øjenbrynsserum

Hår

Bedste øjenbrynsserum (TEST): 7 serum til fyldige øjenbryn

Måske har du hørt om øjenbryn serum. Det er der ikke noget at sige til, da det kan være genvejen til flotte bryn.

skrevet af Camilla Jepsen

I denne artikel

Vores anbefalinger er givet af vores eksperter. Vi kan få en kommission, hvis du køber et produkt gennem vores links. Læs mere

Øjenbrynene er en af de mest markante features i ansigtet, vi har, og de har betydning for, hvordan vi bliver opfattet som mennesker.

Med et sæt velplejede øjenbryn udstråler du, at du har styr på dine ting, hvilket betyder mindst ligeså meget som valget af dit outfit.

Har du lyst til at få nogle mere fyldige bryn? Eller måske bare øge sundheden af dine bryn?

Så har vi lavet en test over markedets forskellige produkter for dig, da det kan være svært at finde hoved og hale i hvilke produkter kan hjælpe lige netop dig med dit behov.

Bedste øjenbrynsserum

Vi har finkæmmet markedet for det bedste øjenbrynsserum. I hvert fald dem, som vi mener, er de bedste.

Her er vores valg af de bedste øjenbrynsserum til fyldige bryn:

 1. M2 Beauté Eyebrow Renewing Serum
 2. Xlash Xbrow Eyebrow Conditioner øjenbrynsserum
 3. Revitalash Revitabrow Advanced Eyebrow Conditioner
 4. Naturlig Økologisk Bryn & Vippeserum
 5. Superb Eyebrow Enhancing Serum
 6. Sanzi Beauty Eyebrow Enhancing Serum
 7. Nanobrow Eyebrow Serum

De ovenstående produkter er udvalgt på baggrund:

 • Høj kvalitet
 • God ingredienssammensætning
 • Nem anvendelse

Produkterne har lidt forskellige egenskaber, så vi har gjort det lettere for dig at overskue egenskaberne ved kun at fremhæve de bedste features ved hvert produkt, så du kan finde netop det øjenbryn serum, som passer bedst til dig.

Produkterne er også udvalgt grundet deres behandlende egenskaber, der hjælper på sundheden af dine naturlige øjenbryn.

Dette skyldes et højt indhold af aktive ingredienser, som er med til at give dine øjenbryn et sundhedsboost.

Superb Eyebrow Enhancing Serum

Superb Eyebrow Enhancing Serum

Få ekstra fyldige øjenbryn med det populære plantebaserede serum til øjenbryn fra Hairlust.

Det kan vi lide

 • Uden skadelige ingredienser
 • Plantebaseret og vegansk
 • Innovativ blanding af aktive ingredienser
 • Giver tætte og fyldige øjenbryn
 • Populært produkt

Mange kvinder ønsker at deres naturlige bryn får kraftigere hårvækst, så man slipper for at skulle tegne sine øjenbryn op dagligt, når man lægger makeup. Ved hjælp af en eyebrow enhancing serum som denne, kan du få tykkere bryn på 4-8 uger, idet denne stimulerer hårene effektivt.

Denne eyebrow enhancing serum er baseret på en innovativ blanding af aktive botaniske ingredienser, og er en unik formel, som virker fantastisk. Der er naturligt olier og proteiner som arganolie, ærteprotein og aloe vera, som både stimulerer brynene og passer på sart hud omkring øjnene.

Blandingen er bygget på en peptid kompleks, hvilket betyder, at denne trænger effektivt gennem hudens overflade, så hårsækkene styrkes og fyldigere bryn opnås.

M2 Beauté Eyebrow Renewing Serum

M2 Beauté Eyebrow Renewing Serum

Ønsker du mere volume i dine øjenbryn, eller vil du måske rette op på dine overplukkede bryn? Så er dette produkt lige noget for dig.

Det kan vi lide

 • Dokumenteret effekt
 • Giver tættere øjenbryn
 • Gode anmeldelser
 • Dermatologisk testet

Produktet fra M2 Beauté er et populært produkt, som stimulerer væksten af hår ved at styrke hårsækkene grundet aktive og komplekse ingredienser.

