bedste kollagenpulver

Kosttilskud

Bedste kollagenpulver (TEST): 8 tilskud til sundere hud

Vil du gerne tilføje kollagenpulver til din daglidag, men ved du ikke, hvad du skal købe? Så læs med her, hvor vi kigger på de 8 bedste kollagenpulvere.

skrevet af Camilla Jepsen

I denne artikel

Vores anbefalinger er givet af vores eksperter. Vi kan få en kommission, hvis du køber et produkt gennem vores links. Læs mere

Uanset om du ønsker at forbedre dine ledsmerter eller ønsker at tilføje et boost til din skønhedsrutine, så kan kollagentilskud være værd at udforske.

Men på trods af sin popularitet er der alligevel mange, der vælger at købe det populære kosttilskud i blinde.

Hvis du er i tvivl om, hvilket kollagenpulver, du skal vælge, så guider vi dig igennem de bedste her.

Derudover vil vi også sætte dig ind i, hvilke overvejelser du skal gøre dig, inden du kaster dig ud i det vilde kollageneventyr.

Bedste kollagenpulver

Med et bredt udvalg af kollagenpulver følger også en bred tvivl i dét at skulle vælge. Dette kan være en svær udfordring, idet der er meget at forholde sig til.

Det er nemlig vigtigt at vælge det kollagenpulver, der både passer til dit behov, dine præferencer og dit formål med at tage kollagenpulver, hvis du skal udnytte produktet bedst muligt.

For at hjælpe dig bedst igennem kollagen-junglen, har vi finkæmmet markedet og lavet en kollagen test med vores favoritter.

Her er vores bud på det bedste kollagenpulver:

 1. Nutrinic Kollagen+
 2. Oslo Skin Labs “The Solution” Beauty Collagen
 3. Vild Nord Collagen Beauty Remedy
 4. Marine Kollagen med Hyaluronsyre
 5. Nutrinic Kollagen Pure
 6. Green Goddess Marine Collagen Natural
 7. Vild Nord Collagen Clean Protein
 8. NORDIC SUPERFOOD Collagen Premium+

I vores udvælgelse af collagen-pulver-bedst-i-test har vi blandt andet haft fokus på 4 parametre:

 • Effekt: virker det?
 • Kilde: kollagen fra bovine (kvæg) eller marine (fisk)
 • Ingrediensliste: indeholder det andet end bare kollagen?
 • Pris: hvad får du for penene?
kollagen-plus-dba

Nutrinic Kollagen+

Sig farvel til dybe rynker og hej til en glattere hud med Nutrinic Kollagen+.

Det kan vi lide

 • 15% reduktion af rynkedybde
 • 23% mere glød og sund hud
 • 26% mere spændstig hud

Nutrinic Kollagen+ er et prisvindende produkt, der kommer med 30 portionsanrettet breve. Brevene indeholder en fantastisk 3-i-1 kombination, som består af 100% marine kollagen, C-vitamin og zink, der alle samarbejder om en bedre kollagendannelse, så rynker reduceres og huden optimeres.

Derudover nyder knogler, brusk, hår og negle også fordel af dette produkt, hvilket gør det til et super kosttilskud, hvor du altså her får alle de bedste ting til kroppen.

1 brev indeholder 5 gr. hydrolyseret kollagen udvundet fra marine samt 80 mg. c vitamin og 5 mg. zink. Den anbefalede dosis er 1-2 breve, som opløses i vand. Der er desuden tilsat smag af citrus, så skål gerne i kollagenpulver til næste måltid.

oslo-skin-lab-the-solution-collagenpulver

Oslo Skin Labs “The Solution” Beauty Collagen

Træt af appelsinhud og fine linjer? Bekæmp disse med Oslo Skin Labs kollagenkapsler.

Det kan vi lide

 • Synlige resultater omkring øjnene efter 4 uger med 7,2% i gennemsnit
 • Gennemsnitlig reduktion på 20,1%
 • Øget elastisk hud og reduceret appelsinhud

Oslo Skin Lab har fundet THE solution i kampen mod forekomsten af rynker og fine linjer. Produktet har med sit unikt patenteret Verisol®-kollagen vundet en pris, hvilket vi udmærket forstår, når vi ser på resultaterne af studier herpå.

