akryl negle

Negle

Akryl negle guide: Sådan laver du dem (trin-for-trin)

Akryl eller gele? Hvad skal man vælge? Og hvordan laver man akryl negle? Det dækker vi i denne artikel.

skrevet af Camilla Jepsen

I denne artikel

Vores anbefalinger er givet af vores eksperter. Vi kan få en kommission, hvis du køber et produkt gennem vores links. Læs mere

Du har måske hørt om akryl negle, og synes at de er pæne.

Men hvad er det helt præcist og hvordan laver man akryl negle?

Læs med her og få svaret.

Hvad er akryl negle?

Først skal du lige vide, hvad akryl negle er. Det er den hårdeste form for kunstige negle, som laves ved en blanding af akryl pulver og akryl væske. Efter blandingen sættes de på de naturlige negle med en pensel. Blandingen vil derefter hærde, idet den tørres.

Efter blandingen er sat på neglene, har du mulighed for at tilpasse dem til dit behov, hvor du kan ændre formen med en neglefil eller give dem et personligt touch med dekorationer.

Akrylnegle er enormt populære, da deres holdbarhed er i top, og muligheden for at skræddersy dem til lige netop dit behov er let tilgængeligt.

Hvad er forskellen på akryl og gele negle?

Gele negle er lavet af en blød gelé substans, der anvendes på dine naturlige negle, og derefter tørres under en UV lampe.

Det er også en form for kunstige negle, men er generelt blødere og mere fleksible end akryl negle, hvilket kan give dem en følelse af naturlighed. Gele negle kan ligesom akryl negle også skræddersyes med form og udseende efter at de er tørret.

Akryl negle kræver ikke en UV lampe ligesom gele negle, da akrylen tørres i luften.

For at beholde nogle velplejede negle, er det fornuftigt at undgå overdreven eksponering af UV-lamper, da dette kan lede til hudirritation og infektioner.

Akryl bliver generelt hårdere end gele, hvilket gør holdbarheden længere og giver mere beskyttelse.

Hvad skal man bruge til at lave akryl negle?

 • Akrylpulver og flydende akryl for at skabe akrylmassen
 • Børste og pensel for at påføre akrylmassen
 • Buffer for at gøre overfladen jævn og ru
 • Bonder som et grundlag
 • Primer for at sikre en god vedhæftning
 • Neglefil til at forme tipperne
 • Skraber til fjernelse af overskydende akryl
 • Topcoat til at give neglene en glans

Sådan laver du akryl negle

Vi har lavet en lille guide til, hvordan du kan få det bedste resultat med et akryl neglesæt til dine negle. Så kan du nyde nogle flotte billige akryl negle uden at skulle tage til en neglesalon.

1. Find et godt akryl negle startsæt

Først og fremmest er det vigtigt at have et godt lav-selv akryl negle startsæt.

Tidligere har vi noteret, hvad man skal bruge for at kunne lave sine egne akryl negle. Vi har derfor nøje udvalgt et sæt, som inkluderer disse ting, så det bliver nemt for dig at komme i gang.

Der er et hav af muligheder af akryl negle farver, og en af de mest populære er “rose dust”, som dette sæt indeholder, hvilket giver en flot rose farve med en hvid glans.

2. Rens hænder og negle

Det er vigtigt at rense dine hænder og negle inden start, og sørg for at have rigeligt udsugning ligesom hvis man er i en klinik.

Rens dine hænder i lunkent vand med sæbe, og få alt skidt fjernet særligt omkring neglene.

3. Forbered dine negle med fil og buffer

Fjern eventuel neglelak, og benyt en neglefil til at forme neglene og fjerne ujævnheder. Brug derefter en buffer til at glatte og polere dine naturlige negle.

4. Skub neglebåndene på plads

Hvis du har en neglebåndsskubber, kan du forsigtigt skubbe dine neglebånd lidt tilbage, så der er mere af neglepladen som akrylneglene kan sidde fast på.

5. Klargør akryl neglene

Åben dit akryl negle sæt, og find din pensel, akrylpulver og akrylvæske frem.

Brug din pensel til at blande en lille mængde akryl pulver sammen med det flydende akryl for i en lille skål så det bliver til en akrylmasse. Du skal finde en fin balance, der giver den rette konsistens, hvor den ikke er for tør og pulveriseret, men bliver til en ensartet akrylmasse.

6. Pålæg neglene

Smør et tyndt lag af din bonder og primer på dine egne negle med en pensel, da dette hjælper på holdbarheden og virker som en slags lim imellem dine negle og akrylneglene.