Serummet er baserert på peptider og indeholder blandt andet biotin og hyaluron som begge er nærende ingredienser for hårene. Det inkluderer blandt andet også Black Sea Rod Oil, som er essentielt for at stimulere hårvæksten.

Da dette øjenbryn serum virker effektivt, anbefales det kun at påføre det der, hvor du ønsker mere hårvækst, såsom ved skaldede pletter eller hvor der er sparsom hårvækst.

Der er en dokumenteret effekt af øjenbrynenes tæthed på op til 83% efter 6-8 uger. Mange oplever dog allerede kraftigere og fyldigere bryn efter kun 4-6 uger.

Xlash Xbrow Eyebrow Conditioner øjenbrynsserum

Xlash Xbrow Eyebrow Conditioner øjenbrynsserum

Har du brug for hjælp til tynde øjenbryn? Så bør du overveje den veganske xbrow eyebrow conditioner, som er en growth serum, der sikrer flotte øjenbryn.

Det kan vi lide

 • Dokumenteret effekt
 • Vegansk produkt
 • Øger volume, tykkelse og længde
 • Gør brynene mørkere og fyldige
 • Styrker brynene

Xlash har skabt et produkt af naturlige ingredienser uden skadelige stoffer. Da indholdet er vegansk og udelukkende består af naturlige ingredienser, er der lav risiko for allergifremkaldende stoffer. Derfor kan du bruge dette øjenbrynsserum uden frygt for hormonforstyrrende stoffer eller andre skadelige ingredienser. Brug denne eyebrow growth serum og se fremskridt på, at dine øjenbryn gror og styrk samtidigt dine eksisterende hår!

Der er dokumenteret effekt af dette øjenbryn serum, hvor der efter 2 uger var 25% forøgelse i volume, tykkelse og længde. Du vil derfor kunne opnå nogle mørke flotte og buskede øjenbryn med denne serum til øjenbryn.

naillak like me neglesæt

Revitalash Revitabrow Advanced Eyebrow Conditioner

Revitalash Revitabrow Eyebrow Conditioner er et vegansk øjenbryn serum, som giver ekstra kraftige og fyldige bryn.

Det kan vi lide

 • Giver tykkere øjenbryn
 • Klinisk testet
 • Vegansk øjenbrynsserum
 • Øger sundheden i huden og hårsækkene
 • Styrker alle hårene

Revitalash Revitabrow Eyebrow Conditioner er et vegansk øjenbryn serum, som giver ekstra kraftige og fyldige bryn.

Dette bryn serum hjælper dig med at få kraftigere øjenbryn, da det er lavet af peptider og planteekstrakter, som sikrer hårvækst, sundhed og glans.

Indholdet i dette serum til øjenbryn består af essentielle aktive ingredienser, som styrker hårene, og som har et højt indhold af antioxidanter.

Derfor får du ikke kun nogle kraftigere bryn med denne Revitalash Revitabrow Eyebrow Conditioner , men også en øget hårsundhed, som sikrer at dine øjenbryn vokser sig sunde og stærke.

Revitalash Revitabrow Eyebrow Conditioner påføres 1 gang dagligt, hvilket giver synlige resultater af flotte bryn. Du får dermed et brugervenligt produkt, som giver dine øjenbryn al den næring og pleje, det har brug for at blive til flotte, fine øjenbryn.

Naturlig Økologisk Bryn & Vippeserum

Naturlig Økologisk Bryn & Vippeserum

En økologisk multifunktionel øjenbrynsserum, som også virker til dine øjenvipper.

Det kan vi lide

 • 2-i-1 produkt som plejer både vipper og bryn
 • Innovative økologiske ingredienser
 • Giver næring til dine øjenbryn
 • Styrker sundhed og vækst
 • Stor flaske med roll-on

Ud over at denne øjenbryn serum er økologisk, er dette serum plantebaseret med nærende olier, som kun er fyldt med naturlige ingredienser.

Der er eksempelvis ingen prostaglandiner i, men indeholder til gengæld en unik algeekstrakt fra havet ved Tahiti, der har en gavnlig effekt.

En af årsagerne til at denne øjenbrynsserum er på vores liste er, at det også er et eyelash serum, som har haft positiv effekt på 82% af brugerne over en 6-ugers periode.

