collagen piller

Kosttilskud

Bedste kollagen piller (TEST): Kollagen kapsler til hår, hud, og muskler

Drømmer du om sundere hår og spændstig hud? Hvis du vil give din krop et boost, så kan kollagen være et godt sted at starte. Men hvilke kollagen piller skal du vælge, og hvornår skal du tage dem? Få svaret her.

skrevet af Camilla Jepsen

I denne artikel

Vores anbefalinger er givet af vores eksperter. Vi kan få en kommission, hvis du køber et produkt gennem vores links. Læs mere

Kollagen, eller collagen, bliver mere og mere populært at tilføje til vores kost.

Vi hælder det i vores kaffe, smører det på vores hud og spiser det i alt fra kollagen tabletter til kollagen vingummier. Men hvorfor er det nu lige, at vi gør vi det?

Kort fortalt så er collagen et af kroppens naturlige byggesten, som kroppen selv producerer til at danne bindevæv til hår, hud, muskler, sener og ledbånd.

Det bidrager til en ungdommelig, elastisk hud samt en sund knogle- og ledstruktur, så vi forbliver stærke.

Dog falder kollagenproduktionen med alderen, hvilket kan føre til rynker, ledsmerter og tab af hår og muskelmasse. At tage tilskud med kollagen kan derfor hjælpe med at genopbygge og stabilisere kollagenniveauet i vores krop.

Men hvilke collagen kosttilskud skal man tage?

Det dykker vi ned i her.

Bedste collagen piller

Der findes efterhånden mange kosttilskud på markedet, der indeholder kollagen.

For at gøre det nemmere for dig at vælge, har vi fundet frem til 4 kollagen piller, som vi mener er bedst i test:

 1. Nutrinic Vegan Kollagen Essentials
 2. Pure Marine Collagen Piller
 3. Vegan Advanced Collagen Piller
 4. Marine Kollagen Piller med Hyaluronsyre

Her vil vi komme ind på indholdet af de enkelte, hvor vi vil fremhæve nogle af de egenskaber, vores collagen-kapsler-bedst-i-test har.

Så kan du hurtigere danne dig et overblik af de enkelte collagen kosttilskud, når du skal igang med dit collagen eventyr.

Nutrinic Vegan Kollagen Essentials

Nutrinic Vegan Kollagen Essentials

Er du på udkig efter et all-round vegansk kollagen-alternativ, så finder du svaret hos Nutrinic Vegan Kollagen Essentials.

Det kan vi lide

 • Klinisk testet
 • 98 % øget elasticitet i huden efter 12 uger
 • Vegansk collagen

Produktet indeholder alle de vigtige vitaminer og mineraler, du skal bruge for at beskytte og styrke dine kollagen-dannende celler.

Pillerne er baseret på en formular, der består af planteekstrakten Centevita®, som har en stimulerende effekt på de kollagendannende celler i huden. I et studie undersøgte man effekten af Centevita® hos 62 deltagere i aldergruppen 35 – 42 år i en 12-ugers-periode. Resultatet var signifikant bemærkelsesværdig, hvor 98 % kunne konstantere en øget elasticitet i huden grundet collagen-tilskuddet.

Derudover er pillerne spækket med c vitamin, biotin og selen, der bidrager til at vedligeholde hår, hud og negle.

I et glas får du 30 piller, hvilket svarer til 1 måneds forbrug med et dagligt indtag 1 collagen pille.

Pure Marine Collagen Piller

Pure Marine Collagen Piller

Er du mest til hud-ærlige collagen kosttilskud, der kommer i den reneste form? Så skal du gå efter collagen pillerne fra Pure Marine, der primært, ligesom sit navn, indeholder marine collagen hydrolysat.

Det kan vi lide

 • Ren formular
 • Styrker hud, knogler og brusk
 • 100% tilfredsgaranti, der lover resultater efter 3 måneder

Disse marine collagen kapsler er til dig, der ønsker at teste, hvordan collagen virker i sin reneste form. Det vil altså sige, at du har en større frihed til selv at regulere mængden af andre vitaminer og mineraler, du måtte tage ved siden af.

Dette er særligt fordelagtigt for dig, der er på en bestemt kostplan, men ellers er disse et udmærket valg til dit daglige indtag af collagen kosttilskud, der indeholder hele 1170 mg Naticol® marine kollagen pr. dagsdosis.

I et glas får du 120 kollagen kapsler, hvilket svarer til 2 måneders forbrug med et dagligt indtag af 2 kapsler.