Disse har blandt andet påvist en klinisk dokumenteret effekt på fremkomsten af tydelige rynker med 20,1% på kun 8 uger. Imponerende, ikke?

Produktet består af 100% hydrolyseret kollagen, som er udvundet fra bovine. Produktet kommer i en pakke, som indeholder 28 smagsneutrale breve á 2,5 gr., hvilket svarer til 1 dagsdosis, som blandes op med en valgfri drik eller sammen med mad. Lad gerne trække i 30 sek. før indtagelse.

Vild Nord Collagen Beauty Remedy

Vild Nord Collagen Beauty Remedy

Danskproduceret kollagenpulver, der har en unik kombination af hydrolyserede kollagen fra marinekollagen, bærpulver og bæredygtigt mikroindkapslet tang.

Det kan vi lide

 • 20 aminosyrer
 • C vitamin
 • Bæredygtigt

Produktet har med sin unikke sammensætning af ingredienser et højt indhold af vigtige vitaminer og mineraler såsom aminosyrer fra torsk og c vitamin fra solbær, blåbær, aronia og acerola. Disse bidrager alle til normal dannelse af kollagen og gør, at vi har normalt fungerende knogler, brusk, led, tandkød, tænder og hud. Ved at tilføje c vitamin beskytter dette desuden cellerne imod oxidativt stress, så en normal kollagenproduktion kan finde sted.

Produktet kommer i en bøtte med et indhold af 315 gr. kollagenpulver, der er tilsvarende 45 serveringer. Den anbefalede dosis er 7 gr., som opløses med 200-300 ml valgfri væske 1-2 gange om dagen. Anbefales som smagsgivere i vand og smoothies, ellers kom kollagen i mad for et frisk pift.

Marine Kollagen Piller Med Hyaluronsyre

Marine Kollagen med Hyaluronsyre

Er du nybegynder og ved ikke helt, hvor du skal starte? Så prøv kollagenkapslerne, der lover 100% tilfredshedsgaranti, hvis du ikke ser resultater efter 3 måneder.

Det kan vi lide

 • Kompakte piller, der er nemme at sluge
 • Glutenfrit og laktosefrit
 • 100% tilfredshedsgaranti

Din krop begynder helt naturligt at producere mindre kollagen, når du når 30års alderen. For at bremse udviklingen bør du supplere med kollagentilskud, der indeholder ekstra kollagen, som kan give et boost til din naturlige kollagenproduktion.

Her har WeightWorld svaret på ekstra kollagen, som har udviklet et produkt, der indeholder 1170 mg hydrolyseret kollagen pr. dosis.

Produktet kommer i en bøtte med 120 kapsler med et indhold af marine kollagenhydrolysat på 585 mg. pr. kapsel. Den anbefalede dosis er 2 kapsler dagligt, som svarer til 1170 mg. kollagenhydrolysat og er perfekte til dig, der ønsker en nem og hurtig måde at få kollagen indenbords.

Nutrinic Kollagen Pure

Nutrinic Kollagen Pure

Klinisk testet kollagenpulver, der reducerer rynkedybden med 15% og genopretter hudens elasticitet med 22%.

Det kan vi lide

 • Smagsneutral
 • Måleske medfølger
 • Klinisk testet – giver huden fasthed efter 12 uger

Det danske firma Nutrinic har med deres produkt skabt et kvalitets kollagentilskud, som er klinisk dokumenteret og miljøcertificeret.

Produktet består af 100% hydrolyseret kollagen, som er udvundet fra marine kollagen peptider. Dette betyder, at det er lettere for kroppen at absorbere. Derudover er marine kollagenet udvundet af ferskvandsfisken Palagius, som er en af de mindst klimabeskadelige fisk, hvorfor produktet gør sig særligt egnet til de bæredygtighedsbevidste.

Produktet kommer i en bøtte med 150 gr. kollagenpulver. Hertil medfølger en måleske (5 gr.), som gør det lettere for dig at opnå dit daglige kollagen-indtag. Den anbefalede dosis er her 5-10 gr., hvilket svarer til et kollagen-indhold på 5000-10.000 mg. Kan nemt blandes op i for eksempel morgenkaffen eller røres i havregrøden.

