tykt hår

Hår

12 tips til at få tykkere hår: Dette skal du gøre

Går du og drømmer om tykkere og mere fyldigt hår? Så findes der heldigvis effektive måder at få tykkere hår på. Læs i denne artikel 12 tips til, hvordan du kan booste hårvæksten.

skrevet af Camilla Jepsen

I denne artikel

Vores anbefalinger er givet af vores eksperter. Vi kan få en kommission, hvis du køber et produkt gennem vores links. Læs mere

Du kender det. Du har stået i flere timer foran spejlet og har snart krampe i hænderne med al den føntørring og styling, du har givet dit hår. For du skal have en lækker hårmanke i dag, og den sidder smukt og volumiøst nu! Du går ud og er klar på en frisk aften ude i byen. Men vupti, et vindpust og bum. Håret er fladt. Igen.

Kunne du nikke genkendende til ovenstående scenarie? Så er du nok ikke den eneste. Men skyldes det udelukkende genetik, eller kan man faktisk gøre noget ved tyndt hår og faktisk få tykkere hår?

Vi ser lidt nærmere på dette, når vi i næste afsnit finder kammen frem og finkæmmer spørgsmålene såsom, “Hvordan får man tykkere hår?” og “Hvilke teknikker kan man anvende?”.

Hvad betyder det at have tykt hår?

At have tykt hår betyder, at dine hår sidder tættere på hovedbunden, end det normalt gør hos andre. Oftest er der mange, der tror, at det er selve hårstråene, der er tale om, når man snakker om hårets tykkelse, men det er ikke korrekt.

At håret er tykt betyder, at der er flere hår på hovedet så de sidder tættere på hinanden og herved udgør en større volumen af hår. Det betyder ikke at de enkelte hårstrå er tykkere.

Men hvordan får man tykkere hår, tænker du nok.

Tykt hår er noget, der er genetisk bestemt. Hvis du har tyndt hår, og gerne vil tilføje volumen, er der heldigvis meget, du kan gøre. Herunder kan du pleje, style og sørge for at få en varieret kost.

Når det så er sagt, så er det igen vigtigt at pointere, at hårets tykkelse er bestemt fra naturens side af, hvilket betyder, at du ikke bare lige sådan kan fremtvinge flere hårsække frem ved hjælp af en mirakelkur.

For stadig at kunne besvare: “Hvordan får man tykkere hår?”, så er der heldigvis en række andre gode tiltag og teknikker, du kan gøre for dit nuværende hår, så du kan få tykkere og længere hår fremadrettet.

Og det gode er, at det slet ikke behøver at koste en halv bondegård. Mange af teknikkerne kan du nemlig helt enkelt udføre derhjemme.

Hvad kan man gøre for at få tykkere hår?

Hvordan får jeg tykkere hår? Tålmodighed og vedholdenhed. Der er en række tiltag man kan gøre, men du skal sørge for, at du gør det hver dag (læs mere om disse tiltag senere i artiklen).

Hvor nogle er velsignet med flot, fyldigt hår fra naturens side af, så er der måske andre, der lider af tynd hårvækst og hurtigere tendens til slidt hår.

Ud over generne så spiller helbredet og din generelle sundhed også en væsentlig rolle på dit hår og dets udseende. Hvis du eksempelvis lider af hårtab, så er det vigtigt at identificere årsagen til hårtab, da dette kan skyldes mange faktorer, herunder stress og rygning.

Snak da først med din læge for at finde frem til årsagen, før du begynder at behandle det.

Andre faktorer, der kan have indflydelse på dit hår og dets udseende kan være betinget af dine sundhedsvaner. Sørger du for at drikke nok med vand og tilføre din krop de vitaminer og mineraler, du har brug for i løbet af en dag, så er du good to go.

Derudover spiller din hårplejerutine en essentiel rolle i forhold til, hvordan dit hår opfører sig, og hvordan det ser ud. Her er det vigtigt, at du går op i at rense hovedbunden rigtigt – med de rigtige teknikker og med de rigtige produkter.

Kan alle få tykt hår?

