bedste øjencreme

Hud

Bedste Øjencreme (TEST): 12 forfriskende øjencremer

Træt af fine linjer og mørke rander under øjnene? Gå de lysere tider i møde med en god øjencreme – vi har fundet de bedste her.

skrevet af Camilla Jepsen

I denne artikel

Vores anbefalinger er givet af vores eksperter. Vi kan få en kommission, hvis du køber et produkt gennem vores links. Læs mere

Øjnene er sjælens spejl. Det er i hvert fald det første, man lægger mærke til hos en person. Derfor er det også vigtigt, at dine øjne fremstår flotte og friske, for det er nemlig med øjnene, at den første kontakt bliver skabt.

Men hvad gør man, hvis man konstant har poser under øjnene? Hævede øjne og mørke rander kan nemlig være noget så irriterende og et absolut no-go, hvis du gerne vil se flot og frisk ud.

Man kan bruge en god øjencreme.

Bedste øjencreme

Huden omkring øjnene er tynd og ekstra sart i forhold til resten af kroppen, hvorfor den er mere udsat for eksterne faktorer såsom sol, skidt og snavs, som du bliver udsat for i løbet af en dag.

Det er derfor vigtigt, at du ikke bare får fat i en hvilken som helst øjencreme, men at du får den bedste øjencreme, der indeholder alle de ingredienser og næringsstoffer, du har brug for.

Her er vores bud på de 12 bedste:

 1. Ecooking Øjencreme
 2. Dermalogica Total Eye Care SPF15
 3. Beauté Pacifique Puffy Eyes Gel Øjencreme
 4. Elizabeth Arden Prevage Anti-aging Eye Cream
 5. The Ordinary Caffeine Solution 5%
 6. Rudolph Care Acai Eye Cream
 7. Elemis Peptide4 Eyecream Recovery Cream
 8. Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado
 9. Karmameju COUTURE Age-Defence Eye Cream 01
 10. Exuviance Hydrating Lift Eye Complex
 11. Rønsbøl Eye Cream
 12. Beauté Pacifique Vitamina-A Eye Creme

I blandt ovenstående øjencremer er der både til dig, der døjer med sart hud, beskadiget hud, fine linjer eller bare konstant går rundt med trætte øjne. Med det sagt så lover vi dig for, at der findes en øjencreme til alle hudtyper – inklusiv en, der passer til lige netop dig!

Ecooking Øjencreme

Ecooking Øjencreme

Væk dine øjne til live igen med denne roll on øjencreme fra Ecooking, der øjeblikket køler og beroliger huden omkring øjnene.

Det kan vi lide

 • God til den sarte hud
 • Modvirker mørke rande
 • Kølende øjencreme

Denne øjencreme fra Ecooking er effektiv til at pleje huden, hvis du har sart eller fin hud. Øjencremen har et naturligt indhold af gode ingredienser, der hver især har deres egenskaber.

Eksempelvis er der naturlig rødalgeekstrakt i, som med sit høje indhold af mineraler, virker beskyttende og fugtgivende på huden. Derudover er der tilsat naturlig græskarkerneekstrakt, som med sit rige indhold af umættede fedtsyrer, går ind og booster kollagenproduktionen i huden og efterlader et ungdommeligt udseende.

Anvend morgen og aften på huden. Rul forsigtigt med metal applikatoren.

Tip: Prøv at opbevare din øjencreme i køleskabet for at forstærke den kølende effekt. Dette vil få dine blodkar til at trække sig sammen, så mørke rander reduceres.

Dermalogica Total Eye Care SPF15

Dermalogica Total Eye Care SPF15

En avanceret øjencreme med solfaktor 15, der både har en forbedrende og reparerende effekt på øjenområdet.

Det kan vi lide

 • Solfaktor 15
 • Mindsker ar og aknedannelse
 • Opstrammende øjencreme

Dermalogica Total Eye Care SPF15 er en øjencreme, der ikke mangler noget. Her får du altså en alt-i-en øjencreme, hvor der både er tænkt på solbeskyttelse, anti age og anti akne. Med en solfaktor på 15, så giver cremen en god beskyttelse udefra, mens der arbejdes med huden indefra.