Green Goddess Marine Collagen Natural

Green Goddess Marine Collagen Natural

Et guddommeligt glow-up, der tilfører kollagen til huden, og som styrker knogler og muskelmasse med et indhold af 92% protein.

Det kan vi lide

 • Smagsneutralt
 • Indeholder 92% protein
 • 100% hydrolyseret kollagen

Collagen Natural har udviklet et alsidigt produkt. Produktet kan nemlig både anvendes i varme og kolde drikke såvel som i madlavningen. Her er altså ingen begrænsninger, hvilket er fordelagtigt, hvis du ønsker at genoprette hudens elasticitet uden at gå på kompromis med tid og sted!

Her har vi 250 gr. hydrolyseret kollagenpulver fra bæredygtigt marine kollagen. Produktet giver 25 serveringer med et dagligt indtag på 10 gr. og kan tages både med og uden mad og drikke.

Desuden er det smagsneutralt, men ønsker du at spice dit kollagen-game lidt op, så kan du se frem til at modtage en gratis e-opskriftsbog oveni. Så kan du måske blive inspireret til at lave en next-level kollagen-kaffe eller måske nogle kollagen-kager?

Vild Nord Collagen Clean Protein

Vild Nord Collagen Clean Protein

Er du til økologi og rene, naturlige ingredienser, så vil du elske dette kollagenpulver fra Vild Nord, der ligesom sit navn er super clean på indhold, effekt og smag.

Det kan vi lide

 • Udvundet fra vildtfanget torsk
 • God for knogler og muskelmasse
 • Bæredygtigt fiskeri

Vild Nord har sørget for et kollagen-tilskud, der består af 100% hydrolyseret marine kollagen, som er udvundet af vildtfandet nordatlantisk torsk, hvilket adskiller sig fra andre kollagen-produkter, der ellers bruger ferskvandsfisk.

Produktet bidrager både til vedligeholdelsen og forøgelsen af muskelmassen og giver samtidigt et boost til den naturlige kollagenproduktion.

Vild Nords kollagenpulver kommer i en bøtte på 300 gr., hvilket svarer til 60 serveringer med et dagligt indtag af 5 gr. kollagen, der blandes op i 200-300 ml væske 1-2 gange dagligt.

NORDIC SUPERFOOD Collagen Premium+

NORDIC SUPERFOOD Collagen Premium+

“Healthy inside – beautiful outside” – dette står på Nordic Superfood’s kollagenpulver, hvilket du også kan se frem til med et sukkerindhold på 0% og til gengæld et kollagen-indhold på 100%.

Det kan vi lide

 • Anmelder: “Synligt forskel efter 6 måneder”
 • Intet sukkerindhold
 • Vildtfanget fisk fra Norge

Hos Nordic Superfood får du et produkt, der lever op til sit navn. Her er kollagenpulveret udvundet fra 100% marint mikrohydrolyserat kollagen fra vildtfanget torsk fra Nordatlanten i Norge. At det er mikrohydrolyserat, betyder, at det er lettere for kroppen at absorbere, hvilket betyder en hurtigere og mere effektiv måde at få kollagen indenbords.

Produktet kommer i en bøtte på 300 gr. Det anbefales at indtage 5-10 gr. dagligt (1-2 spiseskeer) i den første måned, hvorefter dette justeres til 5 gr.

Kan med fordel blandes i væsker såsom kaffe og juice. Hæld da først pulveret i og dernæst væsken langsomt under konstant omrøring.

Før du køber kollagenpulver

Nu hvor vi har præsenteret dig for 8 kollagen-produkter i vores kollagen pulver test, så kan det måske være svært at huske, hvad det nu var, du skulle gå efter – for de lyder jo allesammen gode, ikke?

Men hvorfor var det nu lige, at du skulle overveje at tage kollagen? Og er kollagen pulver godt i det hele taget?

Vi giver dig et recap her!

Hvad er kollagen?

Kollagen er en uundværlig byggesten i opbyggelsen af din indre struktur såsom knogler, led, brusk og bindevæv såvel som af din ydre skønhed såsom hår, hud, tænder og negle.