Tykt hår er genetisk bestemt som tidligere beskrevet. Dog er der mange ting, du kan gøre for at få tykkere hår, herunder spise ordentligt, drikke nok vand og pleje håret ordentligt med de rette produkter, der passer til lige netop dit hår.

Husk dog på at i stedet for at kæmpe imod dig selv og dit hår, så skal du i stedet omfavne håret og elske det. Oftest er vi mennesker udstyret med den tankegang, at vi gerne vil have det, vi ikke kan få: dem med langt hår, de ønsker kort hår; dem med krøller ønsker glat hår, og man kan blive ved… Vi er alle forskellige, og havde det ikke været for det, så ville altsammen være super kedeligt!

Så i stedet for at spørge dig selv: “Hvordan får man tykkere hår?”, så spørg hellere dig selv om, “Hvordan styler jeg så mit hår, så det fylder mere og giver illusionen af et kraftigere hår?” – på den måde kan du også tænke langt mere kreativt og omfavne dig for lige præcis den, du er!

12 tips til tykkere hår

Har du fundet talentet frem til at fremtrylle tyndt hår til tykkere hår? Bliv dus med dit håret, når vi giver dig 12 tips til, hvordan du kan få tykkere hår.

1. Lad være med at vaske hår hver dag

Hverken for meget eller for lidt. Det handler om at finde en balance, når du bader manken. Hænder det, at du vasker håret lidt mere end regelmæssigt, så udtørrer du både hårspidser og hovedbund, hvilket resulterer i skrøbeligt hår, der har tendens til at knække hurtigere. Vasker du til gengæld håret for lidt, så kan dette føre til, at dine hårfollikler bliver tilstoppet af sebum (olieagtig væske, der produceres af talgkirtler i hudens overflade), døde hudceller og andre nasty rester fra hårprodukter.

Gå efter at vaske håret 2-3 gange om ugen.

2. Skru ned for temperaturen vasker hår

Et varmt bad kan være skønt for sindet, men enormt hårdt for kroppen. Skru ned for din hot sauna og indstil i stedet temperaturen til lunken, så både sind og krop kan nyde det dejlige brusebad. På den måde hjælper du også både hår og hud til at opretholde deres naturlige fugtbalance.

Gå efter 36-38 grader, når du står under bruseren med håret. Og husk at slukke for vandet, når du sæber dig ind!

3. Brug en shampoo der renser hår og hovedbund

En god shampoo er alfa og omega, når det kommer til optimal pleje af håret. Gå efter en shampoo, der indeholder effektive ingredienser, der kan gå ind og styrke hårets livscyklus eller dets såkaldte vækstfaser.

Gå desuden efter en shampoo, der indeholder nærende mineraler fra planteekstrakter såsom blåbær- og mangoekstrakt samt jojobaolie og aloe vera, der alle er gode til at tilføre håret fugt, beskyttelse og den pleje, det fortjener.

4. Brug balsam efter hver hårvask

Ligesom du altid husker at anvende en god shampoo i badet, husker du så også altid at slutte af med en god balsam? Hvis ikke så er det på tide at gøre det nu – balsam er nemlig balsam for sjælen!

Eller i hvert fald for håret. Hvor shampoo virker ved at gå ind og pleje de åbne hårfollikler, så går balsam ind og lukker dem igen som en hinde, der virker plejende og beskyttende omkring håret.

5. Skru ned for temperaturen når du tørrer håret

Skru ned for varmen og op for det sunde hår! Håret er ekstra skrøbeligt, når det er vådt, så når du smider en hot hårtørrer på det, så skriger håret efter hjælp. Varmen er nemlig med til at strippe dit hår for dets naturlige olier, og gør du det lidt ofte, så risikerer du, at håret begynder at knække og i værste fald spalte.

Gør det i stedet for til vane at lufttørre håret. Dette kan du enten gøre med en hårturban, der er designet til formålet, eller også kan du gå all-in på all natural og lade det tørre frit i luften. Kan du ikke helt undvære føntørreren, så tør halvdelen med føntørreren og sidste halvdel i luften.

