bedste øjenbrynsfarve

Hår

Bedste øjenbrynsfarve (TEST): Vælg den bedste til dine bryn

Et par flotte øjenbryn kommer man langt med, men hvordan gør man? Først og fremmest skal du bruge den rigtige øjenbrynsfarve.

skrevet af Camilla Jepsen

I denne artikel

Vores anbefalinger er givet af vores eksperter. Vi kan få en kommission, hvis du køber et produkt gennem vores links. Læs mere

Øjenbryn er en af ​​de mest markante træk i vores ansigt, da de skaber vores look og ansigtsudtryk.

Øjenbrynene viser vores følelser og udtrykker om vi er sure, glade, empatiske eller noget helt andet.

Ved at style sine øjenbryn, kan man ændre sit udseende gevaldigt, afhængigt af hvad man vil signalere til verdenen:

 1. Professionel: Velplejede og pæne formede bryn giver et professionelt og poleret udseende.
 2. Sexet: Buede og tykke øjenbryn kan få en kvinde til at se mere attraktiv og forførende ud.
 3. Ungdommelig: Tynde og buede øjenbryn giver udtrykket af at se yngre og uskyldig ud
 4. Selvsikker: Kantede og tykke øjenbryn kan få en kvinde til at se mere selvsikker og bevidst ud
 5. Sød: Runde og bløde øjenbryn giver en sød og charmerende udstråling.

Er du klar til at tage styringen over dit udseende ved at ændre stilen på dine øjenbryn og farve brynene derhjemme?

Lad os tage et kig på markedets bedste produkter, så du kan finde noget, der passer til dit behov.

Bedste øjenbrynsfarve

Her er vores valg af de 5 bedste øjenbrynsfarver:

 1. Refectocil Nr. 3 Brun øjenbrynsfarve
 2. Hanne Bang Brynfarve Brunsort
 3. Maybelline Brow Peel-Off #25 Chocolate Brown
 4. Hanne Bang Brynfarve Brun
 5. Refectocil Nr. 2 Sort øjenbrynsfarve

Hvert produkt har sine egne egenskaber, men med priser på omkring 100 kr eller derunder, er det noget, som alle kan være med på.

Vi har givet en detaljeret beskrivelse af hvert produkt herunder, så du nemt kan finde et produkt, der passer til dine behov.

Refectocil Nr. 3 Brun øjenbrynsfarve

Refectocil Nr. 3 Brun øjenbrynsfarve

En naturlig brun farve, der fuldfører et naturligt look! Refectocil Nr. 3 er kendt som en af de mest holdbare øjenbrynsfarver og pifter dine bryn op til en intens mørk farve, som får dine bryn til at se elegante ud.

Det kan vi lide

 • Tilføjer varme og dybde til dine øjenbryn
 • Let at påføre
 • Holdbarhed på op til 6 uger
 • Vandfast
 • Intens mørk farve

Brune øjenbryn er muligvis den bedste øjenbrynsfarve, da det giver en naturlig udstråling. Det passer særligt godt til kvinder med brunt eller blondt hår. Produktet tilføjer varme og dybde til øjenbrynene og er nemt at matche med både hud- og hårfarve.

Produktet holder op til 6 uger og kan farve øjenbryn og øjenvipper samtidig, samtidig med at det er vandfast, så du ikke behøver at bekymre dig om at skulle farve dine øjenbryn igen og igen.

Hanne Bang Brynfarve Brunsort

Hanne Bang Brynfarve Brunsort

Få et naturligt og blødt udseende med en brunsort farve til øjenbryn fra Hanne Bang, som holder i flere uger.

Det kan vi lide

 • Nemt og hurtigt at bruge
 • Ekstra tilbehør
 • Giver 20 behandlinger
 • Elegant farve
 • Anmelderrost

Produktet her har ikke kun positivt overrasket os, da produktet har 4,5 stjerner ud af 1000 anmeldelser på Google. Du får ikke kun en god farve, men også ekstra tilbehør, såsom en børste, blandingsskål og en speciel creme, som plejer øjenbrynene efter farvningen for at holde dem sunde og stærke.

Det er et sæt, som indeholder nok til ca. 20 behandlinger, og med en god øjenbrynsfarve, som holder i flere uger, kan du forvente flotte brunsorte øjenbryn i lang tid. Produktet er nemt og hurtigt at bruge til at farve sine øjenbryn.

