marine kollagen

Kosttilskud

De 3 bedste marine kollagen kosttilskud til smuk hud

Vil du blive ældre uden at se ældre ud? Vil du undgå ledsmerter, når du bliver ældre? Så bør du overveje kollagen.

skrevet af Camilla Jepsen

I denne artikel

Vores anbefalinger er givet af vores eksperter. Vi kan få en kommission, hvis du køber et produkt gennem vores links. Læs mere

Kollagen har de sidste par år brudt igennem som det helt store mirakeltilskud.

Nogle påstår, at collagen kan fjerne dine rynker, hvilket er korrekt til en vis grad, da det giver fastere hud og reducerer rynkedybden.

Det fjerner ikke decideret eksisterende rynker i din hud, smerter i dine led og andre skavanker, som kommer med alderen. Men det er utroligt godt til forebyggelse.

Vi har fundet de tre bedste produkter med kollagen, som kan hjælpe dig med at holde kroppen ung.

Er du klar til at forsinke aldringsprocessen? Så læs med herunder.

Bedste marine kollagen produkter

Kollagen er en proteinstruktur, som kan udvindes fra enten fisk eller landdyr, og begge har deres fordele. Marine collagen er kendt for at have en lettere optagelse i kroppen på grund af dets molekylære størrelse og aminosyrefrekvens.

Her er vores bud på de tre bedste marine kollagen produkter:

 1. Nutrinic Kollagen+
 2. Green Goddess Marine Collagen Natural
 3. Marine Kollagen Piller med Hyaluronsyre

Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvilke produkter der er de bedste, da markedet for kollagenprodukter er stort. Vi har derfor lavet noget research for at finde frem til de bedste produkter, så du kan få en optimal optagelse og alle fordelene ved brug af collagen.

Se også vores liste over det bedste kollagenpulver.

Nutrinic Kollagen+

Nutrinic Kollagen+

Kollagen Plus er det ideelle navn for dette produkt, da det giver lidt ekstra end de andre produkter på hylderne.

Det kan vi lide

 • Klinisk testet
 • Nem anretning i brevstørrelser
 • Frisk citrussmag
 • Bæredygtigt
 • Inkluderer zink og vitamin C

Produktet er prisvindende og har et 3-i-1 kosttilskud. Som om det ikke var nok med fordelen som collagen giver, har Nutrinic valgt at inkludere vitamin C og zink, så din krop bliver helt forkælet, samtidig med at det er fra bæredygtige kilder.

Ved brug af dette produkt kan du forvente en velsmagende citrusdrink, der hjælper din krop med at holde sig ung og frisk. A drink of collagen a day, keeps the wrinkles away.

Green Goddess Marine Collagen Natural

Green Goddess Marine Collagen Natural

Vil du gerne introducere collagen i din madlavning? Så er Green Goddess’ marine collagen pulver lige noget for dig.

Det kan vi lide

 • Bæredygtigt
 • Inkluderer essentielle vitaminer og mineraler
 • Gratis e-bog med madopskrifter inkluderet
 • Hydrolyseret kollagen
 • Gode anmeldelser af kundeservice

Dette produkt kommer med en gratis e-bog, som giver lækre opskrifter på mad med collagen. Pulveret har en mild og autentisk smag og er utrolig let at inkludere i din madlavning.

Da collagen er bygget på en proteinstruktur og har en høj mængde aminosyrer, bidrager det også som supplement til muskelbygning, ud over de andre sundhedsmæssige fordele, som collagen giver.

Dette produkt giver dig alle B-vitaminer, biotin, vitamin C og zink, så produktet er sprængfyldt med essentielle mineraler for at holde din krop sund, frisk og ung med den anbefalede daglige dosis.

Marine Kollagen Piller Med Hyaluronsyre

Marine Kollagen Piller med Hyaluronsyre

Dem, der foretrækker kapsler, skal ikke snydes for fordelene, som collagen bidrager med.

Det kan vi lide

 • Kompakte piller, der er nemme at sluge
 • Glutenfrit og laktosefrit
 • 100% tilfredshedsgaranti

Weightworld har lanceret marine collagen i kapsler, så du hurtigt kan tage dem med på farten. Produktet har fået utroligt gode anmeldelser og kommer med en 100% tilfredshedsgaranti, så du kan være sikker på, at det er et produkt, der ikke skuffer.

Den anbefalede daglige dosis er 2 kapsler om dagen, som hjælper dig med at bevare en elastisk hud og smertefrie led. En bøtte af disse kapsler holder til 2 måneder.

Hvad er marine kollagen?

Marine collagen stammer fra fisk, krabber, rejer og andre hvirvelløse dyr og er et produkt, der kan fremme kroppens sundhed. Det hjælper med at øge elasticiteten i huden, styrke knoglerne og ledene, støtte fordøjelsessundheden og reducere inflammation.

Læs også: Hvad er kollagen?

