lange øjenvipper

Hår

Sådan får du lange øjenvipper naturligt (7 tips)

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor nogle har korte øjenvipper, mens nogle har lange øjenvipper? Det kan der være flere forskellige grunde til. Bliv klogere på det i vores øjenvippe-guide og bliv klar til at blinke om kap med Bambi.

skrevet af Camilla Jepsen

I denne artikel

Vores anbefalinger er givet af vores eksperter. Vi kan få en kommission, hvis du køber et produkt gennem vores links. Læs mere

Er du en af dem, der har forsøgt at snyde dig til lange øjenvipper ved at bade dine øjenvipperne i citronjuice eller smøre dem ind i Vaseline?

Så bør du stoppe straks.

Disse kan være skadelige for både øjne og vipper. Men der findes heldigvis andre metoder til flottere og fyldigere øjenvipper.

I vores guide vil gøre dig lidt klogere på, hvordan øjenvipper vokser, og hvordan du bedst plejer vipperne derhjemme med simple metoder, der ikke koster det hvide ud af øjnene.

Hvordan vokser øjenvipperne?

Ligesom alt andet hår på vores krop, så vokser vores øjenvipper også. Det gør de i perioder i såkaldte vækstcyklusser. Heri gennemgår vipperne 3 faser, hvori de gamle øjenvipper først vokser og herefter nedbrydes. Dernæst når de den sidste fase, hvor dine øjenvipper falder helt af og skiftes ud med nye.

Normalt vokser øjenvipper i løbet af 3-4 måneder, men i nogle tilfælde kan det tage op til 8 måneder afhængigt af kost, livsstil og genetik. Det er helt normalt, at der er forskel på vippevæksten, ligesom der er forskel på vores kroppe.

Kan man få længere øjenvipper?

For at hjælpe dig på vej til smukke øjenvipper, så er det vigtigt, at du plejer dine øjenvipper bedst muligt. Det kan du for eksempel gøre ved at anvende en god øjenvippe serum, som er specieltdesignet til at kunne nære og hydrere dine øjenvipper. En god serum indeholder de rette vitaminer og mineraler, som dine vipper har brug for, hvis de skal skal kunne vifte flot i vinden i fremtiden.

Vi har forneden listet 7 måder, hvorpå du kan få længere øjenvipper. Iblandt disse vil der både være produkter til skønhedsguruen og helt simple metoder til hverdagshelten. Altså er der lidt af hvert, så det er bare op til dig at vælge den måde, der passer dig bedst.

7 måder at få længere vipper

Vi har inkluderet alt fra øjenvippeserum til mascara til kosttilskud i denne liste. Hvad der nemlig er vigtigt her, er også at huske på, at vipper er meget mere end blot skønhedsrammerne for dine øjne. De er nemlig også dit skjold mod skidt og snavs!

Altså fungerer vipperne som et sensorisk værn, der kan advare øjnene tidsnok til at stoppe udefravedkommende skidt og snavs i at trænge ind. Det er derfor vigtigt at give dine vipper den pleje, de har brug for til netop at kunne beskytte dig og dine øjne bedst muligt.

1. Øjenvippeserum

Ønsker du en hurtig og effektiv måde at få lange øjenvipper?

Så er vippeserum muligvis den bedste og hurtigste måde at gøre det på.

Med en øjenvippeserum får du et serum, du kan anvende hver morgen og aften som en del af din skønhedsrutine.

Hemmeligheden bag lange øjenvipper er oftest at booste den naturlige hårvækst. Og det er lige netop formålet med vippeserum.

En god vippeserum indeholder aktive ingredienser såsom:

  • Biotin
  • E-vitamin
  • B5-vitamin
  • Keratin

Disse er alle ingredienser, der trænger ind i øjenvippernes hårfollikler og giver dem de bedste betingelser for at kunne vokse sig sundere og stærkere.

Samtidigt vil en god vippeserum også forlænge øjenvippernes levetid, så de ikke falder af så hurtigt.

2. Naturlige olier

Olier bliver mere og mere anvendt som et skønhedsmiddel i håret og på kroppen – og her er øjenvipperne heller ikke en undtagelse! Opdag oliens magi og se frem til fyldige øjenvipper!