Ydermere er denne brow enhancer en af markedets største øjenbrynsserum på 10ml, hvilket betyder, at du vil få flotte buskede øjenbryn og lashes i op til 6 måneder ved dagligt brug.

Kan også bruges som vippeserum.

Sanzi Beauty Eyebrow Enhancing Serum

Sanzi Beauty Eyebrow Enhancing Serum

Vil du rette op på sparsomme øjenbryn, eller måske har du bare lyst til lidt kraftigere øjenbryn? Så er Sanzis eyebrow enhancing serum lige noget for dig.

Det kan vi lide

 • Giver fyldige og kraftigere øjenbryn
 • Vegansk og hormonfri formel
 • Nærende olier
 • Efterlader ingen fedtede rester

Dette øjenbrynsserum indeholder en kraftfuld blanding af ingredienser, som giver kraftige bryn uden hormonforstyrrende stoffer. Dette øjenbrynsserum indeholder blandt andet peptider, biotin og hyaluronsyre, der stimulerer væksten, sundheden og glansen. Serummet er lavet på planteekstrakter og giver resultater i løbet af 8-16 uger.

Det er et serum til øjenbryn, som er brugervenligt og let absorberende for huden, uden at det efterlader fedtede rester, hvilket gør, at dette øjenbrynsserum er perfekt til både morgen og aften. Hvis du har en sparsom hårvækst eller har overplukkede øjenbryn, så vil dette produkt være ideelt til hurtigt at få nogle tykke bryn igen.

Nanobrow Eyebrow Serum

Nanobrow Eyebrow Serum

Er du træt af sparsomme eller tynde øjenbryn? Så er Nanobrow Eyebrow Serum måske lige det, du mangler.

Det kan vi lide

 • Forhindrer hårtab
 • Reparerer øjenbrynsstruktur
 • Giver fyldige og sunde øjenbryn
 • Retter op på tynde øjenbryn
 • Effektiv øjenbrynsserum

Dette øjenbrynsserum er et effektivt bryn serum til at hjælpe med at give fyldigere øjenbryn. Dette skyldes aktive ingredienser, som er medvirkende til at gøre brynene tykkere, og så øger den elasticiteten og hjælper på både hårsundhed og håtvækst. Det er en growth serum, som styrker dine øjenbryn både udvendigt og indvendigt.

Resultater af dette serum til øjenbryn vil kunne ses indenfor 8 uger, hvilket betyder, du kan få nogle flotte øjenbryn i en fart. Det vil både være med til at styrke og nære de eksisterende hår, men også med at hjælpe sundheden i hårsækkene og den nærliggende hud, så dine fremtidige hår vil blive endnu stærkere og flottere.

Før du køber øjenbrynsserum

Der kan være mange grunde til, at du har lyst til at købe en øjenbrynsserum. Nogle kvinder bruger en serum til øjenbryn, fordi de har tynde eller overplukkede bryn, hvorimod andre bruger det, fordi de ønsker kraftigere bryn eller bedre hårstruktur og hårsundhed.

Det er godt og vigtigt, at du undersøger en øjenbrynsserum, da hvert serum kan have indeholde forskellige ingredienser og har derved forskellige egenskaber, så find noget, der passer til lige netop dig og dine behov.

For at give dig en mere dybdegående forklaring vil vi nu herunder forklare mere præcist, hvad en øjenbrynsserum er, hvordan det virker og meget mere, som kan gøre dig klogere på, hvad en serum til øjenbryn egentlig er.

Hvad er øjenbrynsserum?

Øjenbrynsserum er et skønhedsprodukt, som hjælper med at pleje og stimulere hårvækst i øjenbrynene. Det kommer i små flasker, da det er meget koncentrerede nærende ingredienser og olier, der tilsammen udgør en øjenbrynsserum. Disse ingredienser er med til at nære, styrke og fremme væksten af hårene ved at give næring til din hud, hårsække og eksisterende hår.

Øjenbrynsserum fungerer ved at trænge ned i huden og hårsækkene, hvor det er med til at forbedre blodcirkulationen og næringstilførelsen til hårsækkene i området. Da det fungerer på sådan en måde, vil kroppen naturligt skabe nogle stærkere, sundere og fyldigere øjenbryn med tiden. Som regel tager dette alt fra et par uger og op til 2 måneder, før resultaterne er tydelige, eftersom det kræver nye øjenbrynshår i at vokse frem.