Øjencremen er nemlig rig på gode ingredienser såsom spiæa og hydrocotyl, som både bidrager til at udglatte rynker og og mindske mørke rande og hævelser i ansigtet fra for eksempel tidligere ar fra akne.

Anvend hver morgen på nyvasket hud. Dup øjencremen forsigtigt på huden omkring øjnene, hvor du starter inde fra øjets tårekanal og ud mod yderste del af øjenkrogen.

Beauté Pacifique Puffy Eyes Gel Øjencreme

Bliv beauty med Beauté Pacifique, der har udviklet en innovativ øjencreme, der effektivt bidrager til et mere friskt look.

Det kan vi lide

 • Modvirker væskeansamlinger under øjet
 • Reducerer mørke rander
 • Opstrammende effekt

Beauté Pacifique har med deres innovative tilgang skabt en øjencreme, der indeholder et nyopdaget planteekstrakt, der effektivt går helt ned i læderhuden, når den påføres, hvor den her kommer i kontakt med fibroblasterne. Herved opnås en markant opstramning af huden, hvor den væske, der normalt er skyld i dine poser under øjnene, reduceres.

Ryst grundigt inden brug. Kom herefter creme ud på størrelse med en mandel på huden omkring øjet og masser ind i øjenområdet. Anvend hver morgen og aften på nyvasket hud.

Elizabeth Arden Prevage Anti-aging Eye Cream

Elizabeth Arden Prevage Anti-aging Eye Cream

Er alderen langsomt begyndt at snige sig ind på dig og dine øjne? Sæt alderen på pause med denne øjencreme fra Elizabeth Arden.

Det kan vi lide

 • Solfaktor 15
 • Opstrammende anti age ingredienser
 • Fugtgivende øjencreme til mørke rander

Døjer du med fine linjer, der allerede har sat sine spor på din hud? Så kan du effektivt bekæmpe disse med denne øjencreme fra Elizabeth Arden, der er designet til at udglatte rynker og forebygge synlige rynker og andre tegn på ældning.

Cremen er sammensat af den effektive antioxidant Idebonone, som virker ved at styrke hudens naturlige barriere mod udefravedkommende faktorer, såsom sol og snavs, der kan påvirke huden og gøre den slap og trist.

Derudover indeholder øjencremen solfaktor 15. Ved at anvende øjencremen dagligt opnår du herved både en hud, der er smukkere, men også stærkere.

Anvend hver morgen eller 30 min. inden soleksponering. Påføres med cirkulære bevægelser på huden ved øjenområdet.

The Ordinary Caffeine Solution 5%

The Ordinary Caffeine Solution 5%

The Ordinary leverer morgenkaffen, der redder din dag! Med et indhold af koffein kan du nemlig vågne op med nye, friske øjne.

Det kan vi lide

 • Bedste øjencreme til poser med 5 % koffein
 • En anti mørke-rander-under-øjnene creme
 • Bidrager til en ensartet hudtone

Her får du ikke morgenkaffen serveret i en kop. Til gengæld får du den serveret i en flaske med et indhold på 5 % koffein, som er en ekstrem effektiv koncentration. Flere studier har vist, at ved topisk brug af koffein på huden, kan denne modvirke de mørke rande og synligheden af cellulite, så et mere ungdommeligt udseende opnås.

Døjer du med pigmentforandringer, så er denne også velegnet grundet et særligt ekstrakt fra grønne teblade, der bidrager effektivt til at modvirke ældningstegn på sigt.

Kom et 2-3 dråber ud på din finger og dup forsigtigt under øjnene og på huden omkring øjenområdet. Anvend hver aften på nyvasket hud.

