biotin piller

Kosttilskud

Bedste biotin piller (TEST): 4 kosttilskud der virker

Flere butikker tilbyder hår-piller og kosttilskud, så du kan få tykkere og sundere hår. Disse indeholder et væld af ingredienser, men vidste du, at biotin næsten altid indgår?

skrevet af Camilla Jepsen

I denne artikel

Vores anbefalinger er givet af vores eksperter. Vi kan få en kommission, hvis du køber et produkt gennem vores links. Læs mere

Biotin er særligt vigtigt for cellevæksten, så mangel på biotin vil derfor oftest føre til tyndt hår eller i værste fald hårtab.

For at komme den skaldede plet til livs vil vi her give dig et bud på de 4 bedste biotin piller, som du kan finde i både butikker og online.

Derudover vil vi også se på andre fantastiske egenskaber, biotin har, og hvordan du ellers kan få biotin indenbords, hvis du ikke er så meget til piller.

Bedste biotin piller

Vi har scannet markedet for de allerbedste biotin piller, der findes ude på hylderne lige i øjeblikket. Udvælgelsen er sket på baggrund af en helhedsvurdering af ingrediensliste, dosering og resultater.

Her er vores valg af de bedste biotin piller:

 1. Hair Growth Formula biotin tabletter
 2. Yuaia Haircare Hårvitaminer
 3. Australian Bodycare Hårvitaminer med biotin
 4. Biotin Strong fra Matas
Hair Growth Formula biotin tabletter

Hair Growth Formula biotin tabletter

Care for hair? Danskproduceret kosttilskud, der passer til alle hårtyper, og som samtidigt er vegansk og fri for skadelig kemi.

Det kan vi lide

 • Vegansk
 • Danskproduceret kosttilskud
 • Indeholder b vitamin og zink

Det danske Hair Formula Tablets har skabt en formular, der indeholder alle de ingredienser, der bidrager til vedligeholdelsen af normalt hår og hud.

Herunder gælder det for eksempel biotin, vitamin C og Zink, hvor sidstnævnte er kendt for sine sundhedsmæssige egenskaber til at bekæmpe oxidativt stress, så en normal celledeling kan finde sted.

En bøtte indeholder 60 tabletter, hvilket svarer til 1 måneds forbrug forudsat, at du tager 2 tabletter dagligt. Tag gerne i forbindelse med mad og vand.

Yuaia Haircare Hårvitaminer

Yuaia Haircare Hårvitaminer

Snack dig til sundt hår med biotinvingummierne fra Yuaia, der smager dejligt af jordbær, og som er spækket med b vitamin.

Det kan vi lide

 • Vedligeholder normalt hår
 • Vegansk og glutentfrit
 • Højt indhold af biotin

Hvis du ikke er så meget til piller, så har Yuaia løsningen til dig. De har nemlig udviklet biotin-hårvitaminer i vingummi-version!

Vingummierne indeholder en lang række vitaminer og mineraler, der alle er gode for hårvækst, herunder: biotin, vitamin B12, vitamin C og Zink for blot at nævne nogle få.

Især b vitaminer såsom vitamin B12 er særligt nødvendigt for dannelsen af røde blodlegemer og melanin, der er ansvarlig for hårets farve og glans.

En bøtte indeholder 60 stk. biotin-vingummier med en dejlig, let smag af jordbær. Tag 2 dagligt i forbindelse med et måltid og væske. Vingummierne kan sagtens tage samtidigt eller forskudt. Tyg grundigt, før der sluges.

biotin-piller-1

Australian Bodycare Hårvitaminer med biotin

Lider du af hårtab? Bekæmp dette med hårvitaminerne fra Australien Bodycare, der effektivit går ind og styrker håret indefra.

Det kan vi lide

 • 100% vegansk
 • Dermatologisk testet
 • Passer alle hårtyper

Har du tørt og ødelagt hår efter et længere forbrug af krøllejern eller hårfarvning? Oplever du stress eller fik du bare klippet dit hår lidt for kort hos frisøren her den anden dag? Så kan disse vel være en af mange grunde til hårtab.

Ved at indtage hårvitaminerne fra Australian Bodycare giver du de bedste vilkår for dig og din krop til at producere mere hår grundet dets høje indhold af biotin, som styrker håret indefra.