Vegan Advanced Collagen Piller

Vegan Advanced Collagen Piller

Kickstart din collagen-produktion med dette veganske og vegetariske alternativ, som samtidigt bekæmper forekomsten af fine linjer og rynker.

Det kan vi lide

 • Vegansk og vegetarisk collagen supplement
 • Booster kroppens collagen-produktion
 • Tilsat c vitamin

Collagen-pillerne indeholder kun naturlige ingredienser såsom C vitamin, E vitamin og zink, der bekæmper aldring og mindsker smerter i led og knogler.

Ingredienserne er sammensat til dem, der ønsker at genoplive deres naturlige kollagenproduktion, som virker ved at gå ind og stabilisere et normalt niveau af collagen.

Derudover er pillerne fuldstændig fri for animalske ingredienser og er derfor et oplagt valg til veganere og vegetarer, der ikke ønsker at gå på kompromis med kvalitet.

Tag 2 piller dagligt – gerne i forbindelse med et hovedmåltid. Et glas indeholder 180 piller, hvilket er tilsvarende 3 måneders forbrug.

Marine Kollagen Piller Med Hyaluronsyre

Marine Kollagen Piller Med Hyaluronsyre

En komplet kollagenbombe får du her, der er sprængfyldt med de bedste ingredienser, der får dig til at stråle om kap med solen med en sundere hud og stærkere knogler og led.

Det kan vi lide

 • Fyldt med hyaluronsyre, CoQ10 og c vitamin
 • Glutenfrit, sukkerfrit og laktosefrit
 • Halalcertificeret collagen kosttilskud

Det engelske WeightWorld har sammensat en kompleks patenteret formel, der består af en unik kombination af Naticol® marinecollagen, hyaluronsyre, c vitamin og zink. Altså får du her både noget til huden, håret, neglene, knoglerne, musklerne og leddene og er derfor et produkt, der egner sig til en bred vifte af personer.

Samtidigt indeholder disse collagen tabletter CoQ10 og Aloe Vera, der bidrager til en forbedret aktiv livsstil, der virker ved at gå ind og reducere trætheden og booste immunsystemet og den generelle hjertesundhed.

Produktet indeholder 90 collagen kapsler, der er tilsvarende 1 måneds forbrug ved et dagligt indtag af 3 kapsler.

Dette skal du vide om kollagen piller

Før du begiver dig ud i collagen-universet, så er det vigtigt, at du først spørger dig selv, hvad det er, du er ude efter. Er dit fokus at få en sundere og strammere hud i din skønhedsrutine? Eller er det at give din muskler et boost til din aktive livsstil?

Formålene kan være mange, og det samme kan udbuddet af kollagen kosttilskud.

Derfor er det vigtigt, at du vælger det rette kollagen-produkt, hvori formål, kvalitet, kilde og sammensætningen af ingredienserne gerne skal gå op i en højere enhed.

I det næste afsnit vil vi dykke ned i nogle af effekter, som de forskellige kollagen kosttilskud kan give dig. Her vil vi også se på indholdet af collagen-pillerne og sammenligne dem med collagen-pulver, så du forhåbentligt kan blive klogere på, om du skal gå efter piller eller pulver.

Hvad gør kollagen piller ved kroppen?

Collagen pillerne kan have mange effekter på kroppen. Dette forudsætter selvfølgelig et konstant forbrug af produktet, hvor produktets anvisning følges.

Følges anvisningen korrekt vil man blive belønnet i form af synlige resultater efter blot et par få måneder. Hvilke kan du læse om forneden:

Anti-age effekt

Kollagenpiller kan potentielt have mange positive effekter på anti-aging.

Kollagen hjælper med at styrke hud, hår og negle og kan hjælpe med at reducere ældningstegn såsom rynker ved at forbedre hudelasticiteten og reducere fremkomsten af nye rynker og fine linjer.

Derudover kan kollagen hjælpe med at reducere ledsmerter og arvæv, samt kan det forbedre knoglesundheden, så man fremstår stærkere og sundere.

Sundere & stærkere hår

Kollagenpiller kan hjælpe med at forhindre hårtab og til gengæld forbedre hårets styrke og tykkelse.

Da kollagen spiller en væsentlig rolle i kroppens evne til at reparere sig selv, vil et dagligt kollagentilskud være essentielt for at opretholde en sund krop i balance.

Især når det gælder hår, hud og negle, da disse er områder, der konstant udsættes for stress og skade, og som kan reducere kollagenniveauet markant, hvis man ikke passer godt nok på sig selv. Så husk at give dig selv lidt ekstra kærlighed – gerne i form af kollagen!

