vitamin c serum

Hud

Bedste Vitamin-C Serum (TEST): 5 serummer til frisk hud

Vitamin-C serum er fugtgivende serum, der kan reducere fine linjer og samtidigt give dig en strålende hud.

skrevet af Camilla Jepsen

I denne artikel

Vores anbefalinger er givet af vores eksperter. Vi kan få en kommission, hvis du køber et produkt gennem vores links. Læs mere

Med en vitamin-c serum kan du give huden et superboost og opnå et fornyet look på kort tid.

Men hvilken serum skal du vælge? Og hvordan skal det anvendes?

I denne artikel dækker vi alle fordele, ulemper, og finder samtidigt det vitamin c serum, der er bedst til dig.

Bedste Vitamin-C Serum

Der kan være mange overvejelser, inden du begiver dig ud i jagten på en ny ansigtsserum.

Skal det kunne reducere rynker? Skal det bekæmpe tør hud? Eller skal det måske bare kunne give dig en strålende glød?

Slå to (eller tre) fluer med et smæk med en vitamin c serum, der kommer med alle disse egenskaber. Og mere til.

Vi har herunder håndplukket vores bud på de 5 af de bedste serum med C vitamin:

 1. Ole Henriksen Banana Bright Vitamin C Serum
 2. Ecooking Vitamin C Serum
 3. Vichy Liftactiv Supreme Vitamin C Serum
 4. La Roche-Posay Pure Vitamin C10 Serum
 5. Garnier Vitamin C Serum

Ovenstående produkter er særligt udvalgt på baggrund af kvalitet og sammensætningen af ingredienser. Din hud fortjener nemlig kun det allerbedste, hvorfor vi primært har valgt produkter med aktive ingredienser, der ikke blot plejer på overfladen, men som også behandler i dybden.

ole-henriksen-truth-c-rush-brightening-double-creme-50-ml-1578997526

Ole Henriksen Banana Bright Vitamin C Serum

Et vitamin C serum udviklet af cremekongen Ole Henriksen, lavet specielt til at fornye huden.

Det kan vi lide

 • Klinisk dokumenteret effekt
 • Indeholder eksfolierende syrer
 • Med et indhold af 15 % Vitamin C

Dette vitamin c serum indeholder effektive ingredienser såsom C-vitamin og eksfolierende syrer såsom PHA- og hyaluronsyre, der sammen går ind forbedrer hudens struktur og giver dig en fastere og mere klar hud efter blot 7 dage!

Derudover indeholder serummet Banana Powder-inspireret pigment, som går ind og giver huden et naturligt løft ved at neutralisere rødmen og reducere trætte Pandaøjne. Anvend serummet hver morgen og aften på nyvasket hud.

Ecooking Vitamin C Serum

Ecooking Vitamin C Serum

Et effektiv serum, der reducerer pigmentforandringer, så huden fremstår yngre og lysere.

Det kan vi lide

 • Danskproduceret og dermatologisk testet
 • Effektivt anti age produkt
 • Naturlig hyaluronsyre, der holder huden fugtig

Danske Ecooking har udviklet et serum, der indeholder effektive ingredienser, der aktivt går ind og arbejder med huden indefra. Dette inkluderer blandt andet den fugtgivende ingrediens hyaluronsyre og den aktive ingrediens actibiome, som går ind og korrigerer huden, hvorved en mere jævn hudtone opnås.

Dette vitamin c serum kan godt prikke lidt i starten, når det anvendes. Det anbefales derfor sammen med en lidt tykkere nat- eller dagcreme for at dæmpe den lettere irritation.

Anbefales ikke til dem med særligt sensitiv hud. Tag evt. en hudtest inden anvendelse.

Vichy Liftactiv Supreme Vitamin C Serum

Vichy Liftactiv Supreme Vitamin C Serum

Giv din hud et superløft med Vichy’s serum, der booster huden indefra og efterlader huden yngre, end den var i går.

Det kan vi lide

 • Virker opkvikkende
 • 15 % C-vitamin
 • Resultater efter 10 dage

Her får du en effektiv højkoncentreret antioxidant, der aktivt går ind og bekæmper de frie radikaler, så hudens barriere kan få ro til at blive styrket endnu mere indefra. Dette skyldes ingredienser såsom Pycnogenol, vulkansk vand og selvfølgelig C-vitamin.

Efter blot 10 dage vil du kunne se og opleve en fornyet hud, der føles mere veludhvilet, forudsat at du anvender den hver dag og aften. Påføres i et tyndt lag på nyvasket hud.

La Roche-Posay Pure Vitamin C10 Serum

La Roche-Posay Pure Vitamin C10 Serum

Få hjælp til at forny huden med dette serum fra La Roche-Posay, der effektivt går ind og giver en ekstra hånd til at reducere de fine linjer.

Det kan vi lide

 • Reducerer fine linjer
 • Tilfører strålende glød til huden
 • Passer alle hudtyper

Med dette serum fra La Roche-Posay får du et effektivt serum, der både giver dig glød, og som reducerer dine rynker. Serummet er derfor særligt egnet til dig, der har nået den modne alder, og som derfor godt kunne tænke sig at forny udseendet.