Samtidigt indeholder produktet agerpadderokke, som bidrager til forbedret hår grundet dets høje indehold af fedtsyrer såsom omega-3 og omega-6, som hjælper med at regulere hårvækst og stykre hårstråene.

En bøtte indeholder 60 vitaminer, som svarer til 1 måneds forbrug ved indtagelse af 2 vitaminer dagligt. Tag i forbindelse med et måltid og væske.

Biotin Strong piller

Biotin Strong piller

Er du på udkig efter en ren biotin-bombe? Så har Vitabalans OY skabt produktet, der udelukkende indeholder biotin og zink.

Det kan vi lide

 • Bidrager til øget hårvækst
 • Booster sunde hårsække
 • Godt for både hår og negle

Her får du et produkt, der med en sammensætning af biotin, zink og det svovlholdige aminosyre methionin, udgør biotinbomben. Mens biotin og zink bidrager til vedligeholdelsen af normalt hår og negle, så bidrager methionin til bekæmpelsen af frie radikaler grundet et højt indhold af antioxidanter.

En pakke indeholder 60 tabletter. Tag 1 tablet om dagen sammen med et glas vand.

Tag dette biotin-kosttilskud som en del af en varieret kost og sund livsstil.

Virker biotin piller egentlig?

Nu hvor vi har præsenteret dig for 4 af de bedste biotin kosttilskud, så kan det måske være svært at huske, hvorfor det nu lige var, at du skulle tage biotin?

Ud over at være et naturligt vitamin, der findes i planter og mikroorganismer, så er det også et vigtigt vitamin, som vores krop skal bruge for at kunne fungere optimalt, herunder omsætningen af mad til energi og regulering af vores sukkerdepoter.

Vitaminet biotin, eller vitamin B7, er et essentielt mikronæringsstof, der produceres af bakterier i tarmen. Biotin er et vandopløseligt vitamin, der hjælper med at nedbryde næringsstoffer i tyndtarmen, hvorfor de også bliver kaldt for et hjælpeenzym, idet de hjælper kroppen med at omsætte fedt, kulhydrater og aminosyrer om til energi.

Forskning har vist, at biotin har mange sundhedsmæssige fordele ud over at forbedre hår, hud og negle. Blandt andet har det også vist sig at være nyttigt i behandlingen af diabetes og reduceringen af for højt kolesterol og hermed risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

Supervitamin, ikke?

Men hvis vi lige skal holde fokus på håret, jamen hvordan påvirker det så håret? Få svar på dette i næste afsnit.

Hvordan påvirker biotin håret?

Biotin er et vigtigt vitamin, som hjælper håret med at holde sig sundt og stærkt. Biotin er vigtigt i dannelsesprocessen af nyt hår, som sker ved cellevækst og celledeling. Dette bidrager til en forstærket hårvækst og hermed en forsikring om, at du altid har hår på hovedet.

Derudover virker biotin ved at gå ind og øge fugtigheden i håret, så det hermed bliver mere resistent overfor tørke og skader og samtidigt bliver glansfuldt at se på.

Hvem har godt af ekstra biotin til håret?

Ekstra biotin kan være fordelagtigt for dem, der lider af hårtab, tyndt og trist hår, eller som blot ønsker at fremme deres hårvækst. Biotin er også særligt velegnet til dem, der lidt for ofte går rundt med en knækket negl, eller bare generelt har svage negle.

Derudover er biotin også særligt nyttigt for dem, der ønsker at reducere og kontrollere produktionen af skæl, så en sundere og mere glansfuld hårpragt opnås.

Hvordan optages biotin bedst i kroppen?

For at kunne optage biotin bedst muligt, så anbefaler vi, at du indtager det sammen med et måltid og valgfri væske. Dette giver de bedste vilkår for biotin-vitaminet at kunne blive optaget, idet du hermed giver det fedt og andre vigtige næringsstoffer, din krop skal bruge for at kunne optage og nedbryde vitaminet bedst muligt.