Rudolph Care Acai Eye Cream

Rudolph Care Acai Eye Cream

Kunne du tænke dig lidt luksus til dine øjne? Så skal du gå efter øjencremen fra Rudolph Care, der indeholder økologiske olier, som virker plejende på huden.

Det kan vi lide

 • Øjencreme til tørre øjenlåg eller andre udsatte områder
 • En god kur mod poser-under-øjnene creme
 • Blødgørende effekt

Med denne øjencreme fra Rudolph Care er der tænkt på luksus! Her får du olier fra både kokos, oliven, mandel, jojoba og acai, der på lækreste vis trænger ind i huden og giver en øjeblikkelig følelse af velvære. Cremen efterlader huden gennemfugtet of føles blød og gør sig derfor særligt ideel til dig, som har tør eller fin hud.

Kom 1-2 dråber ud på en finger og lad den smelte, inden den duppes blidt over og under øjnene. Kan med fordel også anvendes på øjenlåg, mellem brynene, tindingerne eller delvist i panden for at udglatte fine linjer.

Elemis Peptide4 Eyecream Recovery Cream

Elemis Peptide4 Eyecream Recovery Cream

Genopstå påny med denne øjencreme fra Elemis, der øjeblikkeligt forvandler dine trætte øjne til frække øjne.

Det kan vi lide

 • Intens fugt
 • Minimerer mørke rander
 • Giver ung hud

Her får du en øjencreme, der er spækket med gode, aktive ingredienser, der øjeblikkeligt trænger ned i huden og efterladen den gennemfugtet og gennemplejet! Cremens hovedkomponenter består af Peptide4, olier og naturlige urteekstrakter, herunder høgeurt og tusindfryd.

Alle disse ingredienser virker sammen i en skøn symfoni, der efterlader huden silkeblød og spændstig. Især urteekstrakterne er særligt effektive i at reducere mørke rande, så en frisk hud opnås.

Kom en lille mænge på størrelse med en perle ud på en finger og smør forsigtigt ind i øjenområdet med cirkulære bevægelser. Anvend hver morgen og aften på nyvasket hud.

KIEHL’S Avocado Creamy Eye Treatment 28 g

Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado

Har du prøvet en avocadomaske før? Så er der ikke langt til denne øjencreme fra Kiehl’s, der netop indeholder avocadoolie, som efterlader huden gennemfugtigt og giver en glattere hud.

Det kan vi lide

 • Hos Kiehl får du en lækker øjencreme, der giver dit øjenområdet et boost. Her får du en god øjencreme, der er særligt god til den tynde og sarte hud grundet avocadooliens særlige egenskaber. Avocadoolie har nemlig en suveræn fugtgivende egenskab, og sammen med sheasmør, som der også er tilsat i denne øjencreme, så udgør disse tilsammen det ultimative fugtboost, der minder om cremekongens Truth Banana Bright Eye Cream.
 • Påfør en lille mængde på dine fingerspidser, som du forsigtigt dupper på huden langs knoglen under øjet. Opbevar øjencremen et mørkt og kølig sted for bedste holdbarhed og effekt.
 • Til alle hudtyper
 • Plejer huden i dybden
 • God til tør hud omkring øjnene
Karmameju COUTURE Age-Defence Eye Cream 01

Karmameju COUTURE Age-Defence Eye Cream 01

Giv dine øjne et kick med denne high-performance øjencreme, der bidrager til både at reducere fine linjer og hyperpigmentering, så en mere ensartet hud opnås.

Det kan vi lide

 • Indeholder aloe vera
 • Højt indhold af aktive ingredienser
 • Til alle hudtyper

Huden er ekstra sart i øjenområdet. Derfor kræver det også en god øjencreme at kunne behandle huden her, hvilket øjencremen fra Karmameju på fornemmeste vis formår at gøre. Med en høj ydeevne fra aktive ingredienser og en økologisk base af sheasmør og aloe vera, så går øjencremen effektivt ind og lysner huden samtidigt med, at den mindsker mørke rande, fine linjer og hævede øjne. Huden vil øjeblikkeligt føles gennemplejet og mere silkeblød end nogensinde.