Har du olivenolie, kokosolie eller avocadoolie stående ude på køkkenbordet? Så kan du faktisk bruge disse til meget mere end madlavningen. Nævnte olier indeholder nemlig fedtsyrer, mineraler og gode vitaminer såsom e-vitamin, som er kendt for dets nærings- og styrkeegenskaber for hårvækst.

Med en god olie kan du få dine vipper til at se længere og mørkere ud. Påfør en lille mængde på din fingertip og massér dette blidt ind i øjenvipperne. Sørg for at gnid olien ind i øjenvipperne fra rod til tip. Lad virke i 5-10 minutter og rens herefter af med lunkent vand.

Gentag dette 1-2 gange dagligt eller alt efter behov.

3. Børst dine øjenvipper

Børster du både hår og bryn, men ikke øjenvipper? Hvis ikke, så begynd i dag!

Ved at børste dine øjenvipper, så hjælper du dine øjenvipper godt på vej til at kunne vokse sig sunde og smukke. Når du børster vipperne, så stimulerer du nemlig hårfolliklerne til at producere mere hårvækst.

Samtidigt fjerner du også skidt og snavs, som ellers kan være med til at tilstoppe hårsækkene og i værste fald beskadige dem.

Anvend altid en ren øjenvippebørste og børst i én opadgående retning hver gang. Dyp eventuelt olie eller serum på børsten for at kombinere de to metoder til at få længere øjenvipper.

4. E-vitamin

E-vitamin er et superfood, der er godt for mange ting i vores krop. Det er en kraftfuld antioxidant, der hjælper med at beskytte kroppens celler imod frie radikaler, der ellers ødelægger cellerne.

Når det kommer til øjenvipperne, er E-vitamin heller ikke en undtagelse. E-vitamin hjælper vipperne til at vokse ved at gå ind og booste cellefornyelsen uden udefravedkommende forstyrrelser.

Derudover hjælper det også med at reducere inflammation og tørhed omkring øjenene, så øjenvipperne får de bedste vilkår for at få vokseværk.

5. Mascara med næringsstoffer

Vil du hellere lade olierne forblive ude i køkkenet, så findes der heldigvis andre måder, hvorpå du kan tilføre vipperne kærlighed.

Med en god mascara med nærende ingredienser såsom biotin, keratin og andre vitaminer og mineraler, så kan du nemt booste øjenvippevæksten. Derudover vil en god mascara også indeholde andre nærende ingredienser såsom jojobaolie, glycerin og kollagen, der alle bidrager til bedre betingelser for optimal vippevækst.

6. Kosttilskud

Har du ikke altid tid til at stå og smøre dine vipper fra top til tå med serum eller mascara, så kan du komme udenom ved at indtage kosttilskud, der stimulerer hårvæksten.

Du behøver ikke altid at bruge et decideret vippeserum (eller olivenolie for den sags skyld!), hvis du ønsker lange vipper. Du kan nemlig også få lange vipper ved at tage kosttilskud, og som indeholder nærende ingredienser såsom vitamin E og C og biotin. Især biotin er kendt for sine egenskaber for at kunne bidrage til keratinproduktionen, der blandt andet resulterer i stærkere hår og vipper.

7. Tilføj fugt med aloe vera

Aloe Vera er kendt for sine helende egenskaber på kroppen. På samme måde har det også helende effekt på vippevæksten, der minder om en god vippeserum.

Aloe Vera indeholder vigtige vitaminer såsom vitamin B, C og E, som er kendt for sine stimulerende egenskaber på hårvækst. Derudover indeholder Aloe Vera antiinflammatoriske ingredienser og antioxidanter, som er med til at give sundere (hår)vipper i sidste ende.

Genvej: Brug falske øjenvipper

Er du lidt utålmodig, findes der heldigvis en genial genvej til lange øjenvipper.

Og her taler vi ikke om lange-øjenvipper-serum, men om falske øjenvipper!

Her er udbuddet mange og kan oftes forhandles i din nærmeste skønhedsbutik eller online. Du kan blandt andet se frem til at få lange vipper ved brug af enkelte strip-vipper, enkelt-vipper eller magnetiske vipper for blot at nævne et par få.