Maybelline Brow Peel-Off #25 Chocolate Brown

Maybelline Brow Peel-Off #25 Chocolate Brown

Maybelline Brow Peel-Off #25 Chocolate Brown er perfekt til dig, der ønsker et kraftigt look med farvede øjenbryn hele weekenden.

Det kan vi lide

 • Intens chokoladebrun farve
 • Fyldig og dramatisk effekt
 • Peel-off farve
 • Vandfast

Produktet er utroligt let at påføre som et lag ovenpå brynene og kan pilles af efter lidt tid, da det er en Peel-Off type. Den mørkebrune farve skaber en dramatisk og fyldig effekt, og produktet er vandfast, så du kan nyde det uden bekymringer i badet.

Produktet er hurtigt og enkelt, hvilket gør det perfekt til at tage af sted på en festlig weekend. Med en holdbarhed på ca. 3 dage er det også en god løsning til kvinder, der ønsker at eksperimentere eller ikke vil forpligte sig til en semi-permanent øjenbrynsfarve, der holder i flere uger.

Hanne Bang Brynfarve Brun

Hanne Bang Brynfarve Brun

En brun af en lidt lysere nuance, hvilket er med til at skabe en blødere og mere naturligt udseende, som passer godt til lys eller medium hudtone.

Det kan vi lide

 • Giver et naturligt udseende
 • Nemt og hurtigt at anvende
 • Ekstra tilbehør
 • Giver 20 behandlinger
 • Anmelderrost

Hanne Bang har vist sig at have gode kvalitetsprodukter, hvilket har givet dem mere end bare én plads på vores liste. Denne brune farve er perfekt til at skabe en naturlig glød i dine øjenbryn og matcher godt med dine naturlige hårfarve.

Denne farve holder i flere uger og kommer i et kit med ekstra tilbehør, så du ikke kun får glæde af en god farve, men også får en balsam, børste og en blandingsskål til når du skal farve øjenbryn.

Refectocil Nr. 2 Sort øjenbrynsfarve

Refectocil Nr. 2 Sort øjenbrynsfarve

Med dette produkt kan du få kraftigt farvede øjenbryn og øjenvipper i ét produkt. Du vil kunne undgå at lægge mascara dagligt, når du bruger dette produkt, som holder i 6 uger.

Det kan vi lide

 • Vandfast
 • Farve til bryn og vipper
 • Intens og dyb farve
 • Holder op til 6 uger
 • Let at påføre

Denne farve giver en dyb sort farve, der skaber et dramatisk og markant udseende. Farven er vandfast og nem at påføre. Den holder helt op til 6 uger, uanset om du bruger den på dine bryn eller vipper.

Et tip fra os er, at du kan skære ned på dit mascaraforbrug, da denne allerede skaber en smuk og kraftig farve. På den måde kan du spare tid på at gøre dig klar.

Før du køber øjenbrynsfarve

Før du køber øjenbrynsfarve, er det godt at vide et par ting først, såsom: Hvilken farve skal det være? Skal jeg få det gjort professionelt eller derhjemme? Kan man bruge hårfarve til øjenbryn?

Hvilken farve skal jeg vælge til mine øjenbryn?

Farven på dine øjenbryn er afgørende for dit look, ligesom stilen af brynene, som vi kom ind på tidligere i artiklen. Her er nogle nøglepunkter, som kan hjælpe dig med at bruge øjenbrynsfarve og opnå den stil, som du går efter.

Mørkebrune eller sorte bryn: Disse farver giver et dramatisk og markant udseende til ansigtet og kan være særligt flotte til dem med mørkt hår og mørkere hudtone.

Lysebrune eller blødsort øjenbrynsfarve: Dette kan hjælpe med at skabe et blødt og mere naturligt look til ansigtet og passer særligt godt til lys og medium hudtone. Det passer også særligt godt til blondt hår.

Rødlige eller gylden øjenbrynsfarve: Dette skaber et varmt og blødt udseende i ansigtet og passer særligt godt til personer med varme undertoner i huden eller rødt hår.

Askefarvet eller gråligt brun øjenbrynsfarve: Dette kan give øjenbrynene mere dybde og skabe en mere diskret effekt, hvor man undgår, at ens bryn ser for mørke eller unaturlige ud, hvilket kan være godt for personer med blondt hår.

Som udgangspunkt er det altid godt at teste farven på et lille område af øjenbrynet først, så du sikrer, at farven passer til din hudtone og hårfarve. Hvis du går efter et naturligt look, er det altid godt at vælge en øjenbrynsfarve, som er en smule lysere end dit hår.

