtigt og effektivt.

Derudover har vi også vurderet, at disse produkter har god ventilation, køling og en timerfunktion, så du kan få nogle smukke negle i en fart.