De fleste øjenbrynsserum påføres 1 gang dagligt og kræver regelmæssig pleje for at opnå de bedste resultater. Nogle øjenbrynsserum anbefales det, at det påføres morgen og aften. Læs derfor altid bag på hvert enkelt produkt, så du sikrer at dine øjenbryn får den bedste behandling. Efter en behandlingsperiode på omkring 2 måneder, hvor du har fået kraftige og flotte øjenbryn, anbefales det at bruge øjenbrynsserum et par gange i ugen for at kunne vedligeholde de kraftige øjenbryn.

Der er mange forskellige ingredienser i de forskellige øjenbrynsserum på markedet, og hver har da også deres funktion i en øjenbryn serum. Nogle af de mest kendte ingredienser er peptider, biotin, hyaluronsyre, planteekstrakter og retinol. Dog er det som sagt vigtigt, at du går efter et øjenbrynsserum der har lige netop de funktioner, som du ønsker, uanset om det gælder tykkere, sundere eller fyldigere øjenbryn. Vi uddyber ingrediensernes funktioner senere i artiklen.

Giver øjenbrynsserym egentlig fyldigere øjenbryn?

Evt kort nævne peptider? Det er kæder af aminosyrer, som er byggestenene i proteiner. Peptider er små nok til at trænge ind i huden og have en réel effekt ift at bare være udenpå huden, hvilket stimulerer hårvæksten mere

Hvordan bruger man øjenbrynsserum?

Øjenbrynsserum kan være kraftige og have stor indflydelse på, hvordan dine øjenbryns tykkelse og form ændrer sig. Derudover er de fleste øjenbrynsserum meget små, da indholdet er baseret på kompakte, kraftige formularer. Af den grund er det vigtigt at bruge din øjenbrynsserum korrekt, så du sikrer, at du får den mest effektive virkning, så du herbed undgår spild.

Vi har lavet en kort guide, så du kan få mest muligt ud af din øjenbrynsserum.

 1. Rens dine øjenbryn:Start med at rense dine bryn og huden omkring godt og grundigt. Gør dette ved at bruge en mild rens eller makeupfjerner, som ikke er grov mod huden. Tør derefter dine øjenbryn med en ren klud eller en hårtørrer, så de er klar til næste step.
 2. Påfør en lille mængde:Det er vigtigt at have tørre øjenbryn for, at øjenbrynsserummet giver den bedste effekt.Det er vigtigt at gøre op med dig selv, om du gerne vil bruge et øjenbrynsserum for at skabe mere fylde i områder eller hele brynet. Vi anbefaler som regel at pleje hele brynet for at få en jævn volume og stabil hårvækst.Sæt en lille mængde øjenbrynsserum på spidsen af produktets applikator og påfør det forsigtigt på brynene langs hårgrænsen.
  Vigtigt: Produktet må ikke kommes i kontakt med øjne!
 3. Massér forsigtigt:Brug applikatoren eller dine fingerspidser til at massére serummet ind i dine øjenbryn i en cirkulær bevægelse. Sørg for at dække alle hårene og den nærliggende hud, da det er vigtigt at både hud og hårsække får den optimale næring.
 4. Lad serummet tørre:Efter du har påført og masséret dit øjenbrynsserum, skal du lade brynene tørre helt. Det er vigtigt, at de er helt tørre, før du lægger makeup eller går i seng, da produktets effekt ellers afbrydes.

Dette var vores simple guide! Det er dog vigtigt, du følger anvisningerne på produktet, da brugen kan variere alt efter, om det skal bruges 1 eller 2 gange dagligt. Hvis det er 1 gang dagligt, anbefaler vi brug om aftenen, så serummet kan få sin fulde virkning henover natten.

Resultaterne for en øjenbrynsserum kræver tålmodighed, da mange produkter tager flere uger, og op til et par måneder, før resultaterne kan ses. Væbn dig med tålmodighed og se resultater inden for et par måneder!

Hvilke ingredienser skal man kigge efter?