Forskellen på marine og bovine kollagen

Marine collagen adskiller sig lidt fra andre kilder af collagen, såsom bovine collagen, der stammer fra kvæg. For at forstå forskellen er det vigtigt at kende de forskellige typer af collagen, der findes. Der er mange typer, men de primære fire er:

 • Type 1: Den mest udbredte type, som udgør op til 90% af kroppens collagen. Den er ofte brugt i hudplejeprodukter på grund af dens egenskaber, som øger skønheden, da den giver struktur til huden, knoglerne, brusken og tænderne.
 • Type 2: Består af løse fibre og ses primært i brusk. Type 2 collagen hjælper med at reducere ledsmerter og forbedre mobiliteten, da det er med til at opretholde struktur og elasticitet.
 • Type 3: Findes primært i blodkarrene, musklerne og i organer som leveren. Denne type er kendt for sin vigtige rolle i at hele sår i hud.
 • Type 4: Findes primært i basalmembranen, som er et tyndt lag væv, der adskiller celler og væv fra hinanden. Dette opretholder integriteten af basalmembranen og understøtter organernes funktion.

Marine collagen indeholder primært type 1 og 2 collagen, mens bovine collagen typisk indeholder type 1 og 3. Ved at tage et supplement af marine collagen i din kost kan du få fordelene af alle collagentyper, men der er små forskelle mellem marine og bovine collagen.

Marine collagen der kommer fra fisk, er mere bioaktivt og optages lettere af kroppen, da molekylerne er mindre. Aminosyreprofilen er også bygget lidt anderledes, da marine collagen indeholder vigtige aminosyrer for kollagensyntesen i kroppen i højere koncentrationer end bovine collagen.

Både bovine og marine collagen er effektive kilder til collagen og har en række sundhedsmæssige fordele. Nogle foretrækker bovine collagen på grund af en mild og autentisk smag, mens andre foretrækker marine collagen på grund af dens lettere optagelse i kroppen

Fordele ved marine collagen

Marinecollagen har så mange fordele, at det kan være svært at gå i dybden med dem alle. Ifølge vores samtaler med eksperter og kunder er de vigtigste fordele som proteinet bidrager med:

Mindsker rynker og fine linjer

Collagen er en vigtig komponent i huden, som hjælper med at holde den fast og elastisk. Med stigende alder falder kollagenproduktionen, hvilket fører til rynker og fine linjer.

Marine collagen pulver som kosttilskud øger derfor kollagenproduktionen og mindsker synligheden af rynker og fine linjer i huden.

Medvirker til sundt hår

Aminosyrerne glycine og proline i marine collagen hjælper med at danne keratin, det primære strukturelle protein i håret.

Derfor kan tilskud af marine collagen reducere spaltet hår og forbedre sundheden af dit hår.

Styrker neglene

Keratin er også det primære protein i neglene. Hvis du har skrøbelige negle, bør du vælge en kollagen, som indeholder glycine og proline.

Ved at indtage marine collagen kan du forvente stærkere negle, som har mindre risiko for at splitte.

Kan bekæmpe ledsmerter

Bindevæv og brusk er afgørende for at holde ledene sunde og smidige, hvilket marine collagen hjælper med, da det indeholder type 2 collagen.

Dette kan hjælpe med at reducere ledsmerter og forbedre mobiliteten ved at opretholde struktur og elasticitet.

Sådan kan du bruge marine collagen som kosttilskud

Indtag dagligt

Dit naturlige collagen niveau falder langsomt med årene, og det anbefales derfor at have et dagligt indtag af marine collagen for at holde kroppens kollagenniveau stabilt. For at opnå fuld effekt skal du være konsekvent i dit daglige indtag af collagen.

Marine collagen kan indtages både med mad eller på tom mave, så du kan indtage collagen på det tidspunkt, der passer dig bedst.

Anbefalet daglig dosis

Den anbefalede daglige dosis afhænger af det produkt, du har købt. To af de tre produkter, som vi anbefaler, er portionsanrettet i brevstørrelser eller kapsler.

For at opnå optimal optagelse er det bedst at følge vejledningen fra producenten, men det er typisk at indtage ca. 10 gram collagen for at opnå den bedste effekt.

Se resultater efter 8 uger

Flere studier peger på, at indtagelse af kollagen som supplement har mange sundhedsfordele.

Et studie med 805 patienter konkluderede, at collagen-supplementer var lovende både på kort og lang sigt, da de øger hudens elasticitet, hydrering, tæthed af collagen i huden og fremmer sårheling samt bekæmper aldring af huden.

Ofte stillede spørgsmål

Kan alle tage marine kollagen tilskud?

De fleste mennesker kan tage marine collagen-tilskud sikkert, men det er altid en god idé at rådføre sig med en læge, hvis man har mistanke om allergi over for fisk eller collagen, eller hvis du er på særlig medicin.

Hvorfor er vitamin C vigtig?

Vitamin C er afgørende for kroppens sundhed og har vigtige roller i immunsystemet, kollagenproduktion, stresshåndtering og som antioxidant. Kroppen producerer ikke selv Vitamin C, og det er derfor vigtigt at få tilstrækkelige mængder gennem frugt, grøntsager eller supplementer.

Hvad er marine collagen godt for?

Marine collagen, som er udvundet fra fisk, er kendt for at øge kroppens naturlige collagen niveau, som mindskes med alderen, og dermed fremme sund og ungdommelig hud. Marine collagen har også vist sig at have gavnlige effekter på knogler, led og muskelmasse.

Hvilken type kollagen er bedst?

Collagen type 1 anses generelt som den vigtigste type, da den giver struktur til hud, knogler, brusk og tænder. Denne type findes både i bovine og marine collagen, men marine collagen foretrækkes, da det optages lettere i kroppen og dermed bidrager bedre til hudens sundhed.