kollagen creme

Kosttilskud

Kollagen creme (TEST): De 5 bedste ansigtscremer med kollagen

Kollagen findes efterhånden i mange former og varianter, herunder også i kollagen creme, som har vist sig at være et superfood for både indre og ydre skønhed. Bliv klogere på kollagen creme, når vi i vores test dykker ned og ser på, hvilke der er de bedste af slagsen.

skrevet af Camilla Jepsen

I denne artikel

Vores anbefalinger er givet af vores eksperter. Vi kan få en kommission, hvis du køber et produkt gennem vores links. Læs mere

Hvis du endnu ikke har stødt på kollagen creme, så vil du nok gøre det snart.

Kollagen creme findes efterhånden overalt på hylderne i beautybutikker og helsebutikker, hvilket der er en god grund til:

Med kollagen creme kan du nemlig opnå en smuk og ungdommelig hud og samtidigt forhindre tidlige aldringstegn.

Men hvilken creme skal man vælge, og virker det overhovedet?

Det kan du finde svar på her, hvor vi kigger på vores svar på de 6 bedste kollagen cremer.

Bedste kollagen creme

I denne artikel har vi haft særligt fokus på cremer, der indeholder aktive ingredienser, som booster cellefornyelsen.

Vi har lagt vægt på cremer der har en gavnlig effekt på huden, hvor rynker reduceres og huden optimeres.

Her er vi kommet frem til at de følgende produkter er de 5 bedste kollagen cremer:

 1. Mádara Derma Collagen Hydra-Silk Firming Cream
 2. Peter Thomas Roth FIRMx Collagen Moisturizer
 3. Vichy Liftactiv Collagen Specialist Vitamin C Creme
 4. Elemis Pro Collagen Marine Creme
 5. Vichy Liftactiv Collagen Specialist Natcreme

Ovenstående kollagen cremer kan anvendes af alle på daglig basis. Det er vigtigt at understrege, at på trods af at kollagen creme oftest henvender sig til dem, der er i slut 20’erne, så kan kollagen creme anvendes af alle, der ønsker at booste huden.

Mádara Derma Collagen Hydra-Silk Firming Cream Kollagen Creme

Mádara Derma Collagen Hydra-Silk Firming Cream Kollagen Creme

Tilføj et boost til din skønhedsrutine med denne cellefornyende creme, der fugter og plejer huden i dybden!

Det kan vi lide

 • Efterlader huden gennemfugtet
 • Vegansk, glutenfrit og ECOCERT-mærket
 • Bekæmper anti-age ved at fremme kollagen-produktionen

Collagen cremen fra Mádara er til dig, der døjer med en træt og tung hud. Med power-ingredienser såsom hyaluronsyre og mikroalger får du her et produkt, der trænger dybt ned i huden og efterlader en gennemfugtet hud, så et ungt udseende bevares.

Cremen har en lækker, let konsistens, der er drøj i brug grundet produktets smarte pumpefunktion. Påfør 2-3 pump af cremen på nyvasket hud morgen og aften.

Peter Thomas Roth FIRMx Collagen Moisturizer 50ml

Peter Thomas Roth FIRMx Collagen Moisturizer 50ml

Bekæmp rynkerne med denne anti age creme, der indeholder en unik kollagen-kombination.

Det kan vi lide

 • Unik sammensætning af kollagen
 • Effektiv anti-age creme
 • Fugtgivende

Med Peter Thomas Roth’s kollagen creme får du både plantekollagen og hydrolyseret kollagen, der sammen regenerer og bevarer forekomsten af hudens ældningstegn.

Her er der tænkt på velvære i højeste klasse, idet der er tilført rosenvand, som giver en skøn duft og efterlader huden silkeblød og glat.

Derudover er der tilført andre kollagen-stimulerende ingredienser såsom hyaluronsyre og Squalene, der er kendt for dets egenskaber til at holde fugten inde, og som samtidigt beskytter mod eksterne faktorer såsom UV-lys og forurening.

Påføres morgen og aften på nyvasket hud.

Vichy Liftactiv Collagen Specialist Vitamin C Creme

Vichy Liftactiv Collagen Specialist Vitamin C Creme

Forkæl din hud med denne innovative anti-age creme til sensitiv hud fra Vichy, der giver en mere elastisk og fyldig hud.

Det kan vi lide

 • Forbedrer kollagen-produktionen
 • Dermatologisk testet
 • Beroligende effekt

Denne dagcreme fra Vichy gør det nemt at give huden den forkælelse, den fortjener. Her får du nemlig en creme, der ikke er gået på kompromis på trods af, at det er særligt velegnet til sensitiv, tør hud.

Denne kollagen-creme går nemlig ind og modvirker forekomsten af rynker ved at booste cellefornyelsen og hermed kollagen-dannelsen, så en smuk og ungdommelig hud opnås. Derudover er der tilsat vulkansk vand, hvilket beroliger huden, så kollagencremen bedre kan penetrere hudens barriere.

Anvend kollagencremen hver morgen på nyvasket hud. Produktet er hypoallergen og passer derfor til alle hudtyper.