Der er en masse forskellige gode ingredienser i en eyebrow growth serum. Derfor er det vigtigt at vide, hvad de forskellige ingredienser gør, så du på den måde sørger for at finde den øjenbrynsserum, der passer bedst til dig.

Peptider

Peptider er små proteiner, der er bygget af korte kæder af aminosyrer, som er små nok til at kunne trænge gennem hudbarrieren. Disse peptider trænger dybt ind i hårsækkene og øger herved produktionen af kollagen, hvilket resulterer i mere hårvækst.

E-Vitamin

Vitamin E er en antioxidant, som er med til at beskytte og styrke øjenbrynene. Det holder øjenbrynene rene og sunde ved at bekæmpe frie radikaler, som ellers kan skade hud og hår.

Retinol

Retinol er en variant af vitamin A, som stimulerer kollagenproduktionen og øger cellefornyelsen. Det giver derfor en forbedring af hudens struktur og elasticitet og er med til at reducere rynker og fine linjer omkring øjenbrynene.

Hyaluronsyre

Hyaluronsyre er et af de naturlige komponenter i kroppens hud, som er med til at øge fugtindholdet og elasticiteten i huden, hvilket desuden bidrager til stærkere og mere modstandsdygtige bryn.

Biotin

Biotin (også kaldet for B7 vitamin), er en vigtig ingrediens i eyebrow growth serum, da det er med til at sikre næring og styrke til hår og hårsække, og som samtidigt mindsker hårtab.

Aloe vera

Aloe vera er en gel fra planten aloevera. Geléen er rig på vitaminer, mineraler og antioxidanter, hvilket er med til at berolige og hydrere den nærliggende hud. Det er derfor en ingrediens, der ofte anvendes i øjenbrynsserum.

Naturlige olier

Der findes mange naturlige olier i øjenbrynsserum. Nogle af de mest populære olier er arganolie, ricinusolie, solsikkeolie, mandelolie og jojobaolie:

Arganolie

Arganolie indeholder antioxidanter og fedtsyrer, som beskytter og nærer huden og huden omkring øjenbrynene.

Ricinusolie

Ricinusolie, som også er kendt som castorolie, er en populær olie, fordi den stimulerer hårvækst og styrker hårvækst.

Solsikkeolie

Solsikkeolie er rig på antioxidanter og vitamin E, som beskytter og giver næring til hår og hud.

Mandelolie

Mandelolie er en mild olie, som nærer hårene og huden med vitaminer og mineraler, hvilket hjælper på både sundheden og styrken af hårene.

Jojobaolie

Jojobaolie er en alsidig olie, som er med til at regulere hudens naturlige olieniveau og sørger for at reducere irritation og tørhed i huden omkring øjenbrynene.

Nu kender du til de mest populære naturlige ingredienser i øjenbrynsserum og hvilke egenskaber, de hver især bidrager med. Det betyder, du kan kigge på indholdet af hver brow enhancer og finde lige netop det produkt, som kan hjælpe dig med at få et mere udtryksfuldt look til dine bryn.

Hvordan vokser øjenbryn?

Øjenbrynene består af hårstrå som vokser ud af vores hårsække. Hver hårsæk indholder et hårrør, som producerer hårceller. Disse celler kaldes for keratinocytter, som producerer keratin, og som er hovedkomponenten i at hårene bliver stærke og holdbare i længden.

Hårcellerne vokser fra bunden af hårsækkene og bevæger sig ud gennem hudens overflade. Hårvæksten følger en cyklus bestående af 3 faser:

 1. Vækstfasen: Her vokser håret aktivt fra bunden af hårsækken og kan tage helt op til 6 år.
 2. Overgangsfasen: Her holder håret op med at vokse og bliver mindre aktivt, hvilket tager omkring 2 uger.
 3. Hvilefasen: Her er håret stoppet med at vokse og begynder at langsomt falde ud, hvilket typisk varer 3 måneder.

Disse faser kører hele tiden for dine hår, og betyder altså ikke, at alle dine øjenbrynshår vil falde ud, da hver hårsæk kan være i forskellige faser. Dette betyder altså, at nogle af dine hår vil være nyere end andre, men bare rolig – dette er helt normalt.