Tag derefter akrylmassen og påfør det på neglene og form dem som ønsket. Sørg for at dække hele neglen, og brug en skraber for at fjerne overskydende akryl.

Brug evt. en støvbørste, for at fjerne eventuelle luftbobler og støv fra akrylen.

Et par minutter efter akrylen er sat på, vil dine negle stadig være tilpas bløde, så du kan forme dine tipper med en fil. Når neglene er helt tørre, files hele neglen for at give neglen en ru overflade.

Nu er neglene næsten i mål, og du kan nu beslutte, om du vil have nogle naturlige akryl negle eller om du vil tilpasse dem ved at lave nogle akryl negle design.

Derefter sættes en top coat på, og sørg for at sætte topcoaten på helt ned til neglebåndene, langs siderne og på dine tipper. Det giver dine akryl negle et finishing look, der skinner.

7. Nyd dine akryl negle i 3-4 uger

Akryl er meget holdbart, hvilket giver dine akrylnegle en holdbarhed på normalt 3-4 uger, inden de skal fjernes eller udskiftes.

Pas på dine negle, og forsøg at undgå stød mod hårde overflader eller at udsætte dem for ting, som kan beskadige neglene. Du kan bruge en neglerens for at fjerne små skader, som kan forekomme, mens du har dem på.

Hvordan fjerner man akryl-negle

Der er nu gået nogle uger siden du fik sat dine negle på, og spørger nu “Hvordan får man akryl negle af?”

Det kan være, at du har opdaget, at akryl er utrolig holdbart, hvilket er dejligt når man har det på, men kan gøre det til en lille kamp at få af.

Det er vigtigt at fjerne dem på en korrekt måde for at ikke skade dine biologiske negle. Følg derfor denne guide til hvordan du kan få akrylneglene af selv:

 1. Skær akrylneglene så tæt på egne negle som muligt
 2. Fil din coating af akrylen
 3. Lav en lille skål med negleopløser eller acetone, og sæt dine negle ned i blandingen i 10-15 minutter
 4. Akrylen er nu blød og kan skrabes af. Dyp igen i 5-10 minutter, hvis det hele ikke kan skrabes af
 5. Det er vigtigt at være rolig og tålmodig, da det er bedre at dyppe neglene et par ekstra gange frem for at skrabe akrylen af for voldsomt.
 6. Benyt en buffer for at fjerne små rester af akryl og eventuelt fil kanterne for at holde neglene velforplejet.
 7. Slut af med at benytte en god negleolie, da acetone udtørrer negle meget.

Nu har du fået alt akryl af, og kan nyde dine egne negle indtil næste gang.

Fordele ved akrylnegle

Akrylnegle giver en holdbarhed, som er svært at matche med alternativer og holder længere end gele negle, falske negle og neglelak. Holdbarheden skyldes styrken af akryl, hvilket giver dine egne negle en smuk beskyttelse fra skader og udsættelse fra dagligdagsaktiviteter.

Blandingen af akryl pulver og væske giver dig muligheden for at styre konsistensen, farven og formen, så du kan få nogle negle, som er tilpasset lige til dig. Det er altid en fantastisk følelse, at selv lave nogle negle af akryl der matcher dit outfit.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan forlænger man naturnegle med akryl gele?

Ved at bruge en skabelon eller form, som typisk er inkluderet i akrylneglesæt, har du muligheden for at sætte denne under din negl, og du kan nu roligt følge step 6 i vores ovenstående guide. For at forlænge dem, laves en overgang fra neglen til skabelonen, således at det ligner én negl.

Hvor lang tid tager det at lave akryl negle?

Det varierer af din erfaring, men det tager typisk mellem 45 minutter og halvanden time. Vi anbefaler derfor at man sørger for at man har de nødvendige ting inden man går i gang, så man ikke står med halvfærdige negle. Sørg for at lave dem på en dag, hvor du ikke har travlt. Da akrylneglene har en lang holdbarhed, kan du sagtens lave dem nogle dage før en festlig begivenhed

Hvad koster akryl negle?

Hvis du skal få dem lavet i en neglesalon er det ofte at man ser priser fra 600 kr. og op mod 1.000 kr. alt efter design, sted, erfaring med mere. Derfor kan det betale sig økonomisk set at lave dem selv, da de typiske akrylneglesæt kan bruges utallige gange og koster omtrent det samme som at få lavet ét sæt i en salon.