Pump 1-2 sprøjt ud på din ring- eller langefinger. Dup forsigtigt på øjenområdet med blide, cirkulære bevægelser. Lad absorbere helt inden du fortsætter med din beautyrutine.

Exuviance Hydrating Lift Eye Complex

Exuviance Hydrating Lift Eye Complex

En let øjencreme, der bekæmper mørke rande under øjnene, og som forbedrer huden, så den fremstår stærkere og sundere.

Det kan vi lide

 • Indeholder a vitamin og e vitamin
 • Opstrammende effekt
 • God til under make up

Vil du gerne komme dine mørke rande til livs og samtidigt opstramme huden, mens du er i gang? Slå to fluer med et smæk med denne øjencreme fra Exuviance, der effektivt går ind og reducerer mørke rander under øjnene, og som har en opstrammende effekt, når den påføres.

Øjencremen er rig på gode vitaminer, herunder a- og e vitamin, som er effektive i at genopbygge hudens naturlige barriere på både tør hud og beskadiget hud.

Anvend øjencremen hver morgen og aften på afrenset hud. Huden kan med fordel anvendes som en base, inden du fortsætter med din makeup eller anden creme til poser under øjnene.

Rønsbøl Eye Cream

Rønsbøl Eye Cream

En øjencreme, der er velegnet til alle hudtyper, og som booster hudens elasticitet til et mere ungdommeligt look.

Det kan vi lide

 • Effektiv øjencreme, der virker opstrammende
 • Beskytter huden mod eksterne miljøpåvirkninger
 • God som en tunge-øjenlåg creme

Her får du en øjencreme, der beskytter huden effektivt og nøjsomt. Den tynde hud omkring øjnene vil elske denne creme, da denne er spækket med macadamiaolie, som både har en fugtgivende og en opstrammende effekt.

Derudover indeholder den også Q10, som tilfører produktet anti age egenskaber, der er velegnet til både ung og moden hud. Døjer du med tør hud under øjnene er denne derfor også særligt god, da den øjeblikkeligt trænger ind og giver næring til blandt andet tør hud på øjenlåg.

Anvend hver morgen og aften på ren hud. Har du hævede øjenlåg, så dup øjencremen forsigtigt på og masser blidt.

Beauté Pacifique Vitamina-A Eye Creme

Beauté Pacifique Vitamina-A Eye Creme

Trænger dine øjne til et vitaminboost? Få dette med Beaute Pacifique’s eye cream, som er spækket med både a vitamin og e vitamin.

Det kan vi lide

 • Højt indhold af aktive ingredienser
 • Anti age effekt
 • Minimerer mørke rande under øjnene

Bliver du også forskrækket hver gang, du ser dine hævede øjne i spejlet? Nu er det slut, for med denne øjencreme mod mørke rander kan du komme de hævede øjne til livs.

Derudover tager øjencremen hensyn til den sarte hud eller tørre hud, når denne øjencreme plejer huden med ingredienser såsom hyaluronsyre og e-vitamin, der fugter og beskytter huden i dybden.

Grundet produktets indhold af a-vitamin anbefales det, at øjencremen anvendes hver anden dag for at undgå irritation. Herefter kan du langsomt vænne huden til cremen ved at begynde at trappe op på mængden.

Påfør en lille mængde i øjenområdet. Kom ikke for meget creme på, da dette ellers vil irritere øjenområdet.

Dette skal du vide om øjencreme

Nu har vi præsenteret dig for 12 af de bedste øjencremer, der alle havde til formål at bekæmpe de mørke rande under øjnene. Der findes selvfølgelig mange andre øjencremer derude, blandt andet Ole Henriksen Banana Bright eye cream, som mere eller mindre har manifesteret sig som den absolutte bestseller inden for øjencreme, da den udkom i 2017.