Grund til at du ikke har fyldige bryn

Nogle mennesker har mere tynde bryn end andre, og det er i de fleste tilfælde ikke din skyld. Det betyder dog ikke, at du skal snydes for at have nogle mere fyldige øjenbryn, da mange ting kan påvirke væksten af dine øjenbrynshår. De typiske 3årsager er som følgende:

1. Gener

Genetik spiller en stor rolle i vores krop og udseende, hvilket også gælder for vores øjenbryn. Nogle kvinder får tynde eller sparsomme øjenbryn, hvilket ofte skyldes genetik. Derfor – hvis dine forældre eller andre familiemedlemmer har tynde øjenbryn, så vil der også være en større sandsynlighed for, at du også enten har eller vil få tynde øjenbryn.

2. Overplukning

Overplukning af øjenbryn kan have en negativ effekt på væksten. Hvis du har plukket dine øjenbryn meget tynde over tiden, kan dette hermed skade hårsækkene og resultere i permanent hårtab. Hårsækkene bliver desuden svækket og stopper med at producere nye hårstrå, hvilket kan betyde, at de sparesomme bryn ikke bliver meget mere fyldigere.

Det kan tage lang tid, før hårsækkene producerer nok hår til, at hårene kan vokse tilbage til den tilstand, de var i før, og i andre tilfælde kan de desværre aldrig vokse helt tilbage, som de var. Derfor skal man være påpasselig med at overplukke sine øjenbryn, hvis man vil have flotte øjenbryn i lang tid.

3. Sygdom

Visse sygdomme og medicin har desværre negativ indvirkning på væksten af øjenbrynshår. Det kan være sygdomme som alopecia areata, hypothyroidisme, eksem og psoriasis, der kan føre til hårtab. Andre behandlinger som kemoterapi og strålebehandling kan også forårsage hårtab på kroppen, hvilket også gælder for øjenbrynene.

Der kan også være andre årsager til tynde bryn, hvilket kan skyldes kosten, dehydrering, manglende mineraler og tørke i hud og hår omkring øjenbrynene.

Alternativer til øjenbrynsserum

Hvis du ikke er helt overbevist om, at øjenbrynsserum er noget for dig, kan du overveje andre alternativer. Nogle kosttilskud er specielt formuleret til at fremme sundheden for hår, hud og negle. Det kan være vitaminer og mineraler som biotin, vitamin C og E, zink og jern. Du kan også begynde på noget roligt øjenbryns-massage 1 gang dagligt i 2 minutter, hvilket kan fremme blodcirkulationen og stimulere hårvækst på sigt.

Derudover er der også muligheder, som ikke hjælper dine naturlige hårs vækst, men giver et udseende af mere fyldige øjenbryn. Det kan være makeup og kosmetiske tatoveringer, som også kan give et look at fine bryn.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor hurtigt virker øjenbrynsserum?

Det kan variere alt efter hvilket produkt og dine gener. Typisk tager det 6-8 uger for at få den fulde virkning, men nogle begynder at kunne se synlige fremskridt efter kun 2 uger. Det er dog vigtigt at følge instruktionerne på pakken for at få de bedste resultater.

Hvordan får jeg mine øjenbryn til at vokse?

Der er flere ting, som hjælper på væksten af øjenbryn. Du kan gøre brug af en serum til øjenbryn, olier, aloe vera gel, kosttilskud og massage for at nære og stimulere hårvækst. Det er vigtigt, at undgå overplukning og overrensning af øjenbryn for at beholde flotte øjenbryn.

Kan man bruge øjenvippeserum til øjenbryn?

Øjenvippeserum kan have ingredienser, som er effektive til at fremme vækst af øjenvipper, men som ikke er lige så effektive til vækst af øjenbryn. Derudover kan øjenvippeserum også have en anden ingredienssammensætning, som kan forårsage uønskede bivirkninger. Derfor er det bedst at bruge produkterne til, hvad de er produceret til.

Er øjenbrynsserum farligt?

Øjenbrynsserum er sikkert at bruge, men nogle personer kan opleve allergiske reaktioner eller irritation ved nogle ingredienser. Læs derfor ingredienslisten nøje og følg anvisningerne. Som sikkerhed kan du altid starte ud med at teste en lille dråbe på din arm for at se, om din hud slår ud.