god neglepleje

Negle

Neglepleje Guide: 8 tips til stærke negle & de bedste produkter

Passer du godt på dine negle? Eller døjer du med negleproblemer og svage negle? Hjælpen er nær, for i denne guide vil vi komme alle negleproblemer til livs.

skrevet af Camilla Jepsen

I denne artikel

Vores anbefalinger er givet af vores eksperter. Vi kan få en kommission, hvis du køber et produkt gennem vores links. Læs mere

Her vil vi komme med tips til, hvordan du kan vedligeholde neglene, og hvordan du kan anvende plejende produkter, så du hurtigere kan få stærke og smukke negle.

Men inden du læser videre, så prøv at tag et kig på dine negle.

Dine negle kan nemlig afsløre, hvordan dit overordnede helbred er.

Det er super vigtigt at vedligeholde dine negle. Om du gør det som en del af din self-care skønhedsrutine, eller om du gør det i ny og næ, så er smukke og stærke negle altså en værdifuld investering i dit overordnede helbred.

Og ved du, hvad det bedste er? At det ikke koster mere end lidt ekstra tid og simple livsstilsvaner.

Neglepleje guide til stærke & smukke negle

I denne artikel vil vi komme med 8 tips til, hvordan du nemt kan få stærkere negle derhjemme.

For at få dine negle i tiptop form, har vi også håndplukket markedet for de 5 bedste neglepleje produkter:

 • Økologisk negleolie
 • Herome Nail Hardena Extra Strong
 • Meraki Nail Kit
 • Mastas Striber Neglebåndsskubber
 • Beauty Bear Nail Vitamins

Dem kan du læse mere om senere. For herunder kommer vi med vores bedste tips til god neglepleje.

1. Fjern din neglelak før pleje

Det er vigtigt at rense neglene ordentligt, når du fjerner din neglelak. Det kan du gøre med en neglelaksfjerner, inden du begynder med din neglepleje.

Ved at fjerne gammelt neglelak, sørger du for, at der ikke kan gro bakterier på dine negle. På den måde undgår du også svage negle.

Anvend en neglelak, der er fri for acetone. Dette forhindrer dine negle i at udtørre.

2. Tilføj fugt

Lige så vel som din krop har godt af fugt, så har dine negle det også! Gør det til vane at smøre både hænder, negle og neglebånd ind.

Gå efter en creme med mandel- og avokadoolie, som er gode fugtgivere til dine negle og neglebånd. Din læbepomade kan endda anvendes, så tøv ikke med at give neglene et kys!

3. Klip dine negle

Du går sikkert regelmæssigt til frisøren – det samme bør du gøre hos negleklipperen med en neglesaks!

Sørg for at klippe neglene regelmæssigt. Klip neglene lige over, da dette vil forebygge nedgroede negle. Prøv at klippe neglene lige efter et bad, hvor neglene vil være blødere at klippe.

4. Fil neglene

Når du har klippet neglene, så tag de skarpe kanter med en neglefil. Sørg for at file i én retning for at forebygge svage negle.

En god ide er også at anvende en neglefil af glas, da dette vil give en jævn kant på neglen. En neglefil af glas har den fordel, at den kan anvendes på selv de svageste negle, uden at du skal være bange for at knække en negl.

5. Brug en neglebåndsskubber

Hvis du har brug for at skubbe dine neglebånd, så anvend en neglebåndsskubber og sørg for, at denne er ren inden brug for at undgå bakterier.

Det samme gør sig gældende, når du får lavet manicure i en neglesalon.

Sørg for at neglebåndsskubberen holdes i en 45 graders vinkel og vær forsigtig, da huden omkring neglene kan være sart.

6. Brug en god negleolie

Negleolie er med til at give fugt og næring til dine negle. Ved at anvende en god negleolie, så sørger du for at holde dine negle supersunde i lang tid.

Gå efter en negleolie, der er lavet på planteolie. Dette inderholder en masse essentielle fedtsyrer og oliesyrer, som går ind og forbedrer neglenes sundhed.

7. Hold neglene stærke ned neglehærder

Hvis du døjer med langsom neglevækst, så prøv en neglehærder. Med en neglehærder kan du opnå stærke negle på blot få dage.

Neglehærderen stimulerer neglevæksten effektivt og garanterer stålstærke negle!

8. Få sunde negle med negle vitamin

Win with vitamin! En nem måde at opnå stærkere negle er ved at indtage et dagligt tilskud af vitaminer.

Herunder gælder det zinc, biotin og a, b, c og e vitamin blot for at nævne nogle få. Disse kan nemt fås igennem en frisk salat bestående af gulerødder, peberfrugter, spinat, avocado, peanuts og lime.

Har du ikke tid til at lave en salat, så kan du heldigvis nemt få dine vitaminer med de mange vitaminprodukter, der findes på markedet.

Dette kan også hjælpe mod gule negle, hvis det er et problem, du døjer med.

Bedste neglepleje produkter

For at give dine negle de bedste vilkår for at holde sig flotte i lang tid, så er det en god ide at investere i nogle gode neglepleje produkter.

I det næste afsnit ser vi nærmere på 5 geniale produkter, du kan anvende i din neglepleje rutine for at få de flotteste negle. I vores udvælgelse har vi kigget på alt fra nærende, naturlig neglebåndsolie til nemt neglepleje sæt, du kan have med på farten.