Ole Henriksen Banana Bright Eye cream har vi dog af gode grunde ikke valgt at tage med i denne omgang, da vi har testet øjencremer, der tilnærmelsesvis lignede cremekongens Truth Banana Bright Eye Cream, og som vi mente også fortjente at blive anerkendt og lovsprist på samme måde som Oles – og til dem vil vi bare tilføje, at vi looooooved it iblandt dem, vi testede!

Når alt kommer til alt, så er de fleste øjencremer nok alligevel ret ens, når det kommer til stykket. Dog adskiller nogle af øjencremerne sig alligevel på et par enkelte parametre ved at have nogle helt særlige egenskaber, som gør dem unikke i forhold til andre øjencremer på markedet. Her kan der for eksempel være tilføjet ekstra vitaminer, planteekstrakter, olier eller solfaktor alt afhængigt af, hvad det enkelte produkt ønsker at gøre for dig og huden.

Men hvad skal DU gå efter? Skal det være en opstrammende øjencreme? En god øjencreme med en kølende effekt? Skal den indeholde c vitamin, aloe vera eller intens fugt? Eller kan det bare være en almindelig ansigtscreme?

Vi dykker ned i nogle af disse spørgmål, når vi i næste afsnit tager et kig på, hvad formålet helt præcist er med en øjencreme. En øjencreme er nemlig ikke ligesom alle cremer derude – den har nemlig et helt særligt fokus; nemlig øjnene og huden omkring øjenområdet, hvorfor der også er nogle helt særlige ingredienser, der er værd at holde øje med, når du skal til at gå på jagt efter din øjencreme.

Hvad er formålet med øjencreme?

Anti-age

Øjencreme har som oftest et formål om at reducere synlige tegn på ældning i huden såsom rynker, fine linjer og puffy og tunge øjenlåg. Ved at anvende en øjencreme kan man effektivt reducere dette og opnå en hud, der føles glattere og langt mere smidig.

Gå efter en øjencreme mod rynker, og som indeholder anti age ingredienser såsom hyaluronsyre, retinol, antioxidanter og plante- or urteekstrakter. Disse ingredienser trænger effektivt ned i huden og tilfører fugt og elasticitet. Hermed kan hudens fugtbalance genetableres og styrkes, og samtidigt kan huden omkring øjnene langsomt udfyldes og udglattes med tiden som et resultat af ingrediensernes virke og effekt.

Fjern poser under øjnene

En god øjencreme kan også gå ind og dæmpe hævede øjne og reducere mørke rander og poser under øjnene. Sidstnævnte er oftest noget, der kommer med alderen, og er dermed også en helt naturlig del af livet, men kan også være forårsaget af andre faktorer såsom søvnmangel, stress og soleksponering, som hurtigt vil vise sig i huden omkring øjenområdet. Da det også er her, at huden er mest sart, da vil en øjencreme gøre sig særligt egnet, eftersom denne er specielt udviklet til at behandle lige netop dette område af ansigtet.

Oftest er en øjencreme formuleret på aktive ingredienser såsom peptider, aloe vera og koffein, der aktivt stimulerer blodcirkulationen i øjenområdet, så væsken ikke akkumuleres under øjnene og bliver til tunge, trætte øjne. I stedet vil et mere friskt og ungdommeligt look opnås, der føles mere friskt, gennemplejet og gennemfugtet.

Fugt

De fleste af vores øjencreme bedst i test-produkter har en fugtegenskab. Dette skyldes, at årsagen til rynker, tynd hud, nedsat elasticitet og poser under øjnene oftest skyldes fugtmangel. Med en øjencreme kan du sikre dit øjenområde den fugt, det skal have for at holde sig friskt og sundt, og samtidigt kan du bremse udviklingen af fremtidige ældningstegn, da fugten går ind og udfylder huden.

Gå efter en øjencreme, der har fugtgivende ingredienser såsom sheasmør, hyaluronsyre og jojoba- og kokosolie, hvis du ønsker at give dine øjne et ordentligt fugtboost.

Hvad gør øjencreme anderledes end ansigtscreme?