Og inden vi skræmmer dig helt væk med, hvor nøjagtig du skal være ved indtagelse af biotin, så findes biotin heldigvis i meget af det i kosten. Herunder i æggeblomme, havregryn, nødder og grønne bladgrøntsager som for eksempel spinat og grønkål.

Typer af biotin tilskud

Foruden at findes i et væld af muligheder i kosten, så findes biotin også i et væld af biotin kosttilskud, der både kan forhandles på hylderne og fra sofaen. Mange af disse kosttilskud kommer også i et væld af farver, former og smag, hvoraf piller/tabletter og vingummier er iblandt de mest populære kosttilskud.

I tvivl om du er til piller eller vingummier? Læs med i det næste afsnit, hvor vi vil fortælle lidt om de to typer af biotin kosttilskud.

Piller/tabletter

Dette er nok den type og form kosttilskud, du kender allermest til. Her har vi nemlig at gøre med kosttilskud, der netop skal være et tilskud til din kost, hvorfor mange her også er neutrale i både smag og udseende.

Oftest indeholder piller, ud over et højt indhold af biotin, også andre essentielle vitaminer og mineraler, der er vigtige for kroppen, herunder zink, som oftest indgår i hår-kosttilskud.

Piller fås ofte som tabletter, du prikker ud 1-2 gange dagligt. Dette kan dog variere fra produkt til produkt, så læs altid indlægssedlen grundigt inden og følg altid anvisningen derpå. Som regel er der op til 1 måneds forbrug. For optimal virke anbefales det, at man tager pillerne regelmæssigt i en periode på 3-5 måneder, før man begynder at kunne se og mærke resultater.

Vingummier

Yummy with gummies! Det er nemlig oplevelsen, du kan få, hvis du vælger at tage biotin som vingummier istedet for som piller. På den måde bliver det altså både sjovere, nemmere og mere bekvemt at få biotin indenbords, da disse oftest kan tage med eller uden mad – og så er der som regel tilsat smag af enten jordbær eller hindbær. Det er jo nærmest en lille snack i sig selv!

Men inden legen bliver for god, så er det igen vigtigt at understrege, at man læser indlægssedlen grundigt inden brug og følger anvisningen nøje herefter.

Der er som udgangspunkt ikke nogle kendte biotin bivirkninger forbundet ved at indtage for meget biotin, men følg altid den anbefalede daglige dosis, hvis du ønsker de bedste vilkår for resultater.

Ofte stillede spørgsmål

Stadig i tvivl om, hvad biotin er godt for? Og om det stadig er nødvendigt for dig? Få svar her i vores ofte stillede spørgsmål!

Hvad er biotin godt for?

Vitaminet biotin er et vandopløseligt vitamin, der hjælper med at holde hår, hud og negle sunde. Biotin bruges især til forebyggelsen af hårtab og til produktionen af mere hårvækst.

Derudover er det et vigtigt enzym, der hjælper kroppen med at omdanne fedt, kulhydrater og aminosyrer om til energi. Ligeledes er det vigtigt for fordøjelsessystemets funktion i at kunne regulere sukkeromsætningen i kroppen. Derudover hjælper biotin til at forbedre immunforsvaret og reducerer risikioen for hjerte-kar-sygdomme.

Hvad er biotin piller?

Du kan gøre meget godt for din krop med biotin. Hårvækst er en af dem, men hvis du også blot ønsker at at bidrage med et sundt boost til din krop, så er biotinpiller er super supplement.

Biotin er godt for mange ting – ikke kun for hårvækst, men altså også for fordøjelsen og dit generelle helbred. Ved at indtage ekstra biotin i form af piller eller vingummier, så er dette altså en genvej til at tilføre din krop den nødvendige mængde af biotin, den skal bruge for at kunne fungere optimalt.

Hvor meget biotin må man tage om dagen?

Dette kommer helt an på din alder, din livsstil og din overordnede helbredstilstand.

Som udgangspunkt anbefales det, at man starter med et dagligt indtag på 30-50 mg. og derefter øger dosisen hvis nødvendigt. Rådfør dig da altid med en læge eller en ernæringsekspert for at finde dit optimale behov af dit kosttilskud.

Det maksimale indtag af biotin er dog 5 mg, hvilket de fleste produkter, herunder vores biotin kosttilskud, indeholder.