Anvendes med fordel hver morgen og aften på nyvasket hud. Lad gerne virke natten over sammen med en tykkere natcreme for at opnå fuld effekt.

Garnier Vitamin C Serum

Garnier Vitamin C Serum

Træt af at vente? Opnå synlige resultater med Garnier’s Vitamin C serum, der forbedrer huden på blot 6 dage.

Det kan vi lide

 • Dokumenteret effekt
 • Styrker huden
 • Reducerer pigmentforandringer

Skip ventetiden med dette serum fra Garnier, der er baseret på en højtkoncentreret formel bestående af niacinamide, c-vitamin og salicylsyre. Disse syrer går aktivt ind og forbedrer hudens struktur og tilfører glød, samtidigt med at serummet reducerer pigmentforandringer på blot 6 dage.

Studier har påvist, at ved et vedvarende brug vil du i løbet af 14 dage opnå et fornyet udseende, der fremstår yngre, lysere og sundere. Anvend hver morgen og aften på nyvasket hud.

Før du køber C-vitamin serum

Nu, hvor vi har præsenteret dig for 5 af de bedste serum, vil vi nu dykke lidt mere ned i, hvad c vitamin overhovedet er godt for, hvad du kan forvente af en c vitamin serum, samt hvordan og hvornår serummet skal anvendes.

Hvad er vitamin C godt for?

C-vitamin er alment kendt inden for beautverdenen, hvor det oftest anvendes i anti age skønhedsprodukter. Men C-vitamin har også mange andre fordele.

Eksempelvis kan C-vitamin tilføre ekstra fugt til huden, så huden bliver mere spændstig, og samtidigt øge produktionen af kollagen, så huden opnår en mere ensartet hudtone.

Vitamin c er en kraftig antioxidant, der har vist sig at have både antiinflammatoriske og anti aging effekter på huden. Det er derfor især kendt som en aktiv ingrediens i cremer og serummer, hvor det ofte går under navnet “ascorbic acid”.

Vitamin C er rig på antioxidanter, der effektivit bekæmper frie radikaler, som er kendt for at forårsage skade på hudcellerne. Ved at tilføre vitamin C til huden forhindres tidlig aldring, og samtidigt hjælper det huden med at holde huden smidig og sund.

Vitaminet gør sig derfor velegnet for alle, der ønsker at tilføre huden et fornyet look. Dog skal man, ligesom med alle andre aktive syrer, altid prøve sig lidt frem, da disse har tendens til at få huden til at blusse lidt op.

Det er ikke skadeligt, men en indikation på, at produktet virker.

Start eventuelt ud med en lavere koncentration og trap langsomt op, efterhånden som din hud vænner sig til det.

Hvad er C-vitamin serum?

C-vitamin serum er iblandt de bedste ansigts serum, når det gælder anti age og forbedring af huden. Om det gælder reduceringen af rynker eller tilførelsen af fugt til poser under øjnene, så er en C vitamin serum ideel for de fleste, idet serummet giver huden et fornyet udseende, hvorved en mere ensartet hudtone opnås.

C-vitamin er en højkoncentreret antioxidant, der også indeholder andre gode ingredienser, der kan få huden til at stråle om kap med solen. Herunder gælder det eksempelvis hyaluronsyre, som binder fugten i huden og sheasmør, som har en beroligende effekt på huden.

Hvornår skal man bruge Vitamin-C serum?

Jo tidligere, jo bedre! Mange begynder at anvende en c vitamin serum i slut 20’erne, hvilket er den ideelle alder, når du skal til at forebygge for tidlig aldring. Samtidigt er det også den alder, hvor huden måske godt kunne trænge til lidt ekstra pleje enten grundet for meget sol eller tidligere problemer med urenheder.

Sådan anvender du

Når det kommer til den praktiske anvendelse af en serummet, så anbefales det, at du starter langsomt ud:

 • Påfør et tyndt lag af serummet på nyvasket hud.
 • Fordel det godt i ansigtet og på halsen.
 • Lad det trænge ind i huden.
 • Undgå øjenområdet.
 • Anvend en tykkere creme ovenpå dit serum.
 • Lad gerne virke natten over.

Er du erfaren inden for personlig pleje, hvis du eksempelvis også bruger retinol (A-vitamin), så anbefales det, at du anvender din c vitamin serum morgenen efter.

Dette er for at drage fuld nytte af dets antioxidanter, som både retinol og C-Vitamin indeholder.

Derudover er det vigtigt at huske at anvende solcreme hver gang, efter du har din anvendt c vitamin serum, da huden herefter godt kan blive ekstra følsom over for solens stråler.

Kan man optage C-vitamin gennem huden?

Både ja og nej. Med en c vitamin serum kan du hjælpe kroppen med at opnå en sundere og mere strålende hud. Det menes, at ved at tilføre huden ekstra C vitamin, kan kroppn danne danne flere hudceller og deraf fornye huden hurtigere.

Dette kan selvfølgelig variere alt efter person, kost, livsstil og ens generelle sundhed. Men som udgangspunkt kan alle drage fordel af at anvende C-vitamin.

Den bedste måde at optage C-vitamin er dog igennem kosttilskud eller føden, hvoriblandt citrusfrugter, broccoli og bær er iblandt de rigeste fødevarer på C-vitamin.