Økologisk Negleolie

Negleolie: Økologisk Negleolie

Nærende olie med hele fem planteolier er, hvad du får med denne negleolie!

Det kan vi lide

 • Styrker og forbedrer neglenes sundhed
 • Parfumefri
 • 100 % vegansk

Denne negleolie består af 5 koldpressede planteolier, herunder ricinus-, argan-, jojoba-, macadamia- og granatæbleolie, der hver går ind og plejer neglene og huden omkring, og som samtidigt styrker neglenes naturlige vækst.

Herome Nail Hardena Extra Strong

Neglehærder: Herome Nail Hardena Extra Strong

Drømmer du om lange og stærke negle? Opnå flotte resultater med Herome Nail Hardena Extra Strong.

Det kan vi lide

 • Synlige resultater efter 14 dage
 • Til alle negle – selv svage og skrøbelige negle!
 • Giver smuk glans

Med denne neglehærder får du med garanti negle af stål! Neglehærderen er rig på ethyl acetat og butyl acetat, som er organiske kemiske forbindelser, der oftest anvendes i neglelak.

Det anbefales, at neglehærderen anvendes som en kur cirka 4 gange om året. Afsæt 2 uger, hvor du skiftevis renser dine negle og påfører et tyndt lag Nail Hardener – husk endelig undersiden af dine neglespidser for at få fuld stålstyrke!

For maksimal udbytte af kuren anbefales det, at du efter kuren vedligeholder dine negle med 1-2 tynde lag om ugen. Husk stadig at rense neglene, hver gang du skifter imellem lagene.

Meraki Nail Kit

Negle kit: Meraki Nail Kit

Bliv smart i en fart med dette neglesæt fra Meraki! Sættet indeholder alt, hvad du skal bruge til smukke negle.

Det kan vi lide

 • Skånsomme redskaber til negle
 • Nem at have med på farten
 • Dekorativt, dansk design

Meraki Nail Kit sættet er til dig, der enten har supertravlt, eller lidt for ofte sidder fast i strømpebukserne på grund af en flækket negl. Dette neglesæt indeholder en neglefil, en neglebåndsskubber og én stor og én lille neglesaks.

Alle redskaber er udarbejdet med hensyn på at skåne dine negle mest muligt. For eksempel er neglefilen lavet af glas frem for metal, hvilket skåner dine negle for at flosse og i værste tilfælde knække.

Matas neglebåndsskubber

Mastas Striber Neglebåndsskubber

Skub alle bekymringerne væk med denne neglebåndsskubber fra Matas Striber!

Det kan vi lide

 • 2i1-funktion
 • Skåner dine neglebånd
 • Nem at have med på farten

Med Matas Striber Neglebåndsskubber kan du nemt style dine neglebånd. Neglebåndsskubberen er fremstillet af blødt gummi, som er ekstra skånsom mod dine neglebånd.

Neglebåndsskubberen har en 2i1-funktion: en skubbefunktion i den spidse ende og en rensefunktion i den flade ende. Herved kan du nemt og hurtigt få flotte negle!

Beauty Bear NAIL Vitamins

Negle vitamin: Beauty Bear Nail Vitamins

Spis dig til smukke negle med disse vitaminer fra Beauty Bear, der styrker neglene indefra med de rette næringsstoffer.

Det kan vi lide

 • Indeholder zink og B12 vitamin
 • Nemme at tygge
 • Dejlig smag af æbler

Med Beauty Bear Nail Vitamins får du 60 vitaminer. Disse vitaminer til negle er spækket med gode næringsstoffer såsom zink, der bidrager til neglevækst. Kosttilskuddet indeholder også B12, som bidrager til optimal tilførsel af røde blodlegemer til dine neglebånd, så disse vedligeholdes.

Den anbefalede dosis er 2 stk. Beauty Bear-vitaminer om dagen for en voksen. Vitaminerne indtages i forbindelse med et måltid.

Ofte stillede spørgsmål

Er du stadig i tvivl om, hvordan du bedst plejer neglene? Så tag et kig på vores ofte stillede spørgsmål herunder:

Hvordan får man sunde negle?

Det allerbedste, du kan gøre for neglene, er at holde dem rene og tørre – især når du vasker op. Anvend da handsker for at beskytte hænder og negle. En anden ting du kan gøre er at smøre negle og neglebånd regelmæssigt ind med en nærende creme eller serum.

Hvordan kan man styrke sine negle?

For det første skal du undgå at bide og pille i din neglelak, negle og neglebånd, da dette vil ødelægge neglenes struktur. For at styrke neglene er det aldrig en dårlig ide med vitamintilskud. Sørg for at spise sundt og varieret – det vil hurtigt kunne ses på dine negle!

Hvordan skal sunde negle se ud?

Neglene skal se jævne ud og have en glat overflade. Neglene skal have en sart rosafarve, og neglespidserne bør være lyse og hvide. Oplever du smerter med neglene, bør du gå til lægen.

Hvilken olie er bedst til negle?

Der findes mange olier på markedet, men forsking har vist, at plantebaseret olier er de bedste for neglenes overordnede sundhed. Her gælder det jojoba- og arganolie, som eksempelvis findes i omtalte økologiske negleolie.