vitaminer til negle (1)

Negle

Bedste vitaminer til negle: Spis disse for stærkere negle

Drømmer du om shiny, stærke og sunde negle? Eller døjer du med nedtrykte negle, der nægter at vokse? Fortvivl ej, for vi har løsningen til dig med vitaminer til hår og negle der booster den naturlige vækst.

skrevet af Camilla Jepsen

I denne artikel

Vores anbefalinger er givet af vores eksperter. Vi kan få en kommission, hvis du køber et produkt gennem vores links. Læs mere

Daglige aktiviteter med hyppig opvask, håndvask og håndsprit kan være hårdt for dine negle.

Derfor kan det være en god ide at supplere med kosttilskud, der inderholer vigtige mineraler, og som kan styrke neglene over tid.

I denne artikel vil vi komme med vores bud på 3 produkter, som hver især indeholder essentielle vitaminer og mineraler, så du kan få stærke negle.

I vores udvælgelse af produkterne har vi haft fokus på en lang række vitaminer og mineraler, der skal indgå for at få sunde negle, der holder.

Hvis du stadig er i tvivl om, du overhovedet skal tage tilskud, så tag et kig på vores ofte stillede spørgsmål nederst i artiklen.

Bedste negle vitaminer

Vi har scannet markedet for de bedste hår og negle vitaminer og har herunder listet de 3 bedste af slagsen:

 1. Vitamin B Complex
 2. Vild Nord Collagen Gold
 3. Matas Silica Plus

Produkterne er udvalgt på baggrund af deres høje indhold af vigtige næringsstoffer og mineraler, som kroppen kan anvende til at give dig sunde og stærke negle.

Derudover er de valgt på baggrund af deres effektive bidrag til også at kunne give dig flot og fyldigt hår samt en rask og ren hud, hvilket jo kun er en bonus.

Husk at vitamin til hår og negle skal tages efter produkternes anvisning, og at den anbefalede dosis ikke bør overskrides. Vitaminerne har til hensigt at supplere den daglige kost, hvorfor den ikke bør erstatte en ellers balanceret livsstil med en varieret kost.

Vitamin B Complex

Vitamin B Complex

Med et indhold af alle 8 B-vitaminer samt et højt indhold af vitamin C, er Vitamin B Complex med til at give dig et boost – indvendigt og udvendigt!

Det kan vi lide

 • Indeholder alle 8 B vitamin
 • Drøj i brug – 1 pille om dagen i forbindelse med et måltid (365 piller tilsvarende 1 års forbrug)
 • Godt supplement til veganere og vegetarer

Er du også lidt træt og tvær ovenpå et par lange vintermåneder? Gå de lysere tider i møde med disse energispækket vitaminer, der går ind og booster dit naturlige energiniveau og indvendige kredsløb.

Vitamin B er en essentiel kilde til vedligeholdelsen af normale negle, herunder B7 eller Biotin, som hjælper til dannelsen af keratin, og som er det protein, neglene opbygges af. Med et rigt indhold af B-vitamin er disse derfor et udmærket supplement, da vitaminet medvirker i kroppens processer, der giver renere hud og smukkere hår på sigt.

Vild Nord Collagen Gold

Vild Nord Collagen Gold

Findes der noget værre end flossede negle? Knækkede negle! Med Vild Nord Collagen Gold kan du nu komme dette til livs.

Det kan vi lide

 • Bæredygtigt fiskeri – vildfanget torsk fra det nordlige Atlanterhav
 • Højt indhold af protein – 88 g pr. 100 g
 • Let at opløse

Med Vild Nord Collagen Gold kan du være sikker på hardcore negle, der ikke lige knækker foreløbigt. Med et dagligt indtag på 5 gr., som opløses i væske, vil du på blot få uger kunne se synligt forskel på både hår, hud og negle.

Collagen Gold er desuden tilsat en lang række andre ingredienser såsom høstet tang, der bidrager til vedligeholdelsen af en normal hud – og acerolapulver, der har et generøst indhold af vitamin C på 17000 mg pr. 100 g, der bidrager til et stærkere immunforsvar.

Derudover er Collagen Gold en udmærket kilde til kostfibre med 5,6 g pr. 100 g og er vejen til en sund livsstil med et lavt fedtindhold på kun 1 g pr. 100 g.

matas silica plus vitamin b negle

Matas Silica Plus

Næring til neglene er hvad du kan forvente med Matas Silica Plus. Her er der også inkluderet zink, som bidrager til vedligeholdelsen af en normal pigmentering og herved normale negle.

Det kan vi lide

 • Indeholder zink
 • Nem at sluge
 • Miljøvenlig – genanvendeligt plastemballage

Med Matas Silica Plus sikrer du de optimale forhold for at få neglevokseværk, og som forbliver stærke. Dette er takket være zink, der ud over biotin, også er en god kilde til dannelsen af normalt hår og hud.