6. Børst håret grundigt og forsigtigt

Vidste du, at der faktisk findes en bedre måde at rede dit hår på? For du er sikkert vant til at starte fra toppen og så ellers bare kæmpe dig igennem resten. Dette hiver rigtig mange hår med ud på vejen, og er generelt bare ikke den bedste måde at rede håret på.

Til gengæld skal du starte ude i spidserne og rede de knuder ud, der eventuelt kunne være der. Red håret forsigtigt derfra og langsomt op imod hovedbunden. Du skal altså inddele håret af 2 omgange, når du reder. På den måde sikrer du også at få redt håret godt og grundigt, så du ikke har en uhandy hårknude til senere på dagen.

Derudover er det vigtigt at huske på ikke at rede håret efter badet. Her er håret mest skrøbeligt. Vær i stedet forsigtig – vil du stadig gerne kunne rede håret efter badet, så invester i en Wet Brush, der er designet til at kunne rede igennem vådt hår, uden at håret tager yderligere skade.

7. Pas også på varmen når du styler håret

Ligesom med føntørringen, så gælder det samme også for stylingredskaberne, når der skal skrues ned for temperaturen.

Stylingsredskaber såsom føntørrer og varmejern er nemlig et no-go, hvis du ønsker sundt hår. Ved at anvende stylingsredskaber, så er disse med til at fjerne det yderste lag på dine hårstrå, så de bliver mere skrøbelige og har lettere ved at knække, hvilket kan give dig spaltede spidser i sidste ende – og det var måske ikke lige dét look, du gik efter.

Kan du alligevel ikke helt undvære stylingsredskaber, så husk at anvende en Heat Protection spray inden. På den måde beskytter du håret lidt bedre end slet ikke.

8. Brug en hårkur til hårvækst

Er du allerede en ferm bruger af shampoo og balsam, så er du godt på vej til sundt hår. Og nu hvor du er igang, så kan du da også lige smide en hårkur eller 2 i håret mellem dine badedage. Med en hårkur sikrer du nemlig intens pleje til håret, da disse oftest indeholder nærende og reparerende ingredienser såsom sheasmør, kamille, ginseng, Tea Tree, vitamin E og keratin.

Sheasmør og kamille går ind og fugter og lindrer kløe og irritation, mens ginseng og Tea Tree går ind og reducerer hårtab og bekæmper bakterier. Vitamin E modvirker tørt hår, mens keratin går ind og styrker håret.

Gå efter en hårkur, der passer til lige netop dig og dit behov. Anvend i håndklædetørt hår i 30-45 min eller gerne natten over, hvis du ønsker at vågne op til velduftende, lækkert hår.

9. Få de rigtige vitaminer & mineraler

Tager du allerede vitaminer? Så kan du også tage vitaminer for sund hårvækst og som behandler dit hår indefra med ingredienser såsom biotin, Vitamin C og zink, der alle er med til at booste dit hår til stærkt hår!

Vitaminerne kan med fordel tages af alle – dog findes der også enkelte vitaminer med særlige formål som for eksempel piller, der forebygger fint hår, tyndt hår eller hårtab.

Gør det til vane at tage vitaminerne dagligt eller som anbefalet. Husk på at tage som en del af en varieret kost, hvorfor vitaminerne ikke skal tages som erstatning. Følg altid anvisningerne herpå.

10. Stop med at ryge og drikke

Rygning er som oftest ikke godt for noget. Især ikke når det gælder skønhed og sundhed. Ved at ryge så trækker blodkarrene sig sammen, så blodet herved har sværere ved at transportere frem og tilbage til blandt andet hovedbunden. Dette bevirker, at håret svækkes og hårets vækstcyklus mindskes, så du får et tyndere og mere porøst hår.

Desuden er alkohol også en synder til dit tynde hår. Alkohol får din krop til at dehydrere for væske og vigtige vitaminer, herunder B- og C-vitaminer.

Så kvit smøgerne og læg flaskerne på hylden for en stund, hvis du ønsker sundere hår.