Udover at kun vælge den bedste øjenbrynsfarve er det vigtigt at læse om, hvilken stil dine bryn skal have, så du kan blive betragtet på lige præcis den måde, du håber på, uanset om det er et professionelt, cute, ungdommeligt, selvsikkert eller sexet look, du går efter.

Farve bryn derhjemme vs. professionelt

Nogle mennesker foretrækker at tage kontrollen og farve brynene selv, hvorimod andre foretrækker at få det gjort professionelt. Der er fordele og ulemper ved begge, hvilket jeg lige vil uddybe – så du kan vælge, hvad der er den rette løsning for dig.

Farve bryn derhjemme:

Fordelene ved at farve øjenbryn hjemme er blandt andet, at du kan spare penge og tid. Det er både billigere at få dem lavet, og du slipper for transport og ventetid, som kan forekomme ved at have en aftalt tid i en salon. Det giver dig også fleksibilitet, da du kan farve øjenbrynene, når det passer dig, og eksperimentere med forskellige farver og teknikker.

Ulemperne ved at ordne øjenbrynsfarven derhjemme er, at det kan være vanskeligt at opnå en ensartet farve, hvis du ikke er forsigtig. Der kan også være manglende erfaring, hvilket kan betyde, at det vil være sværere at opnå det ønskede resultat, end hvad en professionel ville kunne opnå.

Farve bryn professionelt:

Fordelene ved at få det gjort professionelt er, at det er lettere at opnå det ønskede resultat og giver en ensartet farve. Du kan også få tilpasset farven lidt mere specifikt, og sammen med en professionel kan du få en farve, der passer bedst til din hudtone og hårfarve.

Ulemperne er, at det er mere tidskrævende og dyrere at farve øjenbryn professionelt. Man skal bruge tid på at aftale en tid, transport og behandlingen, hvilket betyder at det tager længere tid. Det kan også være svært at eksperimentere hos en professionel i forhold til at gøre det hjemme.

Kan man bruge hårfarve som øjenbrynsfarve?

Det anbefales ikke at bruge hårfarve som øjenbrynsfarve, da hårfarve ikke er designet til at blive brugt i ansigtet. Det kan betyde, at der kan være kemikalier, som er for stærke eller skadelige for øjenbrynene og den sarte hud omkring øjnene.

Hårfarve er generelt også kraftigere end øjenbrynsfarve, hvilket kan skabe mere unaturlige og for fyldige bryn. Vi anbefaler, at man beholder hårfarve til håret og øjenbrynsfarve til øjenbryn af sikkerhedsmæssige årsager.

Guide: Sådan farver du brynene derhjemme

Vi har lavet en lille 6-trins guide til, hvordan du kan farve brynene derhjemme, så du både kan spare penge og tid på at tage ud til en salon.

Følg guiden trinvist for at opnå de bedste resultater med farvning af bryn:

 1. Vælg den rigtige farve
 2. Forbered dine øjenbryn
 3. Forbered og påfør farven
 4. Vent på farven
 5. Fjern farven
 6. Form og style øjenbrynene

1. Vælg den rigtige farve

Det er utroligt vigtigt at få valgt den bedste øjenbrynsfarve til dig, da nogle hjemmeprodukter har holdbarhed på op til 6 uger. Farven skal passe til din hudtone og hårfarve, og det kan derfor være en fordel at læse afsnittet ovenover med, hvilken farve du bør vælge. Derudover bør du se på nogle billeder online for at finde en, der har en lignende hudtone og hårfarve af, hvad du selv har, for at finde inspiration.

2. Forbered dine øjenbryn

Dine bryn skal forberedes, inden man farver dem. Man plukker sine bryn og renser øjenbrynene grundigt for at fjerne olie, makeup eller snavs på dem, hvilket kan påvirke, hvor godt farven tager fat.

Du bør bruge en pincet til at fjerne de hår, som er faret vild, men pas på med ikke at fjerne for mange, da det også skal se naturligt ud og ikke være alt for kantet.

Når du er tilfreds, skal du rense dine bryn med en mild rensevæske eller makeupfjerner og derefter tørre dem med en ren klud eller hårtørrer for at fjerne det overskydende fugt.

Inden du går videre, bør kontaktlinser fjernes.

3. Forbered og påfør farven

Nu, hvor øjenbrynene er rene og tørre, kan du begynde at forberede farven.

Nogle produkter kommer med en farve og en beize eller oxydant, hvilket skal røres sammen i en lille skål, hvorimod andre produkter ikke kræver forberedelse.

