bedste dagcreme med spf

Hud

Bedste dagcreme med SPF: 8 Ansigscremer med solfaktor (TEST)

Har du en dagcreme med SPF? Solbeskyttelse er, ifølge eksperter, en af de vigtigste elementer, når det kommer til ansigtspleje. Læs med her og find den bedste til dig.

skrevet af Camilla Jepsen

I denne artikel

Vores anbefalinger er givet af vores eksperter. Vi kan få en kommission, hvis du køber et produkt gennem vores links. Læs mere

Din hud bliver udsat for sol hver dag. Og nej, det er ikke kun om sommeren. Du er også udsat for farlige UV-stråler om efteråret, vinteren, og foråret.

Derfor burde man bruge solcreme hver dag. Og det er typisk her, mange står af. Fordi hvem gider at smøre sig ind i en fed solcreme hver dag?

Heldigvis findes der et væld af dagcremer med solbeskyttelse (SPF), som du kan vælge imellem. Find din favorit i vores spf test, når vi ser nærmere på hele 8 af slagsen.

Derudover vil vi komme ind på nogle af de overvejelser, du kan gøre dig, inden du køber en dagcreme med spf, så du forhåbentligt kan gå herfra med en bedre viden, når du skal ud og finde din favorit.

Bedste dagcreme med SPF

Med en dagcreme med spf kan være sikker på, at din hud får den næring og beskyttelse, den skal bruge imod solens stråler.

Men hvilken skal man vælge?

Her er vores bud på de bedste dagcremer med SPF:

 1. Perfect Skin Day Protector (SPF 15)
 2. Ecooking Vågn Op Creme (SPF 50)
 3. Clinique Superdefense Multi-Correcting Gel (SPF 40)
 4. Murad Essential C Day Moisture (SPF 30)
 5. Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula (SPF 50)
 6. La Roche-Posay Rosaliac UV Light (SPF 15)
 7. Dermalogica Age Smart Dynamic Skin Recovery (SPF 50)
 8. Elizabeth Arden Intensive Daily Moisturizer (SPF 15)

Ovenstående 8 produkter er særligt udvalgt med henblik på solfaktor, konsistens og hudtype.

Perfect Skin Day Protector SPF 15 Dagcreme

Perfect Skin Day Protector (SPF 15)

En fugtgivende alt-i-en creme, der både plejer huden og beskytter mod solen.

Det kan vi lide

 • SPF15, UVA og UVB-beskyttelse
 • Udjævner ar
 • Hurtigtabsorberende

Danish Skin Care har udviklet et produkt, der er tæt på at være det perfekte produkt til din hud. De har nemlig kombineret denne dagcreme til både at være en almindelig creme, booster og serum i ét, så du kan forkæle din hud på bedste vis.

Denne creme indeholder SPF15, og beskytter hermed mod UVA og UVB stråler. Derudover er cremen spækket med andre gode ingredienser, herunder vitaminer såsom A-, B5- og E-vitamin og nærende mineraler såsom Aloe Vera og grøn te-ekstrakt. Denne kombination af vitaminer og mineraler gør, at din hud kan genopbygges påny.

Påfør cremen hver morgen på nyvasket hud. Cremen har en silkeblød konsistens, der absorberes hurtigt uden at tilstoppe porerne.

Ecooking Vågn Op Creme SPF 50

Ecooking Vågn Op Creme (SPF 50)

Ansigtscreme med solfaktor 50, der tilfører huden ekstra fugt, og som samtidigt bekæmper tidligere aldringstegn.

Det kan vi lide

 • Solfaktor 50
 • Reducerer rynker og pigmentpletter
 • Allergivenlig

Her får du en effektiv creme med ekstra beskyttelse, idet du får en solfaktor på hele 50. Dette er især fordelagtigt for dig, der er lidt af en strandløve, eller bare godt kan lide at dase hen i solens stråler.

Cremen er desuden en økologisk ansigtscreme med solfaktor, hvilket gør den særligt ideel for dig med sart hud. Derudover indeholder cremen aktive ingredienser såsom hyaluronsyre, niacinamid og aloe vera.

Disse ingredienser arbejder sammen hen imod en fastere og mere ensartet hud, hvorved rynker og pigmentpletter reduceres, så et mere ungdommeligt look opnås.

Anvend cremen hver morgen på nyvasket hud. Cremen er allergivenlig og dermatologisk testet.

Clinique Superdefense SPF 40 Multi-Correcting Gel

Clinique Superdefense Multi-Correcting Gel (SPF 40)

Leder du efter en creme, der passer til alle hudtyper? Så skal du gå efter Clinique’s dagcreme med solfaktor 40.