Ud over zink, indeholder Matas Silica Plus 115 mg agerpadderokkke-ekstrakt, som er et nyttigt mineral, der har haft en dokumenteret effekt på at kunne fremskynde neglevækst grundet dets høje indhold af siliciumdioxid.

Den anbefalede dosis er her 3 tabletter om dagen.

6 vitaminer til stærke negle

Nu hvor du har fået en lille smagsprøve på de 3 bedste vitaminer, vil vi i det næste afsnit tage et nærmere kig på de forskellige vitaminer, og hvorfor disse bør tages som et dagligt kosttilskud.

Biotin & andre b-vitaminer

B-vitamin en vigtig kilde til opretholdelsen af en optimal hjernefunktion samt et sundt immunforsvar. Derudover er de kendt for dets evne til at at bygge celler, herunder dannelsen af keratin, der er neglenes byggesten – også kendt som B7 eller biotin.

Der findes en lang række b-vitaminer, og heriblandt findes der også B12. B12 hjælper med en optimal absorbering af jern, så røde blodlegemer kan dannes optimalt, så blodet lettere kan transporteres rundt i kroppen og ud til neglebåndende.

Er man i underskud på B12, kan dette let ses på neglene, da disse da vil få et gråligt skær – og nej, her kan neglelak ikke redde det.

Biotin og b-vitaminer findes primært i kød og mejeriprodukter, så hvis du er veganer eller vegetar, er b-vitamin tilskud et klogt valg. Derudover er det også et vitamin, hår og negle vil glædes over, da biotin tilfører vækst og velvære.

Læs mere om Biotin piller her.

Kollagen

Kollagen er efterhånden blevet til et kultfænomen inden for skønhedsverdenen – og det forstår vi! Det er nemlig et superprotein, der både gavner hår og hud, og som sørger for dannelsen af nye negle, hvilket et amerikansk biomedicinsk studie har undersøgt.

Her tog 25 deltagere et dagligt tilskud af kollagen over 24 uger. Forsøget gav positive resultater, hvor neglevæksten steg med 12%, og hvor tendensen til, at de knækkede faldt med hele 42%.

Med disse resultater og en overordnet tilfredshedsscore på 80% stjal det endnu en gang rampelyset og må derfor siges at være et super middel til et smukt udseende.

Jern

Jern er en vigtig transportkilde til de røde blodlegemer, som tidligere nævnt, og er nødvendigt til dannelsen af nye negle. Oftest skyldes det et for lavt indtag af kalk og a vitamin, men for lidt jern vil også give anledning til svækkede og nedgroede negle.

Det anbefalede daglige indtag af jern for voksne mellem 19-50 år er 18 mg for kvinder og 8 mg for mænd og kan findes igennem en skål havregryn toppet med mango og mørk chokolade, der alle er gode kilder til både jern og a vitamin.

Protein

Et andet vigtigt vitamin til negle er protein, som er den byggesten, der sørger for, at du har en optimal neglevækst.

For at stimulere processen er det vigtigt med et sundt indtag af protein, hvor den anbefalede daglige dosis er mellem 0,8-1,5 gram pr kg, og som kan fås igennem det klassiske danske køkken med kød, mælk og æg.

C-vitamin

Vitamin C er som sagt fundamentet til kollagendannelsen i første omgang og er altså et super vitamin for hår og negle, der samtidigt også går ind og bekæmper betændelse indefra, så du får en stærkere krop.

Sørg for at få din daglige dosis af vitamin C med eller ved at indtage en lækker powersmoothie lavet på citrusfrugter, kål og jordbær.

Magnesium

Hvis neglene smuldrer, er dette et tegn på, at du er i magnesiumunderskud! Mineralet er nemlig med til at vedligeholde et normalt blodtryk og blodsukker og er altså en nødvendighed for et optimalt stofskifte, så vores krop fungerer og gør det, den optimalt skal, som eksempelvis dannelsen af hår og hud.

Magnesium findes i indmad, grønne bladgrøntsager og nødder.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad styrker neglene?

For at styrke neglene er det vigtigt at have en varieret kost, og så er det heller ikke en dårlig ide at supplere med mineraler og kosttilskud. Derudover er god neglepleje også at klippe neglene med jævne mellemrum og anvende filen i én retning for at beholde neglestrukturen bedst muligt.

Hvorfor revner mine negle?

Dette kan skyldes mangel på a vitamin og andre vigtige vitaminer og mineraler – eller grundet fugtmangel. Dette kan du komme til livs ved at anvende en god negleolie. Påfør et lag negleolie på dine neglebånd hver aften. Så vil du kunne se synligt forskel allerede efter et par dage.

Hvad er negle lavet af?

Neglen dannes på baggrund af hudceller og helt specifikt, så består selve neglen af keratin. Neglen er hæftet på fingeren ved hjælp af et neglebånd, hvorigennem der hele tiden bliver produceret nyt kreatin. Fingernegle vokser i gennemsnittet 3 mm om måneden, mens tånegle vokser lidt langsommere.