Opbygning af muskler

Kollagen er det primære protein, der bruges til at opbygge nye muskelfibre. Det hjælper med at forbedre musklerne i styrke, udholdenhed og elasticitet, og er det bindevæv, der holder musklerne faste og stærke.

Med et dagligt indtag af kosttilskud der har et højt indhold af kollagen, vil musklerne herved også blive mindre tilbøjelige til at blive beskadiget, idet collagen går ind og gør musklerne mere fleksible, så de netop kan klare mere modstand.

Collagen er især godt, hvis du ønsker at opbygge muskelmasse. Her er der mange bodybuilders, der tyr til pulverformen, idet dette tillader dem at indtage en større mængde af kollagen for et hurtigere resultat.

Reducering af ledsmerter

Med årene falder kollagenniveauet helt naturligt, hvilket desværre betyder ledsmerter for nogle. Ved at indtage et dagligt kollagentilskud kan dette hjælpe med at opretholde og styrke brusken, der sidder imellem leddene, så ledsmerterne reduceres og fleksibiliteten stabiliseres.

Samtidigt øger det blodgennemstrømningen til leddene, hvilket bevirker, at inflammation nedsættes, så fremtidige skader undgås.

Hvad indeholder collagen piller?

Collagenpiller indeholder en lang række naturlige ingredienser, herunder ekstra kollagen af enten animalsk eller vegetarisk/vegansk oprindelse, kollagen peptider samt mineraler og vigtige vitaminer såsom c vitamin, der allesammen har en gavnlig effekt på kroppens indre sundhed og ydre skønhed.

Forskellen på kollagen piller og pulver

Den umiddelbare forskel er formen.

Collagen kapsler er lette og hurtigere at indtage, nemmere at huske at tage og kræver i de fleste tilfælde ikke mere end en tår vand.

Har du til gengæld svært ved at sluge collagen kapslerne, så kan pulver være en anden udvej. De fleste kollagenpulvere kommer i en neutral smag og kan let opløses i drikke, smoothies og i morgenmaden.

Er kollagen piller bedre end kollagen pulver?

Det kommer an på dig og dit behov, da dette kan variere helt afhængigt af smag, præference og livsstil.

Kollagenpiller kan være en god løsning til dem, der ønsker en mere konstant, regelmæssig dosis af kollagen, hvorimod kollagenpulver er bedre egnet til dem, der ønsker en hurtigere og mere effektiv måde at få kollagen indenbords, idet kollagenpulveret absorberes hurtigere i kroppen end piller.

Det er derfor vigtigt at overveje dine egne behov og formål først, inden du træffer en beslutning. Begge har lige god effekt – spørgsmålet er bare, hvad der passer dig bedst.

Indtagelse

Hvornår skal man tage collagen piller?

Det er ikke alle, der har behov for at tage collagenpiller. Igen er der her tale om personlige præferencer og formål med at tage tilskuddet.

Men fra vi er omkring 25-35 år, da vil vi opdage, at niveauet af kollagen falder, hvilket blandt andet kan ses på huden og håret. Herfra vil kroppens kollagenniveau falde med ca. 1-2 % om året, hvorfor mange vælger at supplere med kollagen kosttilskud for at vedligeholde et ungt udseende.

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal begynde eller ej, kan du konsultere en læge eller en ernæringsekspert. De kan vurdere, hvilken dosering og hvilken form, du skal tage og desuden fortælle dig i hvilken grad, du har behov for tilskuddet.

Hvor mange collagen piller skal man tage om dagen?

Det kan være forskelligt fra produkt til produkt, da indholdet af kollagen kan variere.

Derfor anbefaler vi, at du altid følger de anviste doseringer og anvisninger, som du finder sammen med de enkelte produkter.

Typer af collagen piller

Vegansk collagen

Vegansk kollagen er ofte udvundet fra planter, der er rige på antioxidanter og fibre, som er særligt nødvendige for kroppen, når den skal producere kollagen. Oftest består disse også af en sammensætning af andre essentielle vitaminer og mineraler såsom c vitamin, zink og selen, der bidrager til at vedligeholde den generelle sundhed.

Marine collagen

De to mest almindelige kilder til kollagen er udvundet fra bovine (kvæg) eller marine (fisk). Sidstnævnte siges at kunne optages bedre i kroppen, samt er det mindre belastende for klimaet til sammenligning med kvægproduktion. Marine kollagen indeholder desuden høje koncentrationer af aminosyrer, der booster den generelle sundhed og velvære.