Det kan vi lide

 • Oliefri
 • Fugter huden indefra
 • God til følsom hud

Her får du en næringsrig dagcreme med solfaktor, der passer til alle hudtyper. Her skal du ikke bekymre dig om, hvis du har tendens til fedtet eller tør hud, da denne dagcreme emd solfaktor er oliefri og hermed modstår sved og snavs fra dit ansigt.

Denne oliefri ansigtscreme er dog ikke gået på kompromis med ingredienslisten. Tværtimod! Cremen er nemlig rig på effektive ingredienser, der både bekæmper rynker, og som samtidigt giver din hud et boost indefra.

Dette skyldes den særlige Stop Signs-teknologi, som blandt andet bestå af antioxidanter, kreatin og C-vitamin. Denne kombination af ingredienser bidrager hermed til reduceringen af rynker, så huden fremstår friskere og sundere på ingen tid.

Cremen fordeles grundigt på nyvasket hud.

Murad Essential C Day Moisture SPF 30

Murad Essential C Day Moisture (SPF 30)

En beskyttende creme med anti-age effekt, der bekæmper synlige alderstegn? How? Murad.

Det kan vi lide

 • Beskytter mod UVA- og UVB-stråler
 • Bekæmper synlige alderstegn
 • Anti age ingredienser

Med Murad får du ikke bare en dagcreme. Med Murad får du nemlig også en anti age dagcreme, der har en høj solfaktor på SPF30, og som både beskytter mod UVA- og UVB-stråler. Cremen gør sig derfor egnet til både den danske sommer og sydens sol.

Cremen er beriget med antioxidanter og effektive ingredienser såsom c-vitamin, der begge bidrager til at bekæmpe de frie radikaler og hermed forringelsen af huden.

Med denne dagcreme kan du derfor komme rigtigt langt – både når det gælder pleje af huden, men også når du opholder dig i solen grundet den høje solfaktor på 30.

Påføres i et jævnt lag på ansigt og hals hver morgen på nyvasket hud. Kan anvendes af alle hudtyper.

Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula SPF 50

Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula (SPF 50)

Har du nogensinde hørt om en grøn dagcreme med solfaktor? Ellers har du hørt om denne nu med Rosalique’s 3-i-1 dagcreme.

Det kan vi lide

 • Solfaktor SPF50
 • Modvirker rødmen
 • Vegansk og fri for parabener og parfume

Hvis du har problemer med urenheder eller blot har tendens til rødme, så fortvivl ej længere – for med Rosalique’s dagcreme med solfaktor får du nemlig en creme, der er grøn, når du påfører den på huden og usynlig, når den smøres på! Den grønne farve gør nemlig, at den tilpasses din hudtone, hvorved urenheder og rødmen dækkes øjeblikkeligt.

Cremen har en høj solfaktor på hele SPF50, hvilket gør den ideel til både sol- og skiferien, hvor solens stråler kan være en bekendt rejsemakker.

Ryst cremen inden anvendelse. Påfør herefter cremen hver morgen på ren hud. Glem ikke hals og ører!

Kan med fordel anvendes sammen med en fugtighedscreme indenunder for optimal fugt og pleje.

La Roche-Posay Rosaliac UV Light SPF 15

La Roche-Posay Rosaliac UV Light (SPF 15)

Leder du efter en dagcreme med solfaktor, der samtidigt skal kunne beskytte huden mod potentielle udbrud, lindre irritation og fugte uden at tilstoppe porerne?

Det kan vi lide

 • Solfaktor 15
 • Fugtgivende dagcreme
 • Udjævner hudens struktur

Ovenstående lyder måske af mange krav. Men disse krav skal selvfølgelig ikke overses bare fordi, der er mange! Her har La Roche-Posay nemlig fundet en løsning, der både beskytter mod solens stråler, fugter huden i dybden og forbereder hudens struktur, hvorved misfarvning som følge af hudlidelser reduceres.

Cremen kan anvendes af alle, men er særligt god for dem med kombineret hud med tendens til tørhed og rødme.

Denne dagcreme med solfaktor kan bruges alene som en dagcreme eller som en solcreme, der lægges under din normale creme eller makeup for ekstra hydrering.

Anvendes hver morgen og aften på nyvasket hud.

Dermalogica Age Smart Dynamic Skin Recovery SPF 50

Dermalogica Age Smart Dynamic Skin Recovery (SPF 50)

Gå all-in på effektiv solbeskyttelse med denne ansigtscreme med solfaktor uden parfume.