Stip-vipperne er de mest normale, som oftest holder i op til 7 dage, hvor enkelt-vipperne er limet fast til vippekanten og holder op til en 1 måned. Magnestiske vipper er genanvendelige og kan holde i op til 6 uger med den rette pleje og anvendelse.

Følg altid anvisningen på de forskellige vippeprodukter og husk at give dine vipper en pause indimellem, da falske øjenvipper kan være hårdt for dine naturlige vipper.

Bedste vippeserum til lange øjenvipper

Er du lidt varm på at få lange øjenvipper, som samtidigt plejer og styrker dine vipper? Så har vi produktet til dig fra Hairlust, som både er klinisk dokumenteret og vegansk!

Hairlust Superb Lash Eyelash Enhancing

Her får du en vippeserum , der er rig på aktive ingredienser, og som booster hårvæksten og samtidigt forkæler dine vipper indefra!

Med en innovativ formular, der består af peptid-komplex og aktive ingredienser såsom Jojobaolie og kaffebønneolie, får du her en plejende vippeserum, der har en stimulerende effekt på vippevæksten.

Påfør hver morgen og aften langs øjenvipperne. Lad virke i 5-10 minutter, før du fortsætter din skønheds- og makeuprutine.

Alle ingredienserne er økologiske, veganske og fri for skadelig kemi. Du får altså her hermed en serum, der er velovervejet til pleje af dine vipper.

Bedste egenskaber:

  • Fri for skadelig kemi
  • Klinisk dokumenteret vippevækst på 4-8 uger
  • Økologisk

Hvorfor falder øjenvipper af?

Som regel skyldes tab af øjenvipper en naturlig del af vækstcyklussen.

Dog kan de også falde af grundet andre faktorer såsom forkert anvendelse eller allergier. Derudover kan hormonelle ændringer og ubalance, stress og visse former for medicin påvirke dine vipper.

Er du tilmed glad for at anvende falske øjenvipper (måske lidt for ofte), eller blot storforbruger af vippe-curlere, mascara og andre vippeprodukter, så kan disse forårsage en nedgang i vippevæksten og i værste tilfælde give anledning til knækkede, kedelige vipper, hvis ikke du sørger for at pleje dine vipper grundigt både før, under og efter.

Vær derfor god til at anvende rene redskaber og produkter, som ikke er for gamle eller for hårde mod dine vipper.

Det vigtigste, du kan gøre, er dog at give dine vipper en pause, så giv dem lidt luft og giv den i stedet fuld gas på bryn og læber!

Ofte stillede spørgsmål

Desperat efter et hurtigt svar til at få lange vipper? Så læs med forneden!

Hvor hurtigt vokser øjenvipper?

Øjenvipper vokser i gennemsnittet mellem 0,12 – 0,14 mm og kan altså ikke bemærkes med det blotte øje i første omgang. Giv det lidt tid og med den rette pleje vil dine korte vipper snart være fortid!

Kan man få øjenvipper til at vokse?

Med den rette pleje og de rette produkter kan du komme rigtigt langt. Det er dog helt naturligt at øjenvipper falder af i ny og næ, men bare rolig – dine øjenvipper skal nok vokse. Bare giv det lidt tid og tålmodighed og du kan se frem til længere øjenvipper efter er par måneder!

Hvad er den hurtigste måde til at få lange vipper?

Uden tvivl – kunstige vipper. Du kan selvfølgelig også anvende mascara eller en god øjenvippeserum, men skal det gå absolut stærkt, så er de falske vipper den hurtigste genvej til både tykkere og længere øjenvipper.

Gå efter en, der indeholder naturlige ingredienser såsom E-vitamin og biotin, som kan være med til at puste liv i korte vipper.

Vokser øjenvipper ud igen?

Dine øjenvipper gennemgår en helt naturlig vækstcyklus, hvor du både vil tabe dine øjenvipper og få nye. Det kan tage op til flere uger for dine øjenvipper at vokse ud, så giv dem lidt tid og ro.

Gå imens ventetiden i møde ved at anvende en god serum, som kan give fyldige vipper, så du snart kan feje benene væk under Bambi!