Nej – du kan ikke bruge din ansigtscreme som en øjencreme. Så er den ged ligesom barberet. Der er nemlig stor forskel på de cremer. Hvor en almindelig ansigtscreme oftest har til formål at pleje hele ansigtet på nær øjenområdet, så er en øjencreme udelukkende beregnet til kun huden omkring øjenområdet.

Dette kan tydeligt mærkes i konsistens, hvor en øjencreme oftest vil føles lidt lettere end en ansigtscreme på huden. Dog er dette ikke ensbetydende med, at den er svagere end en ansigtscreme. En øjencreme er javist mildere for øjnene, men er langt mere blødgørende end en ansigtscreme, da en øjencreme netop er designet til at fugte øjenområdet.

Derudover er der visse ingredienser, der går igen i øjencremer, herunder peptider, sheasmør og koffein, som effektivt bekæmper mørke rander og hævede øjne.

Sidst men ikke mindst vil man også tydeligt kunne se forskel på indpakningen. En øjencreme kommer nemlig for det meste i mindre doseringer, hvilket skyldes, at cremen heri oftest er meget mere koncentreret og intensiv end en normal ansigtscreme.

Er øjencreme eller øjenserum bedst?

Svaret er nok mest afhængigt af dine egne personlige præferencer og hudtype. Men for at definere forskellen mellem en øjencreme og en øjenserum, så er der også her væsentlige forskelle, der er værd at kende til, hvis du gerne vil have fuld effekt af dine produkter.

En øjencreme er oftest tykkere i kosistens end en serum. Dette skyldes, at en creme er sammensat af større molekyler, der bedre kan lægges på hudens overflade, når denne påføres.

Oftest er en creme designet til at fugte og blødgøre huden og har en alsidig anvendelse, hvilket betyder, at du selv kan vælge, hvordan og hvornår, du anvender din ansigtscreme. Som regel anvendes denne som sidste step i hudplejerutinen for at forsegle overfladen på huden.

En øjenserum er til gengæld lettere i konsistens. Dette skyldes, at en serum er sammensat af mindre molekyler, der har til formål at penetrere hudens overflade, så de herved kan trænge dybere ned og behandle huden indefra.

En serum er oftest rig på aktive ingredienser, der har til formål at bekæmpe aldring og andre hudproblemer. Når en serum anvendes, så skal denne anvendes som første step i hudplejerutinen, efter du har vasket huden.

Hvordan bruger man øjencreme?

Det er ret enkelt og nemt at anvende en øjencreme. Brug den på samme måde, som du ville have gjort med en ansigtscreme – det vil sige hver morgen og aften på nyvasket hud.

For at opnå det bedste resultat og for at kunne se effekterne på øjencremens virke, så er det vigtigt, at man bruger det kontinuerligt og ordentligt.

Her er rådende, at man altid kommer en lille smule creme ud på enten ringe- eller langefingeren. Hvis øjencremen er en olie, så lad denne smelte imellem fingrene, før du påfører.

Når du påfører øjencremen, så påfør med lette bevægelser, hvor du dupper let hen over øjenlåg, langs knoglen under øjet og generelt på huden omkring øjenområdet.

Lav små cirkulære bevægelser for at stimulere blodcirkulationen og gnid gerne det sidste creme ud på andre dele af ansigtet, herunder mellem brynene, tindingerne eller i panden.

Gode ingredienser i øjencreme

A-vitamin

A-vitamin er en vigtig komponent i øjencreme, da denne bidrager med flere positive egenskaber i øjenområdet. A-vitamin hjælper blandt andet med at reparere skader på huden ved at øge cellefornyelsen. Dette bevirker også, at fine linjer og rynker reduceres på sigt, samtidigt med at mørke rander under øjnene mindskes.

Desuden har A-vitamin også en inflammatorisk egenskab, der effektivt går ind og forebygger øjenirritation og infektioner, som kan være forårsaget af sollys.