Elemis Pro Collagen Marine Creme

Elemis Pro Collagen Marine Creme

En klinisk testet collagen creme, der har haft en dokumenteret effekt på at reducere fine linjer og en forbedring af huden på blot 2 uger.

Det kan vi lide

 • Gennemfugter huden
 • Klinisk dokumenteret
 • Resultater efter 2 uger

Med Elemis Pro Collagen Marine Creme får du en kraftfuld kollagen creme, der er rig på anti-age antioxidanter og skønne ekstrakter af roser og mimosa. Denne sammensætning af ingredienser sørger for, at du får en hud, der er gennemfugtet, og som giver dig en ungdommelig glød på blot få dage.

Anvendes morgen og aften på nyvasket hud.

Vichy Liftactiv Collagen Specialist Natcreme

Vichy Liftactiv Collagen Specialist Natcreme

Har du sensitiv hud, men ønsker at opstramme huden uden at skulle gå på kompromis? Så har Vichy svaret med deres collagen creme.

Det kan vi lide

 • Velegnet til sart hud
 • Testet under dematologisk kontrol
 • Beskytter mod eksterne faktorer

Vichy har udviklet en creme, der her henvender sig til dem med sensitiv, tør hud. Cremen indeholder aktive ingredienser såsom anti-age peptider og c-vitamin, der stimulerer kollagendannelsen. Derudover indeholder cremen resveratrol, der er kendt for sine egenskaber for at kunne give en mere ensartet hudtone.

Brug collagencremen om natten på nyvasket ansigt og hals.

Før du køber en creme med kollagen

Der kan være mange ting at overveje, før du køber en kollagencreme såsom pris og ingredienser.

Det er dog vigtigt, at du går efter en creme, der indeholder alle de kollagen-dannende ingredienser, hvis du ønsker at få den bedste kollagen creme til at få en elastisk og fyldig hud, der samtidigt bekæmper forekomsten af nye rynker og fine linjer.

Hvad er kollagen?

Kollagen produceres naturligt i os, fra vi bliver født. Altså er kollagen noget, vi har i vores krop og ikke noget, som du kan købe dig til.

Men fra vi når omkring 30års-alderen vil vores krop helt naturligt begynde at producere mindre kollagen. Dette skyldes en blanding af din egen krops system, men også eksterne faktorer såsom rygning, stress og solens skadelige uv stråler.

For at bremse synlige tegn på ældning er der derfor mange, der vælger at supplere med kollagen tilskud, som både findes i piller, pulver, kosttilskud og i creme.

Førstnævnte henvender sig oftest til de kostbevidste, hvorimod creme henvender sig mere til de skønhedsbevidste. Uanset præference er formålet det samme – at finde det tilskud, der booster kollagenproduktionen bedst muligt.

Hvad er kollagen creme?

Kollagen creme er creme til ansigtet, men kan med fordel også bruges på hals og hænder for at bekæmpe alle alderstegn, der måtte komme her.

Oftest indeholder kollagen creme også andre gavnlige ingredienser såsom hyaluronsyre og planteekstrakter, der kan gøre huden blød og smidig, og som oftest findes i de bedste cremer.

Hvordan virker kollagen creme som anti-age middel?

Når du smører kollagen creme på ansigtet, så bekæmper du rynker i dybden ved at penetrere hudens barriere med anti age ingredienser såsom c- og a-vitamin.

Gå efter cremer, der indeholder antioxidanter, peptider og c- og a-vitaminer, der bidrager til en øget collagen-produktion, og som samtidigt gør huden tykkere og mere modstandsdygtig over for eksterne faktorer, så rynker og fine linjer holdes på afstand.

Er kollagen creme anderledes end normal ansigtscreme?

Når du køber kollagen cremer, så køber du en creme, der har et anti-age fokus. Dette indebærer, at produkterne indeholder et højt niveau af kollagen og andre kollagen-dannende ingredienser, så et sundt og ungt udseende bevares.

I normal ansigtscreme er der ikke nødvendigvis disse ingredienser i, da fokus og formål her kan være et andet. Dog er alle slags cremer gode i kampen mod rynker og fine linjer – det handler bare om at finde din bedste kollagen creme.

Andre måder at få kollagen

Ud over at smøre det på huden, kan du også indtage kollagen gennem kosten eller som et supplement i form af pulver eller piller.

Pulver

Køber du kollagenpulver får du en hurtigere genvej til en sund og ung krop. Ved at indtage pulver kan du selv regulere mængden af kollagen, hvilket er fordelagtigt, hvis du er på en bestemt kost- eller genoptræningsplan.

Piller

Køber du collagen i pilleform får du oftest piller, der er baseret på marine kollagen. Dog findes der stadig vegetariske og veganske varianter, der alle har til formål at bekæmpe forekomsten af rynker og fine linjer.

Med kollagen piller får du et mere præcist indtag, hvilket kan være fordelagtigt for dem, der ønsker at tage det som et regelmæssigt, sundt kosttilskud.