Det kan vi lide

 • Høj solfaktor
 • Fugtgivende dagcreme
 • Anti age effekt

Her får du en effektiv dagcreme med en høj solfaktor, der både virker på i dags og i morgens UVA- og UVB-stråler . Det forholder sig nemlig sådan, at denne creme modvirker ekstern og intern ældning grundet cremens ingrediensliste, der er spækket med plejende og aktive ingredienser.

Du kan altså med andre ord opnå en superstærk og gennemfugtet hud, der får solens stråler til vende om og gå ned i horisonten igen.

Derudover vil du opleve, at cremen vil give nyt liv til din hud i form af mere fasthed og spændstighed, hvilket vil resultere i et mere friskt og ungdommeligt look.

Anvend på renset hud hver morgen. Påfør helst i en halv time inden soleksponering for optimal beskyttelse.

Elizabeth Arden Intensive Daily Moisturizer SPF 15

Elizabeth Arden Intensive Daily Moisturizer (SPF 15)

En intens spf beskytter, der kommer i form af en let dagcreme, der kan anvendes af alle hudtyper.

Det kan vi lide

 • Solfaktor 15
 • Absorberes hurtigt
 • God dagcreme til normal hud

Du kender måske allerede til Elizabeth Arden’s klassiske Eight Hour-serie. Dette inkluderer også solcreme! Og som serien lover, så skal du heller ikke snydes for 8 timers beskyttelse, som denne solcreme giver.

Cremen har en solfaktor på SPF15, som absorberes hurtigt, og gør den derfor ideel, når du står og skal ud af døren i en fart.

Cremen er desuden særligt god for dig, der i forvejen er god til at beskytte dig mod solens farlige stråler. Denne creme kan derfor mere virke som en hjælpende hånd til, når det skal gå lidt stærkt, men hvor du samtidigt ikke vil undvære din daglige beskyttelse mod de skadelige stråler.

Anvend om morgenen på ren hud. Husk endelig hals og hænder!

Før du køber en dagcreme med SPF

Der kan være mange overvejelser, inden du køber en god dagcreme, der både giver dig beskyttelse mod solen, og som samtidigt også plejer din hud i dybden.

Det kan være, at du er på udkig efter en let solcreme, der er hurtigt absorberende til, når du skal være klar i en fart. Eller det kan måske være, at du er på udkig efter en mere fed, fugtgivende dagcreme, der kan give dig alle de vitaminer og mineraler, du har brug for til at kunne bekæmpe tørhed, ruhed eller sågar rynker og pigmentpletter.

Når det kommer til en dagcreme med solfaktor, kan der også her være nogle overvejelser. For hvor nogle kan nøjes med en solfaktor SPF 15, så er der måske andre, der har brug for en solfaktor SPF40 eller højere.

Uanset behovene så er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad der er vigtigst for dig, og hvad du og din hud har allermest brug for lige nu.

Er du i tvivl, så kan du måske tage endnu et kig på vores dagcreme med solfaktor-bedst i test, hvor der helt sikkert er 1 eller 2 gode favoritter til dig.

Hvad er dagcreme med SPF beskyttelse?

En dagcreme med solfaktor er en type hudplejeprodukt, som beskytter huden mod solens skadelige UV-stråler. Produktet indeholder et solfilter (SPF), som reducerer risikoen for solskodning og solskader.

Produkter, der indeholder SPF-beskyttelse kan omfatte alt fra dagcremer, solcremer og makeupprodukter, og alle disse kan ydermere fås i forskellige styrker og konsistens alt efter hudtype og behov.

Det gode ved en dagcreme med SPF er, at du nemt kan slå to fluer med et smæk. Heri får du nemlig både en creme og en solfaktor i ét. På den måde slipper du altså både for besværet med et fedtet solfjæs, og samtidigt sparer du både tid og penge ved at investere i en dagcreme med solfaktor, der også kommer med andre fordele for dig og din hud.

Hvorfor er solbeskyttelse vigtigt?

Det er vigtigt at beskytte sig selv mod solen, da du på den måde derved reducerer risikoen for hudkræft og andre hudskader.

Ved at indtage sol, især når UV-indekset er på sit højeste (mellem 12-15), så ødelægges hudens hudceller, hvilket giver anledning til rynker, pigmentering og i værste fald hudkræft.

Ved at anvende solbeskyttelse hver dag hjælper du hermed dig selv og din hud til at blokere og kaste solens stråler tilbage, så de farlige UV-stråler ikke når ned i huden, hvor de kan forvolde skade.