Retinol

Retinol er en form for vitamin A og er en af de vigtigste vitaminer, når det kommer til at forbedre hudens sundhed og udseende. Retinol virker ved at forbedre cellefornyelsen og styrke cellefunktionerne, så huden bliver mere glat og spændstig.

Derudover reducerer retinol arvæv effektivt og mindsker ældningstegn markant forudsat, at man bruger produktet kontinuerligt. Retinol er et aktivt stof, der virker ved at penetrere langsomt ned i hudens øverste lag, hvor den her både stimulerer kollagendannelsen og elastin, så en mere glowy hud opnås.

Hyaluronsyre

Vores krop består af cirka 60 % vand. For at bevare dette niveau, er det vigtigt at vi drikker nok med vand og har en overordnet sund livsstil. For at være på den sikre side kan man snyde sig lidt frem ved at anvende hyaluronsyre i hudplejen. Hyaluronsyre er nemlig et af de vigtigste stoffer i hudpleje, fordi det her hjælper med at opretholde hudens fugtighedsbalance, smidighed og elasticitet.

Stoffet virker ved at trække vand til sig, og som bindes til molekylet, så en barriere oprettes under huden. Denne barriere fungerer som et skjold mod skadelige miljøfaktorer såsom sol og skidt, og samtidigt så reducerer den også forekomsten af alderpletter og de velkendte poser under øjnene.

Antioxidanter

Antioxidanter er stoffer, der reducerer eller stopper skader helt på celler, der er forårsaget af frie radikaler. Antioxidanter virker ved at binde sig til de skadelige frie radikaler, hvor de neutraliserer dem, så de ikke kan forvolde skade på cellerne.

Antioxidanter findes naturligt i mange fødevarer, men ses også ofte i mange hudplejeprodukter og særligt i øjencremer, hvor de bruges til at reducere rynker omkring øjnene eller mørke rander.

Antioxidanter er supereffektive til at regenere huden. Det vil altså sige, at hvis din hud er beskadiget af sol, rygning eller andre eksterne faktorer, så er der stadig hjælp at hente med antioxidanter. Med en øjencreme, der indeholder antioxidanter kan du se frem til at få en ny hud, der både gløder af friskhed og unge dage!

Solbeskyttelse

Flere og flere øjencremer tilføjer solfaktor i deres ingrediensliste. Solbeskytetlse i hudpleje hjælper nemlig med at beskytte huden mod solens skadelige UVA- og UVB-stråler.

Ved at anvende solbeskyttelse på hud og krop, så dannes der hermed en barriere eller et såkaldt filter, der kaster sollyset tilbage, inden det når at trænge ned i huden og forårsage skade. På den måde kan man undgå solskader og reducere risikoen for hudkræft og andre hudlidelser markant.

I de fleste øjencremer med solbeskyttelse da ligger solfaktoren oftest på 15 og op, hvilket er helt optimalt for den normale hudtype. Har du til gengæld en lysere hudtone og hermed mere sart og fin hud, så anbefales det at gå op i solfaktorstyrke.

Når en creme med solfaktor anvendes, så påfør gerne denne 30 min. inden soleksponering for at drage fuld nytte af produktet og dets egenskaber.

Ofte stillede spørgsmål

Stadig i tvivl om, hvilken øjencreme du skal vælge, og om du overhovedet skal bruge øjencreme? Vi opsummerer de vigtigste pointer for dig her!

Hvad er den bedste øjencreme?

Den bedste øjencreme er den, der passer allerbedst til dig. Find ud af, hvad du vil bruge øjencreme til – er det måske til at lysne de mørke rande eller til at reducere fine linjer i huden? Kig på vores øjencreme test for at finde den bedste øjencreme til dig!

Er det godt at bruge øjencreme?

Det er altid en god ide at bruge øjencreme, da denne er specieldesignet til formålet. Derudover er den spækket med aktive ingredienser, der har til formål at reducere mørke rander under øjnene og samtidigt fugte huden, så fine linjer reduceres og hudens elasticitet genetableres.