Kollagen siges også at være et kollagen protein, der forekommer helt naturligt i os fra, vi bliver født. Det findes blandt også i vores hudceller i læderhuden (dermis), hvor kollagenet spiller en rolle i din krops udseende og hermed de fine linjer, der måtte komme med årene.

Det er nemlig med til at give spændstig hud, så et ungt udseende bevares og en stærkere krop vedligeholdes.

Hvorfor er kollagenpulver blevet populært?

Når vi når cirka 30-års alderen, så falder kollagen-produktionen helt naturligt, hvilket betyder, at huden begynder at miste sin elasticitet, og at fine linjer begynder at kunne sætte sine spor på din krop. For at udsætte denne ældningsproces kan du med fordel begynde at tage kollagen-tilskud som en del af din kost.

Dette forudsætter selvfølgelig, at du har en sund livsstil med en varieret kost, da eksterne faktorer såsom rygning, stress og sol kan have en negativ effekt på din naturlige kollagenproduktion.

Du bør derfor tilpasse dine livsstilsvaner efter dit kollagen-tilskud og omvendt, hvis du ønsker bedst mulige resultat og en langstidseffekt af kollagentilskuddet.

Hvad gør kollagen for kroppen?

Kollagen er et vigtigt protein, der findes overalt i kroppen – i knoglerne, huden, håret, ledbånd og endda tænderne. Det er et af kroppens stærkeste og mest elastiske proteiner og kan inddeles efter 4 kategorier alt efter dets funktion, herunder:

 • Type 1: Tætpakkede hydrolyseret fibre – altså er proteinet brudt ned til peptider, hvilket gør det lettere for kroppen at absorbere.
 • Type 2: Kollagen, der består af løsere fibre, og som findes i brusk, hvor den her fungerer som en stødpude imellem kroppens led.
 • Type 3: Giver struktur til muskler, organer og blodårer.
 • Type 4: Findes i vores hudlag.

De forskellige typer kollagen findes overalt i kroppen – for eksempel i:

Knogler, brusk og tænder

Her har vi at gøre med type 1 og type 2 kollagen, som giver struktur til knogler, brusk og tænder og udgør hele 90% af kroppens kollagen. Derudover giver det styrke og hjælper med at forhindre brud, bruskstivhed og slid.

Huden

Her har vi at gøre med type 4 kollagen, som udgør op til 75-80% i vores hud. Med et optimal kollagen-niveau i kroppen så holdes rynker og andre tegn på ældning på afstand, idet kollagen tilfører fugt og styrke til huden, så den forbliver ung, spændstig og blød.

Håret

Kollagen bidrager til et sundt, stærkt og shiny hår. Kollagen forhindrer skaldethed og hjælper håret med at vokse hurtigere samtidigt med, at det forhindrer fremtidige brud på hår og hårsække.

Virker kollagenpulver?

Kollagenpulver er et fremragende middel, der har mange fordele, og som faktisk også er meget alsidigt. Mange har nemlig den opfattelse, at kollagen primært er noget, man tager for at reducere rynkerne, men faktisk kan kollagen også bruges til at styrke muskler, knogler og led. Altså har det både skønhedsmæssige og sundhedsmæssige fordele.

Flere studier har vist, at kollagenpulver kan bidrage til at styrke hudens struktur og reducere synlige ældningstegn såsom fine linjer, træt hud og appelsinhud. Samtidigt har studierne også vist, at det kan øge styrken og fleksibiliteten i knogler, led, brusk, tænder, hår og negle.

Derudover har kollagenpulver vist sig at kunne reducere betændelse med sine anti-inflammatoriske egenskaber og dets funktion ved at tilføre daglige doser af essentielle aminosyrer til leddene og bindevævene, så disse kan holde sig sunde og stærke.

Typer af kollagenpulver

Lige såvel der findes flere typer af kollagen, findes der også flere typer af kollagenpulver som belyst i vores collagen test. Dette er fordelagtigt, hvis du er på en bestemt kost eller blot har nogle særlige præferencer at skulle forholde dig til.

Hvilken type kollagen kosttilskud er bedst?

Dette er helt op til dine præferencer, livsstil og personlige formål med at tage kollagentilskuddet.