11. Brug et pudebetræk af silke

Du bruger halvdelen af dit liv på at sove. Så hvorfor ikke få det bedste ud af det? Dette gælder også for dit hår. Vidste du for eksempel, at årsagen til at dit hår knækker, muligvis skyldes dit hovedpudebetræk? De fleste hovedpudebetræk er nemlig lavet af bomuld, som faktisk består af ru fibre – og disse ru fibre gnider dine hår sig op ad hele natten. Ikke så nice, vel?

Skift betrækket ud med et af silke! Her er fibrene langt glattere og blødere mod dit hår, og så er det også langt mere miljøvenligt! Så slå to fluer med et smæk og vågn op til et lækkert morgenhår!

12. Massér hovedbunden

Ahh, massage er skønt. Også hovedbundsmassage! Ved at give dig selv en god omgang hovedbundsmassage så sørger du for at sætte skub i blodomløbet i hovedbunden. Dette bevirker, at blodet bedre transporterer de næringsstoffer rundt, så du hurtigere kan få et tykkere hår. Derudover stimulerer du også hårsækkene til at producere mere olie, som er nødvendigt for, at håret kan holde sig fugtigt og glansfuldt.

Giv dig selv en massage med fingerpuderne eller invester i en Scalp Massage Brush, som du både kan anvende i badet eller foran fjernsynet fredag aften.

Bedste produkter til tykkere hår

Er de 12 tips ikke tilstrækkelig, så kan du supplere med 3 produkter, der kan give dig tykt hår – og et mere fyldigt hår.

Alle produkter forneden er udviklet til enten hårvækst, volumen, eller til at opnå sundt hår.

Grow Perfect™ Hair Growth Serum

Hårserum: Grow Perfect™ Hair Growth Serum

Sådan får du tykkere hår – med hårserummen fra Hair Growth, så kan du se frem til en hårrejsende oplevelse.

Det kan vi lide

  • Velegnet til alle hårtyper
  • Økologisk
  • Parfume-fri

Serummen er baseret på en særlig teknologi, der sikrer øget hårvækst og reduceret hårtab. Desuden er den proppet med nærende anti-inflammatoriske ingredienser såsom glycerin, biotin og kreatin samt koffein, der går ind og stimulerer hårfolliklerne, så et fyldigt hår opnås.

Ryst før brug. Kom i tørt hår og masser ind i hovedbund. Lad gerne sidde natten over. Gentag dagligt.

Grow Perfect™ Thickening Spray

Volumen spray: Grow Perfect™ Thickening Spray

Få tykkere hår med denne spray fra Grow Perfect, der øjeblikkeligt plejer din hovedbund i dybden.

Det kan vi lide

  • Fri for parfume og parabener
  • Vegansk
  • Danskproduceret

Hvordan får jeg tykkere hår? Det får du her med et produkt, der lever op til sit navn. Produktet har en dokumenteret klinisk effekt på at kunne reducere hårtab med hele 31 % på blot et par måneder. Dette skyldes den særligt patenteret ingrediens RootBioTech™, der sammen med andre naturbaseret ingredienser såsom basilikum- og mynteblade, går ind og reducerer tyndt hår.

Sprayen anvendes som en leave-in kur, der kommes i håndklædetørt hår. Masseres grundigt ind i hovedbunden. Anvend 1-3 gange ugentligt.

Hair Growth Formula Gummies

Hårvitaminer

Skønhed kommer indefra – spis dig til sund hårvækst med hårvitaminer fra Hairlust.

Det kan vi lide

  • Gluten- og laktosefri
  • Sukkerfri
  • Højt indhold af B-vitaminer

Skønhed skal også være sjovt, og det bliver det helt sikkert med med disse saftige, søde vingummier, der er spækket med B-vitaminer, E-vitamin og zink, der alle er med til at vedligeholde normalt hår.

Vingummierne er fri for sukker, gelatine, gluten og laktose, og er derudover veganske med kun et naturligt indhold af smag- og farve, hvorfor de gør sig velegnet til alle.

En bøtte indeholder 90 tyggevenlige vingummier. Tag 3 vitaminer i forbindelse med et måltid.