Hvor effektiv er SPF dagcreme sammenlignet med solcreme?

Begge er lige gode, når det kommer til beskyttelse mod solen. Her skal man nemlig gå efter SPF-tallet, hvilket indikerer, hvor meget beskyttelse cremen indeholder. Jo højere SPF, jo bedre beskyttelse, og dette kan som sagt både være i en dagcreme med solfaktor lige så vel, som det kan være i en traditionel solcreme.

Den primære forskel ligger dog nok i, at hvis du vælger en traditionel solcreme, så får du primært en creme, hvis primære funktion er at beskytte dig mod solens stråler. Hvis du til gengæld vælger en dagcreme med spf, så kommer denne oftest med en lang række andre funktioner, der kan være gode til både dem med fedtet hud, uren hud, sensitiv hud, tør hud eller en kombination af alle.

En dagcreme med spf er så at sige en lidt mere alsidig creme, der gør sig mere egnet til dem, der ønsker at kombinere flere funktioner i én creme.

Til gengæld er de fleste dagcreme med spf hverken vandfaste eller særligt vandafvisende, hvilket de fleste almindelige solcremer til gengæld er.

Kan solcreme bruges som dagcreme?

Det korte svar er nej. En solcreme skal udelukkende bruges til at beskytte din hud mod solens stråler. Denne lægges ofte som et ekstra lag ovenpå din almindelig creme eller makeup og fungerer herved mere som et skjold, der ligger sig allerøverst på dit ansigt.

Eftersom en solcreme ikke er rig på nærende ingredienser såsom antioxidanter og vitaminer, så bør denne ikke anvendes som en dagcreme i traditionel forstand. I værste fald kan denne udløse lettere irritation, hvis du anvender direkte på huden som en almindelig creme – især hvis du har tendens til fedtet hud eller tør hud.

Kan man bruge SPF dagcreme til alle hudtyper?

Har du tendens til uren hud eller tør hud? Eller måske har du bare en særligt sensitiv hud, hvor du skal være ekstra opmærksom på, hvad du kommer på af produkter i dit ansigt?

Kan du nikke genkende til nogle af disse scenarier, så vil det nok være en god ide at kigge lidt mere ind i de forskellige cremer. En dagcreme med solfaktor kan nemlig indeholde ingredienser, der enten kan irritere sart hud eller provokere uren hud – det er derfor vigtigt, at du vælger en dagcreme med solfaktor, der passer til lige netop dig og din hudtype.

Hvilken SPF styrke skal du vælge?

Jo højere, jo bedre. Typisk kan du finde en dagcreme med solfaktor 15, 30 og 50. Dog findes der selvfølgelig også dem indimellem, men vi vil her komme ind på 3 mest populære:

Dagcreme med SPF 15

Denne er til dig, der har en normal hudtype og som for det meste opholder sig i det danske vejr under en mild sol.

Dagcreme med SPF 30

Denne er til dig, der har en normal til en lettere sensitiv hud, der har tendens til rødmen og små-udbrud. Denne er især god til dig, der rejser sydpå eller godt kan lide at opholde dig under solstrålerne over længere perioder.

Dagcreme med SPF 50

Denne er til dig, der har særligt sensitiv hud, og denne gælder også børn og unge, der lige har ramt puberteten. Denne dagcreme med solfaktor er super effektiv mod solens stråler og forbedrer samtidigt hudens struktur og tilfører den samtidigt masser af fugt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor er det vigtigt at beskytte huden mod solen?

Det er vigtigt at beskytte huden mod solen, da sol-overeksponering kan forårsage alvorlige hudskader, herunder forbrændinger, rynker og i værste fald hudkræft. Her gælder det at beskytte huden hele året rundt, især om sommeren, når du bader i solskæret, eller om vinteren, når du står på pisterne under solstrålerne.

Hvor høj SPF skal man bruge?

Dette er helt op til dig selv og dit behov. Generelt skal folk med lys hud bruge en SPF 30 eller højere, mens folk med mørkere hud kan nøjes med en SPF 15 og op.

Hvad er SPF i creme?

SPF står for solbeskyttelsesfaktor og er et målindeks for, hvor godt en creme beskytter huden mod solens skadelige stråler. Jo højere SPF-værdi, jo bedre beskyttelse.

Hvilken dagcreme med SPF er bedst?

Den bedste dagcreme er helt op til dig selv at vurdere. Prøv lidt forskelligt af – prøv eventuelt en dagcreme med solfaktor fra vores dagcreme-bedst-i-test og find måske din næste nye favorit.