Er du ude efter at bekæmpe rynkerne, så vil kollagen piller være optimalt for dig grundet den nemme og ubekvemme anvendelse. Er du til gengæld et muskelbundt, en fit-freak eller blot ude på at styrke og genoptræne din styrke og sundhed, så kan kollagenpulver være ideelt for dig, da du her bedre kan justere mængden af kollagen, du tager.

Find ud af, hvilken du skal gå efter i vores collagen-bedst-i-test, hvor vi har inkluderet begge typer.

Er vegansk eller marine kollagen bedst?

Begge har hver deres fordele, og det hele afhænger af, hvilke resultater du i sidste ende ønsker.

Vegansk kollagen er typisk bedre for dig, hvis du ønsker at øge sundheden for hud, negle og hår og ofte indeholder disse også andre essentielle vitaminer og mineraler såsom c vitamin, der bidrager til en normal kollagen-dannelse.

Marine kollagen er på samme måde også godt for hud, negle og hår, men hjælper også med at forbedre ledsundheden og knoglestyrken grundet dets høje indhold af aminosyrer og type 1 kollagen udvundet fra fisk (derfor kaldet marine kollagen).

Skal du købe hydrolyseret kollagen pulver eller ej?

Hydrolyseret kollagen er et godt supplement, hvis man ønsker at udbygge sit daglige indtag af kollagen. Hydrolyseret betyder nemlig, at kollagenet er nedbrudt i peptider og opløst i vand, hvilket gør det nemmere for kroppen at absorbere, således en hurtigere effekt af kollagen opnås.

I vores kollagen-bedst-i-test består mange af produkterne af hydrolyseret kollagen, så tag gerne et kig på disse igen, hvis du er interesseret i denne form for kollagen.

Om du køber hydrolyseret kollagen eller ej er dog i sidste ende helt op til dig.

Er du alligevel i tvivl, rådfør dig da med en læge eller en ernæringsekspert for at sikre dig de bedste vilkår og resultater med kollagen.

Indtagelse af kollagenpulver

Er kollagenpulver sundt?

Overordnet anses kollagenpulver for at at være sundt forudsat, at man tager det som en del af en sund livsstil med en varieret kost. Kollagen indeholder mange gode vitaminer og mineraler, herunder c vitamin og andre essentielle aminosyrer, der har både skønhedsmæssige og sundhedsmæssige fordele for hår, hud, knogler, muskler, brusk og led.

Hvornår skal man begynde at indtage kollagenpulver?

Det kan være en god ide at indtage kollagen i slutningen af 20’erne, da det oftest er omkring 30års-alderen at ens normale kollagenproduktion begynder at falde.

Hvor meget må man indtage?

Dette kommer an på produktet, eftersom indholdet af kollagen kan variere. For det meste anbefales 5-10 gr. om dagen, eftersom det er dette, de fleste videnskabelige studier har anvendt i deres forsøg på kollagen og dets virke.

Er der bivirkninger ved kollagenpulver?

Don’t worry! Fordi kollagen er det protein, der findes mest i vores krop, sker der ikke noget ved at indtage ekstra kollagen, men overhold altid anvisningerne og tag ikke mere end højst anbefalet.

Må jeg spise Omega 3 fiskeolie samtidig med at jeg tager kollagenpulver?

Du kan sagtens indtage Omega 3 fiskeolie samtidigt med kollagenpulver. Eftersom begge er et næringsstof, der gavner indvendigt såvel som udvendigt, sker der ikke noget ved at kombinere disse.

Følg dog altid anvisningerne på alle produkterne for optimal brug og tag altid som et supplement til en varieret kost. Kosttilskud bør ikke træde i stedet for normal kost.

Hvor hurtigt virker kollagenpulver?

Ifølge flere videnskabelige studier har kollagenpulver vist sig at skabe resultater efter blot et par få uger forudsat, at man følger anvisningerne nøje og husker at indtage det regelmæssigt.

Oftest har der været synlige resultater efter 6 uger, men mange har også kunne mærke en tydelig forskel efter blot 2 uger!

Så nu er det bare op til dig at prøve – måske mærker du forskel allerede efter i dag?