Farv øjenbryn med en børste, applikator, rosenpind eller pensel, hvor farven skal påføres jævnt på øjenbrynene.

Start med at påføre farven i midten af øjenbrynet og arbejd derefter forsigtigt ud mod siderne.

4. Vent på farven

Nu skal du vente på, at farven binder sig til hvert hårstrå.

Jo længere tid du lader farven sidde, jo mere intens bliver det, og produkterne varierer lidt i farvetid. Så det er vigtigt at læse brugsanvisningen fra produktet til dette step for at opnå den bedste øjenbrynsfarve.

Det er vigtigt ikke at have underfarvning eller overfarvning, da det kan give nogle resultater, som man ikke bliver tilfreds med.

Mens du venter, kan du begynde at rydde op for at spare lidt ekstra tid.

Sørg for, at intet rammer dine bryn, og at du ikke kommer til at klø i dem, selvom det nogle gange kan trænge!

5. Fjern farven

Nu er farvetiden gået, og du skal fjerne farven. Tag en fugtig klud eller vatrondel, og begynd at rense farven af.

Kluden eller vatrondellen skal køres i samme retning, som dine øjenbryns hår går, og undgå at gnide for hårdt.

Hvis hele farven ikke kommer af, kan du bruge en vatpind eller en ren børste, hvilket kan hjælpe uden at skade dine øjenbrynshår.

6. Form og style øjenbrynene

Når farven er fjernet, kan du forme og style dine øjenbryn til lige netop den stil, du ønsker. Det er bedst at undgå at fjerne for mange hår til at starte med, men at prøve at style dem først.

Tag en børste eller kam og børst dine øjenbryn på plads og brug gerne en bryngele eller voks til at holde dem på plads.

Ved at style dem først kan du se, om tykkelsen og længden er god til dine behov uden at fjerne hårene. Har dine bryn stadig ikke den helt korrekte form, kan du bruge en pincet yderligere.

Det kan være en fordel at læse afsnittet her i artiklen om de forskellige styles, man kan opnå med forskellige former og farver.

Hvis farven ikke er helt jævn eller nogle hårstrå ikke fik farve, kan du bruge en brynpomade eller highlighter for at fylde hullerne.

Færdig

Ta-daaa! Nu har du selv lavet en farvning af bryn, som du kan være stolt af! Dine bryn er nu klar til at blive vist frem med den perfekte stil for dig.

Holdbarheden af øjenbrynsfarve varierer alt efter produktet, du har, og du kan derfor følge guiden igen, når dine øjenbryn er løbet tør for øjenbrynsfarve.

For ekstra pleje, kan du også gøre brug af en øjenbrynsserum.

Er du ikke helt tilfreds med din øjenbrynsfarve efter at have fulgt ovenstående guide? Hvis dine øjenbryn er lysere end forventet, kan du prøve at lægge endnu et lag af farven på.

Fortryder du øjenbrynsfarven?

Intet problem. Du behøver ikke at vente hele holdbarheden, hvis du er ked af farven. Hvis det er tilfældet, så tag en oliebaseret makeupfjerner og gnid forsigtigt, indtil din øjenbrynsfarve er fjernet.

En mild eksfoliering kan også hjælpe med at fjerne overskydende farve fra huden, og du kan derfor bruge en blid ansigtsrens med en fugtig klud.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid holder øjenbrynsfarve?

Øjenbrynsfarve holder typisk 4-6 uger, afhængigt af produkt og efterbehandling, men falmer gradvist med tiden. Ved at eksponere dine øjenbryn for sol, vand, varme eller olier kan dette reducere holdbarheden. Nogle produkter har kort holdbarhed på 2-3 dage, hvilket kan være nyttigt til eksperimenter eller en festlig weekend.

Hvor hurtigt falmer øjenbrynsfarve?

Det afhænger af produktet, men man kan forvente en pæn øjenbrynsfarve helt op til 6 uger ved at passe på sine øjenbryn. Hvis du ønsker en lang holdbarhed, anbefales det at gå efter produkter, som reklamerer med dette, og samtidig beskytte dine øjenbryn mod sol og ansigtsrens.

Hvordan får man øjenbrynsfarve af huden?

For at fjerne overskydende øjenbrynsfarve, som sidder på huden, skal du bruge en mild ansigtsrens eller en oliebaseret makeupfjerner. Fugt en vatrondel med rensemidlet og tør forsigtigt farven af. Gentag, indtil det er fjernet, men undgå at gnide hårdt for at undgå irritation på huden.